• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Akıllı şehirler için tüm paydaşlar bir araya geldi
Çevre
Yayınlanma: 13 Mayıs 2026 - 11:21
Güncelleme: 13 Mayıs 2026 - 11:24

Akıllı şehirler için tüm paydaşlar bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediyesi "Akıllı Şehir Stratejisi ile Muğla'da Yeşil ve Dijital Dönüşüm Projesi" paydaş toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımı ile Cengiz Bektaş Kent Belleğinde yapıldı.

Çevre
13 Mayıs 2026 - 11:21
Güncelleme: 13 Mayıs 2026 - 11:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla Büyükşehir Belediyesi "Akıllı Şehir Stratejisi ile Muğla'da Yeşil ve Dijital Dönüşüm Projesi" paydaş toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımı ile Cengiz Bektaş Kent Belleğinde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı şehircilik alanındaki kurumsal kapasitesini güçlendirmeyi ve kent genelinde veri temelli yönetim anlayışını yaygınlaştırmayı hedeflediği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen "Akıllı Şehir Stratejisi ile Muğla'da Yeşil ve Dijital Dönüşüm Projesi" ilk toplantısı Cengiz Bektaş Kent Belleğinde yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehir ve Kent Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile belediyenin tüm daire başkanlıkları, iştirakleri ve ilgili paydaş kurumları kapsayan bütüncül bir dönüşüm sürecinin yürütülmesi hedefleniyor. GEKA tarafından sağlanacak 400 bin TL tutarındaki teknik destek finansmanı ile yürütülecek proje kapsamında; yeşil dönüşüm, dijitalleşme, veri yönetimi ve akıllı şehir uygulamalarına yönelik eğitim programları ile paydaş toplantıları başladı. Bu proje ile aynı zamanda Çalışma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi yaklaşımı doğrultusunda yerelde veri temelli yönetim kapasitesinin güçlendirilmesini ve dijital dönüşüm altyapısının kurumsallaştırılması da hedefleniyor.

İlk toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde GEKA yöneticileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, yerel yönetimler, odalar ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras şehirlerin iyi yönetilebilmesi için doğru ve güvenilir verilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi ve bu verilerin oluşması için tüm kurum, kuruluşların iş birliği içinde olması gerektiğini belirtti.

Başkan Aras; "Ülkemizin yetiştirdiği çok önemli değerlerden biri olan Cengiz Bektaş'ın kentimize kazandırdığı bu güzel merkezde birlikteyiz. Burası hem kent müzesi haline gelecek hem de kenti bir araya getiren, aktif kullanılan bir merkez olacak. Bu vesile ile Cengiz Bektaş'ı saygı ile anıyorum. Akıllı Şehirler felsefesi sadece teknolojiden ibaret değil. Düzenli depolanmış, güvenilir veriler ve bu verilere ihtiyaç olduğunda ulaşabilmek. Daha sonra o verileri işleyerek projelere ve karar mekanizmalarına dönüştürmek. Plan yapmadan yola çıkmak doğru değil. Muğla Planlama Ajansı'mızı kurmamızın sebebi de buydu. Bugün akıllı şehirlerle ilgili yaptığımız çalışma yeni bir filiz. Kentin bütün paydaşları bir araya gelecek, fikirlerini ortaya koyacak ve beraber bir strateji oluşturacağız. Dünya'da Barselona örneğinde olduğu gibi her şey planlı, düzenli olunca ortaya huzurlu bir kent çıkıyor. Bir kent iyi yönetiliyorsa bilgi vardır, veri vardır. Örneğin vatandaşların sosyal durumları, ulaşım hareketlerindeki veriler, su sarfiyatı, kayıp kaçak, afetlere karşı hazırlık. Tüm bunlarla ilgili GEKA desteği ile başlattığımız proje ile verileri toplayacağız. Bu süreçte tüm kurumlarımızla iş birliği içinde olacağız. Çünkü herkesin söyleyecek sözü, tecrübesi var" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'da yerli fideler üreticiyle buluşacak
Bolu'da yerli fideler üreticiyle buluşacak
Munzur Vadisi'nde kar suları doğal şelaleler oluşturdu
Munzur Vadisi'nde kar suları doğal şelaleler oluşturdu
Bu köy savaş gördüğü için değil gençler terk ettiği için bu hale geldi
Bu köy savaş gördüğü için değil gençler terk ettiği için bu hale geldi
Alanya'da yunusların gösterisi turistleri hayran bıraktı
Alanya'da yunusların gösterisi turistleri hayran bıraktı
Son Haberler
Bolu'da yerli fideler üreticiyle buluşacak
Bolu'da yerli fideler üreticiyle buluşacak
Çayırova'da minikler Kur'an-ı Kerim'e geçmenin heyecanını yaşadı
Çayırova'da minikler Kur'an-ı Kerim'e geçmenin heyecanını...
Bilecik'te 22 bin 400 makaron ele geçirildi
Bilecik'te 22 bin 400 makaron ele geçirildi
Torreira'ya saldırının ardından yaşanan kargaşa kamerada
Torreira'ya saldırının ardından yaşanan kargaşa kamerada
Minik Emre'nin İstiklal Marşı okunurken hazır ol duruşuna geçtiği anlar kameraya yansıdı
Minik Emre'nin İstiklal Marşı okunurken hazır ol duruşuna geçtiği...
Eceabat'ta yangın riskinin en aza indirilmesi için toplanıldı
Eceabat'ta yangın riskinin en aza indirilmesi için toplanıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi