• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Albino yüzücü Ceren Yergezen, kulaçlarını Paralimpik Oyunları'na katılmak için atıyor
Spor
Yayınlanma: 20 Nisan 2023 - 13:18

Albino yüzücü Ceren Yergezen, kulaçlarını Paralimpik Oyunları'na katılmak için atıyor

Yüzde 85 görme engelli milli yüzücü Ceren Yergezen: "Hedeflerim ağustos ayında İngiltere'de düzenlenecek Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda derece almak. Daha sonra 2024'te Paris Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, altın madalyayı almak istiyorum" - "Yüzme bilmeden önce öz güvenim düşüktü. Şu an öz güvenim çok yüksek"

Spor
20 Nisan 2023 - 13:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AĞIT ERDİ ULUKAYA - Albino ve yüzde 85 görme engelli milli yüzücü Ceren Yergezen, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılabilmek için kulaç atıyor.

Öğretmenlerinin yönlendirmesiyle 10 yaşında yüzme sporuna başlayan, albinizmli (Albinizm, saçta, deride ve gözlerde melanin pigmentinin eksikliğinden kaynaklanan genetik farklılık. Halk arasında albino olarak adlandırılan albinizmli bireyler, genellikle beyaz veya beyaza yakın bir cilde sahip) 15 yaşındaki Yergezen, aynı yıl kazandığı derecelerle milli takıma seçildi.

Aydınlı Ceren Yergezen, çeşitli zamanlarda 7 dalda Türkiye birincilikleri elde etti.

Aksaray Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda milli takım kampında çalışmalarını sürdüren Yergezen, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılmak istiyor.

Her iki gözünde de doğuştan görme engeli olan milli yüzücü Yergezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp çalışmalarının verimli geçtiğini ve motivasyonunun yüksek olduğunu söyledi.

Yaşına göre oldukça iyi yüzdüğünü belirten Yergezen, "Antrenmanlarımız zor fakat derecelerim güzel. Şu an kendi istediğim derecelere gelebilmek için sıkı bir antrenman çalışması yürütüyoruz. Sabah, akşam havuza giriyorum, teknik çalışmaları da karada yapıyorum. Yüzmeye odaklanmış durumdayım." ifadesini kullandı.

Yergezen, milli takım kampında çok iyi bir hava yakaladıklarını ve arkadaşlık ortamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Milli takıma seçildiğinde çok sevindiğini dile getiren Yergezen, şöyle konuştu:

"Milli takıma seçilmek kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Ailem, arkadaşlarım ve antrenörlerim benimle gurur duyuyor. 7 dalda Türkiye birinciliğim var. Alanya'da ilk yarışımda Türkiye birinciliği aldım. Sonraki yıllarda da çeşitli derecelerim var. Şu anda sırt, serbest, kurbağa başta olmak üzere 8 dalda derecelerim var. 50 metreyi 33 saniyede yüzme rekoru bende, bunu gururla taşıyorum. İlk hedefimi, küçüklüğümden beri milli takıma girme isteğimi başararak gerçekleştirdim. Yeni hedeflerim ağustos ayında İngiltere'de düzenlenecek Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda derece almak. Daha sonra 2024'te Paris Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, altın madalyayı almak istiyorum."


- "Havuz tüm stresimi alıyor"


Yergezen, albinizmli olduğu için insanların kendisini farklı bulduğunu ifade etti.

En çok güneşte durmakta zorluk çektiğini belirten Yergezen, şunları kaydetti:

"Tenim beyaz olduğu için çok çabuk yanabiliyorum. Bu yüzden kimisi beni çok güzel kimisi farklı buluyor. Yüzme bilmeden önce öz güvenim düşüktü. Şu an öz güvenim çok yüksek. Yüzme zor bir branş olmasına rağmen ben öğrenmek için başladım, buralara kadar geldim. Havuz tüm stresimi alıyor. Derece alınca çok mutlu oluyorum."

Engelli sporculara tavsiyelerde bulunan Yergezen, spora herhangi bir engelin olmadığını vurgulayarak, engellilerin bir spor branşıyla uğraşmaları gerektiğini söyledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Son Haberler
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
TCG Anadolu gemisine ziyaretçi akını sürüyor
TCG Anadolu gemisine ziyaretçi akını sürüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi