• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Alanya'da otopsi ve Adli Tıp Hizmeti 1 Ocak'ta başlayacak
Sağlık
Yayınlanma: 22 Kasım 2024 - 19:02
Güncelleme: 23 Kasım 2024 - 00:01

Alanya'da otopsi ve Adli Tıp Hizmeti 1 Ocak'ta başlayacak

Alanya'da tam kapasiteli otopsi işlemleri ve adli tıp hizmetlerinin yapılması için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan'ın daveti üzerine Alanya'da incelemelerde bulunan Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hızır Aslıyüksek, otopsi işlemleri ve adli tıp hizmetlerinin 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla başlayacağını söyledi.

Sağlık
22 Kasım 2024 - 19:02
Güncelleme: 23 Kasım 2024 - 00:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alanya'da otopsi ve Adli Tıp Hizmeti 1 Ocak'ta başlayacak
Alanya'da tam kapasiteli otopsi işlemleri ve adli tıp hizmetlerinin yapılması için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan'ın daveti üzerine Alanya'da incelemelerde bulunan Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hızır Aslıyüksek, otopsi işlemleri ve adli tıp hizmetlerinin 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla başlayacağını söyledi.

Alanya'da adli tıp hizmetinin daha kapsamlı olarak ve tüm otopsi işlemlerinin yapılması için başlatılan girişimler sonrası Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek; ALKÜ'yü, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesini ve Alanya Cumhuriyet Başsavcılığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Alanya'daki ilk ziyaretini ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan'a gerçekleştiren Başkan Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek, ALKÜ Tıp Fakültesinde bu dönem derslerin başladığı Adli Tıp Ana Bilim Dalı eğitimi hakkında da bilgi aldı. Rektörlük makamında yapılan görüşmede Rektör Türkdoğan, ALKÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nın yeni akademisyenlerden oluşan kadrosu ile 2024-2025 yılı itibarıyla öğrencilere ders vermeye başladığının bilgisini verdi. Rektör Türkdoğan, Alanya'nın bu konuda tam kapasite ile çalıştığını da belirtti. Yapılan ziyaretlerde, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Muhammet Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın ve AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı da yer aldı. Görüşmenin ardından Rektör Türkdoğan günün anısına Başkan Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek'e hediye takdim etti.

Başkan Aslıyüksek, Kurum amirleriyle bir araya geldi

Adli Tıp Kurum Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hızır Aslıyüksek ile ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan beraberindeki heyetle birlikte Alanya Adalet Sarayı'na geçerek Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin ile görüştü. Burada yapılan görüşmenin ardından Başkan Aslıyüksek ve Rektör Türkdoğan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti. Ziyarette Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler ve beraberindeki ekip, Başkan Aslıyüksek ve Rektör Türkdoğan ile birlikte adli tıp işlemlerin yapılacağı alanlarda incelemelerde bulundu.

Alanya'da yeni yılda otopsi işlemleri başlayacak

Rektör Türkdoğan, Alanya'ya tam kapasiteli otopsi işlemleri ve adli tıp biriminin yapılması için 4 aydır yoğun şekilde uğraştıklarını ve Başkan Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek'i ziyaret ettiklerini belirtti. Türkdoğan, yapılan girişimler sonucu Aslıyüksek'in Alanya'ya gelmeden önce de Sağlık Bakanlığının Adli Tıp Kurumunda otopsi yapma iznini onaylayıp geldiğinin altını çizdi. Alanya'nın bu konudaki ihtiyacını yerinde anlatma imkânı bulduklarını söyleyen Türkdoğan, "Alanya'mızın böyle işlemlere ne kadar ihtiyacı olduğunu, vatandaşlarımızın ne kadar zorluk çektiğini, hayatlarındaki manen en önemli dönemlerde bu zorlukları aşmalarının ne kadar önemli olduğunu anlattık. Alanya'ya verdiği değer için Adli Tıp Kurum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek nezdinde Adli Tıp Kurumumuza teşekkür ederim. En geç 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla bütün atamalar tamamlanmış olacak ve tam kapasiteli otopsi ile adli tıp işlemlerine hazır halde bulunacağız. Bu alanın hazırlanmasında emeği geçen Başhekimimiz Sayın Doç. Dr. Yılmaz Güler'e teşekkür ederim. Bu konuda bizleri destekleyen Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç'a, Önceki Dönem Dışişleri Bakanımız ve Antalya Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer'e, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin'e, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Sayın Mehmet Şarani Tavlı'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

"Hastane olarak hazırız"

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yılmaz Güler yaptığı açıklamada, "Açık otopsi yapılabilmesinin Alanya için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu her zaman dile getiriyorduk. Alanya adı itibarıyla ilçe olmasına rağmen Alanya'da il düzeyinde bir yaşam gerçekleşiyor. Hasta yoğunluğu olarak sadece Alanya değil bölgedeki pek çok ilçeye de hitap ediyoruz. Buna bağlı da otopsi ihtiyaçları da yaşanmaktaydı. Bunu gidermek adına başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan'ın girişimleri oldu. Fiziki şartlarımız uygun, hastane ve başhekimlik olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Adli Tıp Kurum Başkanımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek bu hizmetin yapılabilmesini uygun gördüler. Kendilerinin de söylemiyle 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla mevcut eksiklikleri de gidererek bu hizmete başlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Tam kapasiteli otopsi ve adli tıp hizmeti yapılacak

Alanya'da 2001 yılında açılan Adli Tıp Alanya Şube Başkanlığı, 9 yıl hizmet vermesinin ardından 2010 yılında kapatılmıştı. Alanya'da 2022 yılı Ağustos ayında Adli Tıp Şube Başkanlığının açılmasına onay veren Adli Tıp Kurum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek, bu kez de Alanya'daki adli tıp ve otopsi işlemlerinin tam kapasiteli yapılabilmesi için resmi prosedürlerin tamamlandığının müjdesini verdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
MİT, özel koleksiyonunda istihbarat raporlarını paylaştı
MİT, özel koleksiyonunda istihbarat raporlarını paylaştı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi