• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Altındağ Belediyesi: "Söz konusu alan vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda biriktirdikleri hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir"
Çevre
Yayınlanma: 09 Ağustos 2024 - 13:06
Güncelleme: 09 Ağustos 2024 - 13:08

Altındağ Belediyesi: "Söz konusu alan vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda biriktirdikleri hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir"

Altındağ Belediyesi tarafından, basında yer alan 'hayvanlar parçalanarak öldürüldü' iddialarına ilişkin açıklama gerçekleştirildi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Bununla birlikte söz konusu alan, Belediyemize ait kurban kesim alanının da yakınında olup; yakın zamanda idrak ettiğimiz kurban bayramında kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda biriktirdikleri hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir.

Çevre
09 Ağustos 2024 - 13:06
Güncelleme: 09 Ağustos 2024 - 13:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Altındağ Belediyesi: "Söz konusu alan vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda biriktirdikleri hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir"
Altındağ Belediyesi tarafından, basında yer alan 'hayvanlar parçalanarak öldürüldü' iddialarına ilişkin açıklama gerçekleştirildi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Bununla birlikte söz konusu alan, Belediyemize ait kurban kesim alanının da yakınında olup; yakın zamanda idrak ettiğimiz kurban bayramında kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda biriktirdikleri hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir. Bu açıklamaların ışığında kamuoyunda 'katliam' şeklinde lanse edilen haberler tamamen asılsızdır" denildi.

Altındağ Belediyesi geçici bakım evi çevresinde bulunan hayvan mezarlığı hakkında açıklama yaptı. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, haberlerde yer alan alanın, belediyeye ait 5 bin metrekare büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakım evinin yakınında bulunan hayvan mezarlığı olduğu belirtildi. Açıklamada, mezarlığın gün içerisinde Altındağ'da bulunan mahallelerde doğal yollarla ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alan olduğu ifade edildi.

"Kurban kesiminin ardından alanda biriktirdikleri hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir"

Altındağ Belediyesi'nin diğer belediyelerde de olduğu gibi gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanları topladığını ve hijyen kurallarına uygun şekilde alana gömüldüğü kaydedilen açıklamada, "Burası yine sınırlarımız içerisinde yer alan çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alandır. Yine kamuoyuna 'hayvanların parçalanarak öldürüldüğü' şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu alan, Belediyemize ait kurban kesim alanının da yakınında olup; yakın zamanda idrak ettiğimiz kurban bayramında kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda biriktirdikleri hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir. Bu açıklamaların ışığında kamuoyunda 'katliam' şeklinde lanse edilen haberler tamamen asılsızdır. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara'da Belediyemizle yakın çalışan hayvan hakları dernekleri ve STK'ların da yakından bildiği üzere, hayvanseverliğiyle tanınan bir belediye başkanıdır. Başkanımız Veysel Tiryaki'nin seçim beyannamesinde de yer alan, Ankara'nın en büyük ve en modern Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi yapımı için Başkanımızın göreve geldiği gün talimatını vermiş ve barınağımızın projesi tamamlanmıştır. Bin hayvan kapasiteli 'Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi' içinde açık ve kapalı padoklar, lohusa barınakları, köpek gezintisi ve egzersiz alanları, hayvan hastanesi ve hayvan oteli yer almaktadır. Bu alan köpek eğitim kampüsü olarak da hizmet verecektir. Çok yakında yapımına başlanacağımız Ankara'nın en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon tesisinin projesini hayata geçirme arzusu olan bir belediyenin katliam yapması düşünülemez. Hayvan hakları konusuna bu zihniyetle yaklaşan bir Belediye Başkanının 'katliam' yaptığını iddia edilmesi haksız bir suçlamadır. Hayvan hakları savunucularının hassasiyetine anlayışla yaklaşmakla birlikte, maruz kaldığımız ithamların haksızlığını belirtiyor, konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Son Haberler
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini sardı
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini...
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Dursun Özbek: "Kimse Galatasaray'ın yürüyüşünü bozamaz"
Dursun Özbek: "Kimse Galatasaray'ın yürüyüşünü bozamaz"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi