• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ali Babacan: Aslında bu seçim, bir referandum
Siyaset
Yayınlanma: 26 Nisan 2023 - 16:04

Ali Babacan: Aslında bu seçim, bir referandum

Siyaset
26 Nisan 2023 - 16:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ali Babacan: Aslında bu seçim, bir referandum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Aslında bu seçim bir referandum, 2 tane temel tercih var. Gerisi teferruat. Birinci oy pusulasında iki tane tercih var. İkinci oy pusulası 1 metre uzunluğundaymış. Aslında bu referandum niteliğindeki 2 temel tercih şudur; otoriter bir zihniyet mi, yoksa demokrasi mi?" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda iş dünyası temsilcileri ve sanayicilerle bir araya geldi. Partisinin ekonomi ve finans politikaları eylem planını iş insanlarına açıklayan Babacan, Millet İttifakı'nın politikalarından da bahsetti. Katılımcılara hitap eden Babacan, "Bizler 6 parti olarak 12 madde üzerinde bir araya gelerek ittifak yaptık. Sadece seçime kadar değil. Seçimden sonra da 'Beraber ülkemiz nasıl yönetilecek?' Bunun çerçevesini açıkladık ve aynı gün, aynı saatte de ortak cumhurbaşkanı adayımızı açıkladık. Sayın Kılıçdaroğlu'nu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 13'üncü cumhurbaşkanı yapmak için hep beraber el birliğiyle çalışacağız. İşte bu iş birliği, güç birliği var ya, Türkiye'ye kazandıracak olan budur. Dikkatinizi çekiyorum. Bu iş birliği, öyle bir iş birliği ki 6 partinin bir logosu var yan yana, bu 6 logoyu yan yana koyduğumuzda aslında Türkiye ortaya çıkıyor. Çünkü bu 6 parti tüm toplum kesimlerini temsil ediyor. Toplumdaki bütün yaşam tarzları burada var. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' deyip de 'Burada benim gibi kimse yok. Bana benzer kimse bulamıyorum burada' demek zor, çünkü burada tüm Türkiye var" ifadelerini kullandı.

'BU SEÇİM BİR REFERANDUM, 2 TANE TEMEL TERCİH VAR'

14 Mayıs seçimlerini bir referandum olarak niteleyen Babacan, "Gerçekten kritik bir dönemdeyiz. Seçim oldukça yaklaştı. Son kalan 18 günde bütün bunları hem iyi anlamamız gerekiyor hem iyi anlatmamız gerekiyor. Nihayetinde seçimde başarı olduğu anda yepyeni bir Türkiye'ye uyanacağımıza inanıyorum. İnşallah 15 Mayıs sabahı 'Galiba kötü bir rüya gördük. İnşallah o zor günler geçti' diyeceğiz. Şöyle bir yudum su içip kabustan, kötü rüyadan uyanırcasına bambaşka bir Türkiye'ye uyanacağız. İşte o noktada ülkenin yakalayacağı o heyecan, azim ve yarınlara umutla bakmak var ya; o işte Türkiye'yi kanatlandırıp, uçuracak. Çünkü aslında bu seçim bir referandum, 2 tane temel tercih var. Gerisi teferruat. Birinci oy pusulasında iki tane tercih var. İkinci oy pusulası 1 metre uzunluğundaymış. Aslında bu referandum niteliğindeki 2 temel tercih şudur; otoriter bir zihniyet mi, yoksa demokrasi mi? Tek akıl mı, yoksa ortak akıl mı? Öfke, nefret mi, yoksa sevgi mi? Kara kış mı, yoksa bahar mı? İnanın bu kadar basit bir tercih. Böyle baktığınızda hiç kafa karıştırmaya gerek yok. Çok net çünkü geri kalan her şey teferruat. Türkiye'nin önünde bana göre bu iki tane seçenek olacak. Tercih bence açık. Tercih kilosu 30 lira olan soğan mı, yoksa bereketli sofralar mı?" diye konuştu.

İş dünyası temsilcileri ve sanayicilerle buluşma programının sona ermesinin ardından, Çayırova ilçesine geçen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, burada partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışını yaptı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Son Haberler
Beyşehir Gölü'nde av yasağını ihlal edenlere göz açtırılmıyor
Beyşehir Gölü'nde av yasağını ihlal edenlere göz açtırılmıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Bakan Varank: Gençlerimize kabiliyetlerini geliştirme şansı veriyoruz
Bakan Varank: Gençlerimize kabiliyetlerini geliştirme şansı veriyoruz

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi