• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Alman kurtarma ekibindeki Batmanlı vatandaş çalışmaları İHA'ya anlattı
Yaşam
Yayınlanma: 16 Şubat 2023 - 09:21

Alman kurtarma ekibindeki Batmanlı vatandaş çalışmaları İHA'ya anlattı

Almanya'da yaşayan Batmanlı Barış İşçimen, Almanya arama kurtarma ekibiyle Türkiye'ye gelerek Kahramanmaraş'ta katıldığı çalışmalarda ekip olarak 34 kişiyi kurtardıklarını söyledi.

Yaşam
16 Şubat 2023 - 09:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Almanya'da yaşayan Batmanlı Barış İşçimen, Almanya arama kurtarma ekibiyle Türkiye'ye gelerek Kahramanmaraş'ta katıldığı çalışmalarda ekip olarak 34 kişiyi kurtardıklarını söyledi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından başlatılan yardım çalışmasına katılan Almanya arama kurtarma ekibinde yer alan Batmanlı Barış İşçimen, deprem bölgesindeki enkaz çalışmalarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. İşçimen, 7 günlük arama kurtarma çalışmalarında ekip olarak 34, bireysel olarak ise 7 kişiyi canlı olarak enkaz altından çıkardı.

Batmanlı olduğunu ve Almanya Stuttgart'a ikamet ettiğini söyleyen İşçimen, depremin ikinci gününde Almanya arama kurtarma ekibiyle beraber Kahramanmaraş'taki enkaz bölgesine geldiğini dile getirdi. İşçimen, "Biz, Almanya ekibi olarak bayağı güzel işler çıkardık. Ekip olarak diğer ekiplerle beraber 34, sadece kendi ekibimizle beraber 14, benim kendi ellerimle tünellerden, enkazlarda çıkardığım insan sayısı 7'dir. Bayağı zorlu geçti. Depremin yıkıcı etkisini gördük. Hala şoktayız, depremin tahribatını, neler yapabileceklerini gördük. Umarım bir dahaki depremlerde daha dikkatli oluruz. Ülke olarak daha iyi hazırlanırız depreme karşı. Biz arama kurtarma ekibi olarak canımızı hiçe sayarak, yemeden içmeden uyumadan 7/24 zorlu hava şartlarında kardeşlerimizi kurtarmak için oradaydık" dedi.

"İki defa ölüm tehlikesi atlattım"

Çok zorlu bir işe imza attıklarını belirten, deprem bölgesinde enkazda çalışırken iki defa üzerine binaların çöktüğünü, kolonlar arasında kaldığını ve ekip arkadaşları tarafından kurtarıldığını söyleyen İşçimen, "Özellikle söylemek istediğim bir şey var. Depremin 5. gününde 32 yaşında anne ve 6 yaşındaki oğlunu çıkarılamaz denildiği yerden yerin 6 metre derinliğinde tünel kazarak binanın bodrum katındaki duvarı kırıp içerden sağ salim kendi ellerimle anne ve oğlunu çıkartmayı başardım. Almanya arama kurtarma ekibi fire ekibinden cesaret madalyası aldım. Bunun için çok gururluyum. Çalışmalarımız bu yöndeydi" diye konuştu.

"Ülkemiz bu tahribatını ve zorlu günlerini çabuk atlatacaktır"

Depremlerin Kahramanmaraş'ta büyük tahribatlar meydana getirdiğini vurgulayan İşçimen, Kahramanmaraş'ta kullanılacak binaların neredeyse yok denilecek kadar az olduğunu belirtti. İşçimen, "Şuna inanıyorum ki ülkemiz bu tahribatını bu zorlu günlerini çabuk atlatacaktır. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Biz sahada diğer ülkelerin ekiplerini da gördük. İngilizler, Çinler, Japonlar özellikle Azerbaycanlı kardeşlerimizi sahada çok fazla gördük. Bu durum kardeşlerimize ulaşmamız için umut verici bir resimdi. Bizim için çok önemliydi. Çünkü her can bizim için dünyalardan daha değerlidir. Her saniye bizim için bir umut her saniye bizim için kurtarılacak bir can demektir" ifadelerinde bulundu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yaz sıcaklarında serinleten bitki çaylarına ilgi arttı
Yaz sıcaklarında serinleten bitki çaylarına ilgi arttı
Huzurevi sakinlerine manevi moral
Huzurevi sakinlerine manevi moral
Adıyaman'da üstyapı çalışmaları sürüyor
Adıyaman'da üstyapı çalışmaları sürüyor
Evde oturmak yerine üretimi seçtiler: Yaptıkları ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyorlar
Evde oturmak yerine üretimi seçtiler: Yaptıkları ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyorlar
Son Haberler
Gaziantep Büyükşehir ve Anadolu Hayat Emeklilik'ten Türkiye'ye model iş birliği
Gaziantep Büyükşehir ve Anadolu Hayat Emeklilik'ten Türkiye'ye...
Diyarbakır'da deprem
Diyarbakır'da deprem
Gaziantep'te refüje çarpan motosikletin genç sürücüsü hayatını kaybetti
Gaziantep'te refüje çarpan motosikletin genç sürücüsü hayatını...
Yaz sıcaklarında serinleten bitki çaylarına ilgi arttı
Yaz sıcaklarında serinleten bitki çaylarına ilgi arttı
Sinop'ta tarımsal faaliyetler değerlendirildi
Sinop'ta tarımsal faaliyetler değerlendirildi
Depremde hayatını kaybeden 4 Azerbaycanlı öğrencinin cenazesi Bakü'ye getirildi
Depremde hayatını kaybeden 4 Azerbaycanlı öğrencinin cenazesi Bakü'ye getirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi