• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. "Aklımın ucundan geçmezdi" dediği Darülaceze yuvası oldu
Genel
Yayınlanma: 31 Ocak 2023 - 11:08

"Aklımın ucundan geçmezdi" dediği Darülaceze yuvası oldu

Şeker hastalığı nedeniyle bir ayağını kaybeden İhsan Gök: - "20 gündür Darülacezede kalıyorum, psikolojim düzeldi, moral buldum. Böyle yerler olmasaydı benim gibi insanlar nereye gidecekti? Burada kendimi evimde gibi hissediyorum" - "Hiç yuvam olmadı, ikinci bir şansım olsa sıcak bir yuvam olsun isterdim, başka bir şey değil. Yuva özlemim çok büyük. İçim yanıyor sıcak bir yuva gördüğüm zaman. Burası bana yuva oldu"

Genel
31 Ocak 2023 - 11:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SEMRA ORKAN - Sultan II. Abdülhamit tarafından 1895'te kurulan Darülacezenin, 128 yıldır kucak açtığı ihtiyaç sahiplerinden biri de şeker hastalığı nedeniyle ayağını kaybeden İhsan Gök oldu.

Van'da 1963'te dünyaya gelen İhsan Gök, yaklaşık 40 yıl İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalıştı.

Gençliğinde bir evlilik yapan Gök, 25 yıl önce boşandı ve bir daha da evlenmedi. Bu evlilikten çocuğu da olmayan Gök, tek başına İstanbul'da hayat mücadelesine devam etti.

İnşaatlarda işçi olarak çalışırken şeker hastalığı baş gösteren Gök, ağır işlerde çalışmakta zorlandı.

Bu nedenle inşaatlarda bekçilik yapmaya başlayan Gök, aldığı maaşla ev kirasını ödemekte zorlanınca parklarda ve çalıştığı inşaatların bekçi kulübelerinde yaşamaya başladı.

Böylesi zor şartlara rağmen, bir şekilde hayatta kalma mücadelesine devam eden Gök, şeker hastalığı nedeniyle bir ayağını kaybedince bakıma muhtaç hale geldi.

Gök'ün yardımına, 128 yıldır 7'den 70'e her yaştan ihtiyaç sahibine kucak açan Darülaceze yetişti.

60 yaşındaki İhsan Gök, daha önce hayatında adını bile duymadığını belirttiği Darülaceze ile yollarının kesişme hikayesini, AA'ya anlattı.

- "Çalışamaz oldum ve parklarda yaşamaya başladım"

Bekçilik yaptığı inşaatta kalp krizi geçirdikten sonra hastalıkların üst üste geldiğini belirten Gök, "Geçen ramazan ayında kalp krizinden sonra beni hastaneye götürdüler. İki kez anjiyo yapıldı. O anjiyodan sonra inşaat hayatım da bitti, çalışamaz oldum ve parklarda yaşamaya başladım. Tehlikeliydi tabii parklarda yaşamak. Cep telefonum ve param çalındı." diye konuştu.

Sokaklara düşmesinin ardından bir de şeker hastalığının baş gösterdiğini aktaran Gök, "Bu hastalık da çok zor bir hastalık. İnsülin iğnesi verdiler ama onları koyacak bir buzdolabım olmadığı için iğneler bozuldu. İğne olmayınca, hastalığım daha da ilerledi. Bir gün ayağım yara halde sokakta yatarken bir doktor gördü ve bana yardımcı oldu ve bir hastaneye yatışımı sağladı." ifadelerine yer verdi.

Gök, tedaviye rağmen ayağının kurtarılamadığını anlatarak, "Ayağımı kaybetsem de o dayanılmaz ağrılardan kurtulduğum için bir taraftan da mutluydum. Gerçekten de çok büyük acı çekiyordum, sabaha kadar inliyor, bağırıyor ve isyan ediyordum." dedi.

İhsan Gök, diğer ayağını da kaybetme riski bulunduğunu, bu yüzden artık yeme içmesine dikkat ettiğini, şeker ve hamur işlerinden uzak durduğunu söyledi.

- "Aklımın ucundan bile geçmezdi bir gün Darülacezeye geleceğim"

Yeni yıla bir ayağı olmadan girdiğini anlatan Gök, şöyle konuştu:

"Bir ayağımı kaybedince moral olarak çöktüm, psikolojim bozuldu. Hastanede tamamen bir çöküş yaşayınca beni Darülacezeye gönderdiler. Burada kendimi toparladım. Sağ olsunlar, görevliler bize çok iyi bakıyor, arkadaşlar da çok iyiler, bana destek oluyorlar. Buraya gelene kadar Darülacezenin ne olduğunu bile bilmiyordum. Aklımın ucundan bile geçmezdi bir gün Darülacezeye geleceğim. Bana kaç kez, 'devlete başvur, yardım al' dendi ama bu zamana kadar bir kuruş bile yardım istemedim. Kendim idare ettim. Şimdi burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. 20 gündür Darülacezede kalıyorum, psikolojim ve moralim düzeldi. Böyle yerler olmasaydı benim gibi insanlar nereye gidecekti? Burada kendini evimde gibi hissediyorum. Kaldığım odada 6 kişiyiz ve çok iyi anlaşıyoruz."

Hayallerini her zaman sıcak bir yuva kurmanın süslediğini dile getiren Gök, "Hiç yuvam olmadı, eşimle anlaşamadık, bu yüzden çocuğumuz da olmadı. Bugüne kadar çok büyük acılar çektim. Yani hayatım boyunca bir sıcak yuvam olmadı. İkinci bir şansım olsa sıcak bir yuvam olsun isterdim, başka bir şey değil. Yuva özlemim çok büyük. İçim yanıyor sıcak bir yuva gördüğüm zaman. Bir evladım, eşim, dostum olmadı. Burası bana yuva oldu." dedi.

Tek isteğinin akülü araba olduğunu dile getiren Gök, bu isteğinin yönetime iletildiğini ve en kısa sürede kendisine verileceğinin söylendiğini aktardı.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Didim'de sahiller yaz sezonuna hazırlanıyor
Didim'de sahiller yaz sezonuna hazırlanıyor
Kahveciler Odası Başkanı Şenkal, yağ aldırma ameliyatının ardından hayatını kaybetti
Kahveciler Odası Başkanı Şenkal, yağ aldırma ameliyatının ardından hayatını kaybetti
Fermuar sistemiyle yaşama yol verdiler
Fermuar sistemiyle yaşama yol verdiler
Bahçelievler'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı
Bahçelievler'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı
Son Haberler
Bilecik'te orman yangınlarına karşı hava gücü artırıldı
Bilecik'te orman yangınlarına karşı hava gücü artırıldı
Bilecik'te su verimliliği için kurumlar aynı masada
Bilecik'te su verimliliği için kurumlar aynı masada
Başkan Subaşı, Halk Günü'nde vatandaşları dinledi
Başkan Subaşı, Halk Günü'nde vatandaşları dinledi
Bilecikli sporcu Türkiye ikincisi oldu
Bilecikli sporcu Türkiye ikincisi oldu
Gençlik Haftası Turnuvaları başladı
Gençlik Haftası Turnuvaları başladı
Michael Jackson'u yeğeni Jaafar Jackson canlandıracak
Michael Jackson'u yeğeni Jaafar Jackson canlandıracak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi