• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Alman takımından Türkiye'ye destek
Spor
Yayınlanma: 19 Şubat 2023 - 13:48
Güncelleme: 19 Şubat 2023 - 13:49

Alman takımından Türkiye'ye destek

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye destek gelmeye devam ediyor. Yardım kampanyasına Almanya'dan kamp için Antalya'ya gelen FC Blau-Weiss St.Wendel de katıldı. Futbolcular ve teknik kadro aralarında topladıkları parayı resmi makamlara teslim etti.

Spor
19 Şubat 2023 - 13:48
Güncelleme: 19 Şubat 2023 - 13:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alman takımından Türkiye'ye destek
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye destek gelmeye devam ediyor. Yardım kampanyasına Almanya'dan kamp için Antalya'ya gelen FC Blau-Weiss St.Wendel de katıldı. Futbolcular ve teknik kadro aralarında topladıkları parayı resmi makamlara teslim etti.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremleri Almanya'da haber aldıklarını söyleyen FC Blau-Weiss St.Wendel Futbol Takımı ana sponsoru Abacuzz Group Yönetim Kurulu Başkanı Sven Lemmerhofer, programlarını iptal etmeyerek Türkiye'nin yanında olduklarını gösterdiklerini kaydetti.

Depremlerin kendilerini çok üzdüğünü belirten Sven Lemmerhofer, "Deprem bölgesinden gelen fotoğraf ve videoları gördüğümüzde çok etkilendik. İlk etapta biz de düşündük, bu organizasyonumuzu iptal etsek mi diye. Tekrar değerlendirdiğimizde bu işe ciddi finansal yatırımlar yapıldığını gördük. Ayrıca Türkiye'nin tam desteğe ihtiyacı olduğu bir dönemde vazgeçmenin doğru olmadığına karar verdik. Çünkü bu kampların Türkiye'de yapılması turizm endüstrisine ve ülke gelirlerine büyük katkısı var. Bu gelirleri bu ülkenin kazanmasını istedik. Deprem hepimizde büyük üzüntü oluşturdu. Depremde hayatını kaybedenlere baş sağlı diliyoruz. Birçok maddi, manevi kayıplar oldu. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bütün bu süreçte Türkiye'nin yanındayız. Ama sadece sözlerimizle yanındayız demekle kalmıyoruz. Yanında olduğumuzu maddi desteklerimizle somut hale getirip gösteriyoruz" dedi.

Sven Lemmerhofer: "Yardımı Türkiye'deki resmi kanallar üzerinden ulaştırdık"

Takımda bulunan oyuncuların ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını kaydeden Sven Lemmerhofer, "İlk etapta battaniye mi gönderelim, kıyafet mi gönderelim diye ayni yardımlar üzerinde düşünmüştük ama bu yardımların hem fiziksel yoğunluğu hem de bölgeye ulaştırılması noktasında bazı sorunlar yaşanabilir düşüncesiyle maddi anlamda bir yardım yapmayı tercih ettik. Hem takım kasasında, ortak kasamızda bir para biriktiği gibi tek tek futbolcularımız şahsi kasalarından yardım etmek istediler. Kendi aralarında para topladılar. Biz de Abacuzz Group olarak, bu işin organizasyonunu yapan şirket olarak yardımlara fazlasıyla katkımızı sağlayarak topluca bir rakam haline getirdik. Bu yardımı Türkiye'deki resmi kanallar üzerinden ilgili yardım kuruluşlarına ulaştırdık" ifadelerini kullandı.

"Türkiye yardımseverliği ve misafirperverliğiyle bilinen bir ülke"

Türkiye'nin ve Türk insanının yardımsever ve misafirperver olduğunu kaydeden Sven Lemmerhofer, şimdi tüm dünyanın bu misafirperverliğe ve yardımseverliğe bir cevap verme zamanı olduğunu söyledi. Lemmerhofer konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bizim yıllardır Türkiye ile ilişkilerimiz var. Gözlemlerimiz istikametinde şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Türkiye her zaman dünyanın herhangi bir yerindeki acı olaylarda yardımcı olmuştur, destek vermiştir. Türkiye yardım severliği ve misafirperverliğiyle çok iyi bilinen bir ülke. Şimdi tüm dünyanın bu misafirperverliğe ve yardımseverliğe cevap verme zamanı olduğunu düşünüyorum. Bu işin azı, çoğu olmaz. Herkes kendi imkanları dahilinde ne kadar destek sağlayabilirse yapmalı. Ben herkesi elinden geldiği ölçüde Türkiye'ye destek olmaya davet ediyorum. Biz de destek olmaya devam edeceğiz."

Türkiye'ye destek çağrısı

Depremin bir doğa olayı olduğunu ve her an her yerde yaşanabileceğinin altını çizen FC Blau-Weiss St.Wendel Başkanı Roland Reiu, tüm dünya insanlarını Türkiye'ye yardım etmeye çağırdı. Roland Reiu, "Ben sadece spor dünyasına seslenmek istemiyorum. Hepimiz insanız. Tüm insanlığa tüm ülkelere seslenmek istiyorum. Bu anlık bir doğa olayı. Hepimizin her an başına gelebilecek bir felaket. Dünyanın herhangi bir yerinde de olabilirdi. O nedenle insanların çok daha hassas olmasını bu olayın sıcaklığıyla unutmadan takip etmesini, madden ve manen desteklerini esirgememelerini istiyorum. Buradan sadece spor dünyasını değil herkesi Türkiye'ye yardım etmeye çağırıyorum" dedi.

Sven Lemmerhofer, Abacuzz Group, FC Blau-Weiss St.Wendel Takımı oyuncu ve teknik kadrosuyla birlikte topladıkları yardım paralarını Türkiye'de resmi makamlara teslim ettiklerini kaydetti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Son Haberler
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Deprem bölgelerinde 830 bin 783 binadaki 3 milyon 273 bin 605 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı
Deprem bölgelerinde 830 bin 783 binadaki 3 milyon 273 bin 605 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi