• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Almanca hukuk kitabı yazdılar, gelirini depremzedelere bağışladılar
Eğitim
Yayınlanma: 07 Ağustos 2023 - 09:49
Güncelleme: 07 Ağustos 2023 - 09:50

Almanca hukuk kitabı yazdılar, gelirini depremzedelere bağışladılar

Altınbaş Üniversitesinin Çift Diplomalı Türk Alman Hukuk Lisans Programı öğrencileri, Türk Ticaret Kanunu'nu Almanca anlatan önemli bir kitaba imza attılar. Kitaptan elde edilecek gelirin ise depremzedelere bağışlanacağı belirtildi.

Eğitim
07 Ağustos 2023 - 09:49
Güncelleme: 07 Ağustos 2023 - 09:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Altınbaş Üniversitesinin Çift Diplomalı Türk Alman Hukuk Lisans Programı öğrencileri, Türk Ticaret Kanunu'nu Almanca anlatan önemli bir kitaba imza attılar. Kitaptan elde edilecek gelirin ise depremzedelere bağışlanacağı belirtildi.

Editörlüğünü Doç. Dr. Murat Can Atakan'ın yaptığı kitap, Çift Diplomalı Türk-Alman Ortak Hukuk Lisans Programında (UOLP-Köln) 3. ve 4. sınıfta okuyan 14 öğrencinin ikişerli gruplar halinde yazdığı 7 bölümden oluşuyor. Kitabın amacı, Almanca konuşulan ülkelerde yaşayan iş adamlarına, Türk Ticaret Kanunu hakkında kendi dillerinde bilgi verip, potansiyel yatırımcıları Türkiye'ye çekebilmek ve yatırımcıların ülkenin hukuk düzeni hakkında bilgi sahibi olabilmesini sağlamak. Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çift Diplomalı Hukuk Lisans Programının direktörlüğünü de yapan Doç. Dr. Murat Can Atakan, kitaptan elde edilecek gelirin, deprem felaketinin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmak üzere, depremzedelere bağışlanacağını dile getirdi.

Kitabı önemli kılan bir diğer özellik ise Türkiye'de sıklıkla kurulan anonim şirketlere ilişkin kanuni düzenlemelerin ilk kez Almanca' ya çevrilerek hukuk öğrencileri tarafından literatüre kazandırılması oldu. Kitabın tüm Avrupa'da satışa sunulduğunu kaydeden Atakan, kitaba birçok yayınevi üzerinden ya da online platformlar üzerinden erişmek mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca e-book formatında da basıldığı için herhangi bir sınırlamaya takılmadan tüm dünyada erişime açık olacak.

Murat Can Atakan, son olarak kitabın yazarları olan öğrencileri Büşra Sayar, Derya Halibryamova, Elif Zelal Akbulut, Eslem Aysıla Belek, Esma Sürün, Evrim Kurt, Gamze Sar, Hamza Kösen,Hilal Keler, Kübra Yüksel, Rabia Doğan, Selin Akduman, Yaren Dirican ve Zehra Ersoy'a emekleri için teşekkür etti.

Mezunlarını, uluslararası bir kariyer bekliyor

Türkiye'de hukuk fakülteleri arasında ilk olan Köln Programı hakkında da bilgi veren Atakan, mezun olan öğrencilerin Almanya ile Türkiye arasında uluslararası bir kariyere hazırlandıklarına işaret ederek, "Bu programı Köln Üniversitesi ile yürütüyoruz. Bilindiği üzere Köln Üniversitesi 1388 yılında kurulmuş, Almanya'nın köklü üniversitelerindendir. Bu program aynı zamanda Türkiye'de kurulan ve YÖK tarafından da onaylanan ilk Çift Diplomalı Hukuk Lisans Programıdır." diye konuştu. Programa Türkiye'den başvuran öğrencilerin ÖSYM tarafından yerleştirildiğini aktardı. Eğitim dili Almanca olan programa, 2012 yılından beri öğrenci aldıklarını söyleyen Atakan, "B2 Almanca dil bilgisine sahip olmayan öğrencilerimiz ilk sene Almanca hazırlık okuyorlar. Sonrasında ilk iki yılını Köln'de, 3. ve 4. sınıfları ise Türkiye'de tamamlıyorlar. Almanya'da danışmanlık yapabilir veya Türkiye'deki avukatlık sınavı gibi 1. ve 2. Devlet Sınavları'na girerek avukatlık yapabiliyorlar. Bu sınav süreci, staj ile birlikte yaklaşık 4-5 yıl kadar sürüyor." dedi.

"Almanya, Avusturya ve İsviçre'de staj ve iş imkânı"

100'den fazla mezun verdiklerine değinen Atakan, Almanya, Avusturya ve İsviçreli hukuk büroları yaptıkları anlaşmalar sayesinde öğrencilerin kolayca staj ve iş imkanına sahip olduklarını belirtti. "Ayrıca öğrencilerimiz Almanya'da CUSL (Certificate in United States' Law) programına dahil olup sertifika alabilirlerse, Amerika'da baro sınavlarına girip mesleklerini ABD'de de icra edebiliyorlar. Türkçe ve Almanca eğitimin yanında İngilizce eğitim de alıp 3 dilde ve 3 ülkede çalışma ve yaşama şansına sahip olabiliyorlar" diye konuştu.

Son olarak öğrencilerin Almanya'da da bir üniversiteden mezun olacakları için Blaukarte (Blue Card- ABD'deki Greencard benzeri) alma imkanına sahip olarak yalnızca Almanya'da değil, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşama ve çalışma şansına sahip olabildiklerini vurguladı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
Son Haberler
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Erzurum kısır gecelerinde vazgeçilmeyen bir gelenek
Erzurum kısır gecelerinde vazgeçilmeyen bir gelenek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi