• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Altılı masanın 12'nci toplantısında gündem "ittifakın cumhurbaşkanı adayı" olacak
Siyaset
Yayınlanma: 28 Şubat 2023 - 14:57

Altılı masanın 12'nci toplantısında gündem "ittifakın cumhurbaşkanı adayı" olacak

Saadet Partisi ev sahipliğinde 2 Mart Perşembe günü yapılacak ikinci turun son toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının netleşmesi, adayın ilanı için yeni bir tarih verilmesi bekleniyor - Kritik toplantı öncesi dün İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'le görüşen Kılıçdaroğlu, bugün de Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ile bir araya gelecek

Siyaset
28 Şubat 2023 - 14:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BARIŞ GÜNDOĞAN - Altılı masada, cumhurbaşkanı adayının netleşmesinin beklendiği ikinci turun son toplantısı, 2 Mart Perşembe günü Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Millet İttifakı'nı oluşturan altı partinin genel başkanları, 12'nci toplantı için bir araya gelecek.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler dolayısıyla ertelenen toplantı, 2 Mart Perşembe günü Saadet Partisi ev sahipliğinde düzenlenecek.

Toplantıda, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının netleşmesine kesin gözüyle bakılırken adayın açıklanmasının bir başka toplantıya bırakılacağı belirtiliyor.

- Aday kim olacak?

Siyaset kulislerinde en çok konuşulan başlıklardan biri altılı masanın adayının kim olacağı. Toplantı öncesi dün dikkati çeken bir görüşme gerçekleşti. Masanın en büyük iki partisinin genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, baş başa 2 saat süren bir toplantı yaptı. Akşener'in, katıldığı bir televizyon programında "Noter değiliz, adayı masa belirleyecek." söyleminin ardından yapılan toplantının, ittifak için büyük önem taşıdığı değerlendirmesi yapılıyor. Kılıçdaroğlu'nun görüşme sonrası gerçekleşen CHP Merkez Yönetimi Kurulu toplantısında, kurmaylarına "İyi ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik, aramızda sorun yok." dediği öğrenildi.

Altılı masanın perşembe günkü toplantısı öncesi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, genel başkanlardan birinin aday olmasının mutabakatı güçlendireceğini ifade etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Demokrat Parti olarak aday olmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.

- Davutoğlu ile görüşecek

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in ardından bugün de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile akşam yemeğinde bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'nun buluşmasında da altılı masanın adayının konuşulması bekleniyor.

- Kılıçdaroğlu tam yetki aldı

Toplantı öncesi altılı masanın en büyük partisi CHP'de dikkati çeken bir gelişme yaşanmış, hafta sonu önce parti grubunu ardından Parti Meclisini toplayan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde CHP'nin tek yetkili ismi olmuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu karara ilişkin, "Böylece Cumhuriyet Halk Partisinin yetkili kurulları 13. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte olduğunu kararlılıkla bir kez daha ilan etti." açıklamasını yapmıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Son Haberler
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
Taksim saldırısı benzeri eylem hazırlığı yaparken yakalanan terörist tutuklandı
Taksim saldırısı benzeri eylem hazırlığı yaparken yakalanan terörist tutuklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi