• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Alanya'da yaşayan Finlandiyalılar cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında
Siyaset
Yayınlanma: 17 Ocak 2024 - 13:48

Alanya'da yaşayan Finlandiyalılar cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Finlandiya vatandaşları, ülkelerinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün itibarıyla sandık başına gitmeye başladı.

Siyaset
17 Ocak 2024 - 13:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Finlandiya vatandaşları, ülkelerinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün itibarıyla sandık başına gitmeye başladı.

Finlandiya vatandaşları, Alanya'da bulunan Finlandiya Fahri Konsolosluk bürosunda kurulan sandığın ardından sabah saat 10.00'dan itibaren oylarını kullanmaya başladı. 28 Ocak 2024'te yapılacak Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Seçimi ilk turu için 3 gün sürecek oy kullanma işleminde cumhurbaşkanı seçilemezse 2 hafta sonra seçimin 2. turu için yeniden oy kullanılacak. Alanya'da yaşayan Finlandiyalıların oy kullanma işlemlerinin ilk gününde Ankara Büyükelçiliği Başkatibi ve Konsolos Raimo Pahkasalo ile Alanya Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu da hazır bulundu. Gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda kazanan çıkmadığı takdirde 2. tur seçim 11 Şubat'ta yapılacak.

"Beklentimiz burada 100'ün üzerinde oy kullanılması"

Finlandiya'daki cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bilgiler veren Ankara Büyükelçiliği Başkatibi ve Konsolos Raimo Pahkasalo, gelecek hafta pazartesi günü oyların Finlandiya'ya gönderileceğini belirtti. Alanya'da 100'ün üzerinde oy kullanma oranı beklediklerini ifade eden Başkatibi ve Konsolos, şöyle konuştu:

"89 ülkede 219 bölgede şu anda cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor. Türkiye'de İstanbul, Ankara ve Alanya'da seçimler yapılıyor. Fahri konsoloslar bu organizasyonda önemli görevler üstleniyorlar. 9 tane cumhurbaşkanı aday adayımız var. Yüzde 50 oranını herhangi bir aday aşamazsa en çok oy alan iki aday seçime tekrar girecek. Finlandiya'daki bütün seçimler güvenilir ve kontrollüdür. Bütün seçimler daha düzenli yapılmaktadır. Online bir sistem yoktur. Önümüzdeki pazartesi günü İstanbul, Ankara ve Alanya'daki oyların tamamını Finlandiya postanesine göndereceğiz. Beklentimiz burada 100'ün üzerinde oy kullanılması. Ancak 3 günlük seçim süreci var, bu sayı daha da artabilir."

"Türkiye'de en fazla Finlandiyalı Alanya'da yaşıyor"

Alanya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu, Alanya'da yaşayan Finlandiyalıların oy kullanmaları için en iyi şekilde hizmet edeceklerine değinerek, Türkiye'de en fazla Finlandiyalı vatandaşın Alanya'da yaşadığına vurgu yaptı. Müftüoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma işlemini başlatıyoruz. Alanya'da veya bu bölgede yaşayan Finlandiyalılar 3 gün burada oy kullanacaklar. 9 tane cumhurbaşkanı aday adayı var. 3 gün içinde oy kullanacaklar. Bizler de onlara en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Ankara'dan gelen Başkonsolosla ve Fahri Konsoloslukla birlikte hizmet edeceğiz. 11 yıldır burada oy kullanılıyor. Finlandiya'da 3 ayrı seçim var. Cumhurbaşkanlığı, Parlamento seçimleri ve Belediye seçimleri var. Cumhurbaşkanlığı seçimleri 6 yılda bir yapılıyor. Diğerleri 4 yılda bir yapılıyor. Yüksek oranda seçim yaşadık. Türkiye'de en fazla Finlandiyalı Alanya'da yaşıyor. 5-6 yıl önce 700 oy oranına ulaşmıştık. Ancak son yıllarda Finlandiya'daki vatandaşların azalması bölgedeki iklim durumuna göre değişiklik gösteriyor. Şu anda 200'ün üzerinde bir oy kullanma oranı bekliyoruz. 2. Tur seçim de 2 hafta sonra burada yapılacak. Finlandiyalıları oy kullanmaya bekliyoruz. Burada onlara her türlü hizmeti veriyoruz. Kahve, çay, Finlandiya çöreğini ikram ediyoruz. Onlar da çok nezih bir atmosferde oylarını kullanıyorlar. Hizmet bizden oylar onlardan."

"Vatandaşlık görevimi yaptım, çok mutluyum"

Alanya Fahri Konsolosluk Bürosunda oy kullanan Fin vatandaşı Anne Elisabeth Lindqvist ise ülkesi için vatandaşlık görevini yaptığını belirterek, "İlk defa Alanya'da oy kullanıyorum. Şu anda 3 aylık bir tatil yapıyorum. Normalde 8 senedir Alanya'ya gidip geliyorum. 8 senedir kendi evimiz vardı burada. Ama şu anda kiradayız. Tekrar ev almayı düşünüyorum. Çünkü Alanya'yı çok seviyorum. Vatandaşlık görevimi yaptım, çok mutluyum. Alanya'da oy kullanabileceğimiz böyle bir yer var" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü
Bakan Şimşek Rize'de
Bakan Şimşek Rize'de
AK Parti'li Gül: "Malul sayılmayan personele aylık bağlamaya ilişkin düzenleme getiriyoruz, gazilik ünvanı veriyoruz"
AK Parti'li Gül: "Malul sayılmayan personele aylık bağlamaya ilişkin düzenleme getiriyoruz, gazilik ünvanı veriyoruz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayan: "Terörsüz Türkiye ile kaybettiğimiz gücü yeniden milletimize kazandıracağız"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayan: "Terörsüz Türkiye ile kaybettiğimiz gücü yeniden milletimize kazandıracağız"
Son Haberler
Bursaspor yeni transferini açıkladı: Emirhan Başyiğit
Bursaspor yeni transferini açıkladı: Emirhan Başyiğit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda...
A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası hazırlıklarına başladı
A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya...
Sivasspor'dan Emirhan Başyiğit'e veda
Sivasspor'dan Emirhan Başyiğit'e veda
Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası'nda ilk şampiyonlar İsviçre ve Fransa
Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası'nda ilk şampiyonlar İsviçre...
Bandırma ve Sındırgı'da uyuşturucu operasyonları
Bandırma ve Sındırgı'da uyuşturucu operasyonları

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi