• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Aksakallar Heyeti Başkanı Yıldırım: "Eminim ki Kayseri yıl boyunca Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının hakkını verecek"
Siyaset
Yayınlanma: 20 Mayıs 2026 - 15:08
Güncelleme: 20 Mayıs 2026 - 15:12

Aksakallar Heyeti Başkanı Yıldırım: "Eminim ki Kayseri yıl boyunca Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının hakkını verecek"

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Binali Yıldırım, Talas Belediyesi'ni ziyaret etti.

Siyaset
20 Mayıs 2026 - 15:08
Güncelleme: 20 Mayıs 2026 - 15:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Binali Yıldırım, Talas Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kayseri'nin Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlatan Yıldırım, "Eminim ki bu etkinliklerin devamı gelecek ve Kayseri yıl boyunca bu unvanın hakkını verecek. Kayseri, üretimiyle, sanatıyla, edebiyatıyla ve tarihiyle Anadolu'nun en güçlü şehirlerinden biridir" dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından belediye girişinde karşılanan Yıldırım'a Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, teşkilat mensupları, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve müdürler eşlik etti. Çiçeklerle karşılanan heyet, Talas Belediyesi'nde sıcak bir atmosferde ağırlandı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas'ın Türk dünyasıyla kurduğu güçlü bağlara dikkat çekerek, "Başbakanım hoş geldiniz. Bir süre önce zatıalinize Türk dünyasıyla ilgili yaptığımız çalışmaları arz ettiğimizde 'Kayseri bu işe hazırmış, biz de himaye edelim' buyurmuştunuz. Talas'ta Şuşa Azerbaycan Evi, Azerbaycan Kardeşlik Parkı gibi önemli projeleri hayata geçirdik. Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak Kırgızistan'ın Talas şehriyle kardeş şehir ilişkimiz bulunuyor. Sizleri medeniyetimizin beşiği Kayseri'nin tarihi ve otantik ilçesi Talas'ta ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.

"Talas Belediyesi olarak ev sahipliği yaptığınız bu program, Kayseri'nin Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesinin ruhuna son derece uygun bir çalışma olmuş"

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ise, Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın önemine vurgu yaparak, Kayseri'nin Türk dünyası açısından taşıdığı kültürel misyona dikkat çekti. Yıldırım, "Talas Belediyesi olarak ev sahipliği yaptığınız bu program, Kayseri'nin Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesinin ruhuna son derece uygun bir çalışma olmuş. Eminim ki bu etkinliklerin devamı gelecek ve Kayseri yıl boyunca bu unvanın hakkını verecek. Kayseri, üretimiyle, sanatıyla, edebiyatıyla ve tarihiyle Anadolu'nun en güçlü şehirlerinden biridir. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan da, Başkan Yalçın'ın Türk dünyasına yönelik çalışmalarına değinerek, Azerbaycan ziyaretinde kendisine verilen devlet nişanını hatırlattı. Okandan, "Sayın başkanımız sayesinde Azerbaycan'dan sefirlik unvanı aldık. Türk dünyası mozaiğinde sayın başkanımızın çok özel bir yeri var. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kehribar kalem ve tespih hediye etti

Ziyarette karşılıklı hediye takdimi de yapıldı. Başkan Yalçın, Binali Yıldırım'a el yapımı kehribar dolma kalem hediye ederken, Yıldırım da cebinden çıkardığı kehribar tespihi Başkan Yalçın'a takdim etti. Samimi görüntülere sahne olan hediyeleşme, programa ayrı bir renk kattı. Başkan Yalçın, Yıldırım ile KKTC Aksakalı Oktay Öksüzoğlu'na ayrıca Talas Belediyesi yayınlarından 'Kayseri Girne Hattı' kitabını armağan etti. Program, belediye hizmet binasındaki Türk dünyası kaftan ve kalpak sergisinin gezilmesi ve Fatih Sultan Mehmet'in mozaik portresi önünde çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yıldırım: "Türkistan bölgesindeki bazı ülkelerin Kiril alfabesini kullanması işimizi zorlaştırıyor"
Yıldırım: "Türkistan bölgesindeki bazı ülkelerin Kiril alfabesini kullanması işimizi zorlaştırıyor"
Türkiye kıyıları artık dünya markası
Türkiye kıyıları artık dünya markası
Söke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği için geri sayım
Söke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği için geri sayım
Başkan Kul: "Gurbetteki başarı Terme'ye dönüşmeli"
Başkan Kul: "Gurbetteki başarı Terme'ye dönüşmeli"
Son Haberler
Ankara'da tır ile minibüs çarpıştı: 11 yaralı
Ankara'da tır ile minibüs çarpıştı: 11 yaralı
İzmit Belediyesi'nden 56 kişiyi evinden eden toprak kaymasına ilişkin açıklama
İzmit Belediyesi'nden 56 kişiyi evinden eden toprak kaymasına ilişkin...
Alanya'nın festival kervanı yola çıkıyor
Alanya'nın festival kervanı yola çıkıyor
İncirliova'nın yeni meydan Projesi'nde ilk kazma vuruldu
İncirliova'nın yeni meydan Projesi'nde ilk kazma vuruldu
Zehir tacirine narkotik darbesi
Zehir tacirine narkotik darbesi
Dağlık alanda düşerek yaralanan şahsı ekipler kurtardı
Dağlık alanda düşerek yaralanan şahsı ekipler kurtardı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi