• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Akşener Diyarbakır'da; depremde ölenlerin yakınlarına taziyede bulundu
Siyaset
Yayınlanma: 20 Şubat 2023 - 17:57

Akşener Diyarbakır'da; depremde ölenlerin yakınlarına taziyede bulundu

Siyaset
20 Şubat 2023 - 17:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akşener Diyarbakır'da; depremde ölenlerin yakınlarına taziyede bulundu

DİYARBAKIR'a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesinde incelemelerde bulunup, hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etti. Akşener, bir gazetecinin "Seçim yapılacak mı" sorusuna da, "Bence yapılacak" diye cevap verdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır'a gelerek incelemelerde bulundu. Akşener, Yenişehir ve Bağlar ilçelerindeki enkazlarda yaşamını yitiren Zülfü- Sakine Bulut çiftinin ailesine ve Engin, Nupelda ile Ali İmran Ensarioğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada ailelerle bir araya gelen Akşener, daha sonra Kayapınar ilçesinde bulunan çadır kente gitti. Çocuklarla ilgilenen Akşener, çadır kentte ailelerle bir araya gelerek sorunları dinledi. Akşener ve beraberindekiler daha sonra 88 kişinin yaşamını yitirdiği Galeria Sitesi'ne gelerek inceleme yaptı.

'DERHAL BU KARARDAN VAZGEÇİLMELİDİR'

Burada konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Aile mahremiyetine göre 6 veya 10 kişinin yurt içerisinde odaya sığdırılması doğru ve mümkün değildir. Erkek ve kız yurtları birbirlerinden ayrıdır, banyo, tuvalet ve mutfakları ortaktır. Böyle bir şey olamaz. KYK yurtlarındaki aileler kalamaz ve kalmıyorlar da. Derhal bu karardan vazgeçilmelidir. İstanbul'da finans merkezi diye bomboş duran bir yer var. 100 bin insanın çok güzel birinci sınıf geçinebileceği ve yaşayabileceği bir yer. Derhal deprem bölgesinde tahliye edilen kardeşlerimizin yaşayacağı bir alan haline getirilmelidir. Yurtlarda kalamazlar" diye konuştu.

'PİLOTLUK EĞİTİMİ GÖREN ÖĞRENCİ GRUBUNUN PRATİK YAPMASI GEREKİYOR'

Yüz yüze eğitimin de olmadığının YÖK tarafından bildirildiğini hatırlatan Akşener, "Görüntülü sistem üzerinden olacak. Pilotluk eğitimi gören bir öğrenci grubunun pratik yapması gerekiyor. Bunu nasıl yapacak dediğimizde YÖK Başkanının ağzından; bir işe yaramadığını öğrendik. Rektörlere yanlış talimat veren YÖK Başkanı'ndan bahsediyorum. Bir de tıbbiyede okuyan çocuklarla ilgili bir soru, hastanede görev yapar bu çocuklar. Tıp öğrencileri hastanede de görev yapar. Hocasıyla hasta bakar, ondan sonra döner yüz yüze o öğrenci hocayla konuşur. YÖK Başkanı'nın verdiği talimat şu; Hoca gidecek odasına öğrenciyle hoca yan yana gelmeyecek ve açacaklar bilgisayarı konuşmayı oradan yapacaklar. Ne yapılmak istendiğini anlamam mümkün değil.  Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum: Derhal, olmayacak karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin hocalarıyla beraber çalışmalarının önünü açın. Zaten pandemiyle ekonomik durumu kötü aileler 2 yıl kaybetti. Gençlere karşı bir kötülükle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Seçim yapılacak mı, yapılmayacak mı" sorusuna Akşener, "Bence yapılacak" cevabını verdi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'tan operasyonla ilgili açıklama
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'tan operasyonla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Son Haberler
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra arkadan çarpma sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 kişi yaralandı.
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra...
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Anıtkabir'e ziyaret
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Anıtkabir'e ziyaret

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi