• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Ali Koç: 1 yıl daha devam edeceğim
Spor
Yayınlanma: 20 Temmuz 2023 - 19:07

Ali Koç: 1 yıl daha devam edeceğim

Spor
20 Temmuz 2023 - 19:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, "Kulüpler Birliği'nin teveccühü olarak ben 1 yıl daha devam edeceğim. Yönetim kurulumuzu, görev bölümünü önümüzdeki günlerde açıklayacağım" dedi.

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Toplantının gündeminde genel kurul olduğunu söyleyen Ali Koç, "Çünkü fikstür çekimi olduğu gün diğer konuları federasyonla yaptığımız toplantıda görüşmüştük. Kulüpler Birliği'nin teveccühü olarak ben 1 yıl daha devam edeceğim. Yönetim kurulumuzu, görev bölümünü önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Genel sıkıntılarımızı, sorunlarımızı ilgilendiren konulara çok fazla değinmedik. Federasyonla ilgili genel beklentilerimizi konuştuk. Onlarla daha sık, daha rutin gündemi belirleyip daha küçük gruplarla hedef odaklı toplantıların bu yeni dönemde yapılmasının daha uygun olacağını, daha efektif olacağını kararlaştırdık. Biliyorsunuz sayın Büyükekşi ve yönetim kurulunun futbolda yapısal dönüşümü yapmak için kafalarında bir sürü plan, program var. Strateji çalışmaları var, markanın tekrar konumlandırılması çalışması var, Süper Lig için yeni bir markalama var. Biliyorsunuz hepimiz gazetelerde okuruz 'motosikletle son anda yetişti' artık onlar kalkıyor. Çok daha modern, çok daha dijitalleşmiş bir yapıya alınıyor. Federasyonun yenilikler getirmeye çalıştığı bir ortamda bizim de Kulüpler Birliği olarak diyaloğa, beraber çalışmaya son derece açık bir ortamda belki de ileriye dönük olarak Süper Lig A.Ş'nin federasyonun bu döneminde tohumlarını ciddi bir şekilde attığımız bir dönem olacaktır diye düşünüyorum. Karşı taraf da buna açık. İngiltere'de neredeyse her şeye kulüpler karar veriyor, hakem konuları dışında. Türkiye'de hiçbir şeye kulüpler karar vermiyor. Bunun ortasında bir model geliştirmemiz lazım. Bunun çok daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Öyle olsaydı biz çoktan yeni dönem yayın ihalesini yapmış olurduk. Yayın ihalesinde, geçen yıl fikstür çekiminde anlattığım gibi böyle saçma sapan mantıksız indirimler olmazdı. Biz yönetiyor olurduk" dedi.

ALİ KOÇ: 8+3 KONUŞTUĞUMUZ GİBİ DEVAM EDİYOR

Ali Koç, yabancı kuralının nasıl olacağıyla ilgili ise, "Bu 9+2 nasıl gündemde geldi biz de tam anlamış değiliz. 8+3 konuştuğumuz gibi devam ediyor. Bu sene başaramadığımız konulardan bir tanesi hedefimiz geçen sezonun devre arasına kadar 5 yıllık planı belirleyip, altına imza atıp ondan sonra kış penceresinde başlamak üzere önümüzdeki 5 yıllık transfer çalışmalarını belirlenen yabancı oyuncu kuralına göre yapmaktı, olmadı. Şimdi bizim federasyondan en büyük ricamız bu Aralık ayına kadar yabancı kuralının belirlenip, bir daha konuşmamak üzere 5 yıllık rafa kalkması. Ama şu an bizim aramızda veya benim bulunduğum bir ortamda 9+2 mi olsun, 8+3 mü olsun kuralı yok. Biz federasyonumuza şu konuyu getirdik; Türkiye Cumhuriyetleri'ndeki oyuncuların Türk statüsünde oynamasını, çift pasaportlu, bizde oynayamayacak Türk doğumlu oynamasını rica ettik, yürürlüğe soktular. Dolayısıyla çift taraflı bir ilişki var. Her istediğimiz oluyor mu hayır. Ama kulüplerden gelen talepler ciddi anlamda değerlendiriliyor. Olabilecekler oluyor, bazılarını da federasyon yapmak istiyor ama muvaffak olamıyor, başka kurumlar müsaade etmiyor. Voleyboldaki başarının yaşanabilmesi için çok uzun vadeli, gerçekçi, uygulanabilir, sürdürülebilir planlamayı yapması lazım. Bunun bire bir gözümüzün önünde örneği var. Şimdi dikkat edin erkek voleybolda da aynı yatırımlar yapılıyor. Tohumlar meyve vermeye başladı. Biz de benzer bir yaklaşımı futbolda bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Ali Koç'un açıklamaları


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
ABD, Rusya'nın savaş ekipmanlarına erişimini hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı
ABD, Rusya'nın savaş ekipmanlarına erişimini hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi