• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Almanya, İsrail'e uluslararası insancıl hukuka uyması ve sivilleri koruması çağrısında bulundu
Genel
Yayınlanma: 08 Aralık 2023 - 16:37

Almanya, İsrail'e uluslararası insancıl hukuka uyması ve sivilleri koruması çağrısında bulundu

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, İsrail’e Gazze'de uluslararası insancıl hukuka uyması ve sivil halkı koruması çağrısında bulundu

Genel
08 Aralık 2023 - 16:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, İsrail’e Gazze'de uluslararası insancıl hukuka uyması ve sivil halkı koruması çağrısında bulundu.

Fischer, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında AA muhabirinin "Alman hükümeti, İsrail iki ayda 20 binden fazla Filistinliyi öldürmüşken, Gazze’nin güneyine kaçan insanlara ateş ederken ona koşulsuz destek verebilmeyi, ateşkes çağrısı yapamamayı hangi evrensel değerlerle bağdaştırıyor? Bunun bir katliam olmadığını savunuyorsanız o halde bize bir katliam tanımı yapar mısınız?" şeklindeki sorusuna cevap verdi.

İsrail’in güvenliğinin Almanya’nın devlet meselesi olduğunu yineleyen Fischer, İsrail'in 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısına maruz kaldığını ve büyük acılar yaşadığını söyledi.

Fischer, ancak Filistinlilerin de büyük acılar yaşadığını gördüklerini belirterek, "Burada Gazze'deki halkın insani ve güvenlik durumundan son derece endişe duyduğumuzu defalarca açıkça ifade ettim. İnsanların acilen insani yardım malzemelerine erişime ihtiyacı var. Gazze'ye daha fazla insani yardım malzemesi ulaştırılmalı.” ifadelerini kullandı.

Gazze’ye kapsamlı insani yardımların erişmesi için çaba sarf ettiklerini savunan Fischer, "İnsani yardım erişiminin nasıl daha da genişletilebileceği konusunda tüm taraflarla görüşmeler içindeyiz. Ayrıca insani yardımların Gazze'ye girebilmesi ve insanlara yardım ulaştırılabilmesi için çatışmalara insani aranın yeniden sağlanması amacıyla çaba sarf ediyoruz." şeklinde konuştu.

Fischer, Gazze Şeridi'nin güneyindeki çok dar bir alanda çok sayıda insanın bulunduğunu, bunun askeri operasyonlar sırasında sivillerin zarar görme riskini artırdığını belirterek, İsrail'in bunu dikkate alması ve sivil acıları önlemesinin özellikle önem taşıdığını kaydetti.

- "Çok sayıda Filistinli ve sivil bu savaşın kurbanı oldu"

Sözcü Fischer, “İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyması önemlidir ve İsrailli ortaklarımızla yaptığımız görüşmelerde bunu çok net bir şekilde dile getiriyoruz. Halihazırda çok sayıda Filistinli ve sivil bu savaşın kurbanı oldu. Bu nedenle Gazze'deki sivillerin korunması çok daha büyük bir önem taşımaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Alman hükümetinin ve Avrupa Birliği’nin savaşın başından bu yana insani acıların hafifletilmesi ve sivil halkın zarar görmesinin mümkün olduğunca engellenmesi için çalıştığını savunan Fischer, bu konuda İsrail ile görüşmeler yapıldığını anlattı.

Fischer, “Ancak Hamas, aynı zamanda Gazze'deki Filistinli sivil halkı canlı kalkan olarak kullanmaktadır. Bunu da birçok kez ele aldık. Hamas, insanları savaş alanına sürüklüyor ve devam eden saldırılarıyla sivillerin ölümünden de sorumlu. Bu nedenle Hamas'ın silah bırakması ve Gazze'deki Filistinliler ve İsrail halkı için bir tehdit oluşturmaması önemlidir.” dedi.

Hamas’ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik saldırılarına devam edebildiği sürece kalıcı barışın mümkün olmayacağını ileri süren Fischer, “Bize göre İsrail’in yeni aşamada nasıl hareket edeceği önemli. İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyma, sivillerin acılarını hafifletme ve sivil halkı koruma sorumluluğu var.” ifadelerini kullandı.

Fischer, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM Şartı’ndaki 99. maddeye atıfta bulunarak Güvenlik Konseyine gönderdiği mektupla ilgili, Guterres’in durumun ciddiyetinin altını çizdiğini, Güvenlik Konseyinin bugün konuyu ele alacağını söyledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü gizli oda bulundu
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü...
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Anadolu Üniversitesinden Filistinli öğrencilere ve ailelerine destek
Anadolu Üniversitesinden Filistinli öğrencilere ve ailelerine destek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi