• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Almanya'da sanayi üretimi düşüşünü ağustosta 4. aya taşıdı
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Ekim 2023 - 13:12

Almanya'da sanayi üretimi düşüşünü ağustosta 4. aya taşıdı

Ülkede sanayi üretimi, ağustosta yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde geriledi

Ekonomi
09 Ekim 2023 - 13:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Almanya'da sanayi üretimi, inşaat ve enerji üretimindeki gerileme nedeniyle ağustosta yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydederek düşüşünü art arda dördüncü aya taşıdı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), sanayi üretimine ilişkin ağustos ayı geçici verilerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 düştü. Piyasalarda sanayi üretimine ilişkin beklenti yüzde 0,1 düşmesi yönündeydi. Böylece ülkedeki sanayi üretimi art arda düşüşünü dördüncü aya taşıdı.

Öncü verilerle aylık yüzde 0,8 azaldığı açıklanan temmuz ayı sanayi üretimindeki düşüş de yüzde 0,6 olarak revize edildi.

Veriler, ağustosta temmuza göre enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 0,5 arttığını ortaya koydu.

Söz konusu dönemde ara malı üretimi yüzde 0,5, sermaye malı üretimi yüzde 1,3 arttı. Tüketim malları üretimi ise yüzde 1,4 düştü.

Destatis'in açıklamasında, “Sanayi üretiminde sektörlerde farklı gelişmeler görülmektedir. İnşaat sektöründeki üretimde yüzde 2,4 ve enerji üretimindeki yüzde 6,6’lık düşüşler, Ağustos 2023 sanayi üretiminin sonucunu olumsuz etkiledi.” ifadelerine yer verildi.

- Alman ekonomisi durgun

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, son aylarda büyük siparişlerdeki yoğunluk nedeniyle gelen siparişlerin oldukça değişkenlik gösterdiği belirtilerek, göstergelerin "sanayi üretiminin en düşük seviyeyi görmüş olabileceğine ve yılbaşına doğru yeniden hız kazanabileceğine" işaret ettiği bildirildi.

VP Bank Başekonomisti Thomas Gitzel de konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Almanya’nın gayrisafi yurt içi hasılasındaki düşüş büyük olmayacak ancak bu (sanayi üretimi), bir kez daha Alman ekonomisinin şu anda hiçbir yere varamadığını gösteriyor." ifadesini kullandı.

Alman ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,4 ve yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 küçülmüş, yılın ikinci çeyreğinde büyüme gösterememişti.

Çin başta olmak üzere birçok ülkenin Almanya'dan ithal ettiği malları giderek daha fazla üretebilmesi, yüksek enerji fiyatları ve yüksek enflasyonla artan faizler, Alman ekonomisinin büyümesini daha da zorlaştırıyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
DSO, Kayseri'de ki savunma sanayii yatırımları yerinde incelendi
DSO, Kayseri'de ki savunma sanayii yatırımları yerinde incelendi
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kamu ihaleleri ve tedarik süreçleri MTSO'da masaya yatırıldı
Kamu ihaleleri ve tedarik süreçleri MTSO'da masaya yatırıldı
Son Haberler
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu Kapanış Toplantısında yaptığı konuşmada, "Kazakistan'la ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da ileriye gitmesinden bahtiyarız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu...
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Kahramanmaraş'ta özel çocuklara özel gün
Kahramanmaraş'ta özel çocuklara özel gün
Arhavi açıklarında oluşan hortum böyle görüntülendi
Arhavi açıklarında oluşan hortum böyle görüntülendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi