• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Altındağ Belediyesinden deprem seferberliği
Asayiş
Yayınlanma: 08 Şubat 2023 - 10:43
Güncelleme: 08 Şubat 2023 - 10:44

Altındağ Belediyesinden deprem seferberliği

Altındağ Belediyesi ekipleri merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek için seferber oldu.

Asayiş
08 Şubat 2023 - 10:43
Güncelleme: 08 Şubat 2023 - 10:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Altındağ Belediyesinden deprem seferberliği
Altındağ Belediyesi ekipleri merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek için seferber oldu.

Altındağ Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan Elazığ-Malatya ve İzmir depremlerinde olduğu gibi, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde de görev başında. Depremin hemen ardından harekete geçen ve kısa sürede organize olan ekipler, afet bölgelerine doğru yola çıktı.

Arama kurtarmaya destek

Yaşanan deprem sonrası 84 personel, 16 iş makinesi ve araç; Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'e sevk edildi. Ekipler ilk andan itibaren arama ve kurtarma çalışmalarına destek verdi. İş makinesi ve araçların yanı sıra 4 tır dolusu insani yardım malzemesi de deprem bölgesine doğru yola çıktı. Battaniye, yatak, çocuk montu, çocuk bezi, hijyen malzemesi, konserve gıda, kuru gıda, ayakkabı ve su dolu olan insani yardım tırları, bölgedeki depremzedelere ulaştırıldı. Altındağ Belediyesi'nin ikram çadırları da kısa sürede deprem bölgesinde yerini aldı. Osmaniye'de depremzedeler için kurulan güvenli alanda her gün 2 bin kişiye yemek ve çorba ikramı yapılıyor. Ayrıca kurulan çadırda gün boyunca da çay ve su ikramı sağlanıyor.

Altındağlı vatandaşlar yardıma koştu

Türkiye'nin her köşesinden deprem bölgesine ulaşan yardım kampanyasına, Altındağlı vatandaşlar da destek oldu. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın talimatıyla başlatılan kampanyaya, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kampanya çerçevesinde ilçede bulunan vatandaşlardan elektrikli ısıtıcı, kullanılmamış sıfır ürünler, giysi, battaniye gibi yardımlar toplanmaya başlandı. Bu yardımlar da belediye ekipleri tarafından incelendikten sonra, kısa sürede deprem bölgesine gönderiliyor.

"Şimdi birlik olma zamanı"

Altındağ Belediyesi olarak daima zor durumda olan vatandaşların yanında olduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Zor durumda kalan vatandaşımız Altındağ'da olmuş, başka bir yerde olmuş bizim için fark etmez. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Vatan toprağımızın her karışı bizim için çok değerli. Bu nedenle vakit kaybetmeden yardım ekiplerimizi yola çıkardık. Oradaki vatandaşlarımıza, depremzedelere biraz olsun güç verebilirsek, içlerini ısıtabilirsek ne mutlu bize. Biz de depremin ilk anından itibaren Osmaniye'ye geçerek ekiplerimizin başındayız" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Bolu'da 1 haftada bin 418 sürücüye ceza
Bolu'da 1 haftada bin 418 sürücüye ceza
12 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı: 17 şüpheli adliyede
12 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı: 17 şüpheli adliyede
Gölbaşı'nda motosiklet takla attı: 2 yaralı
Gölbaşı'nda motosiklet takla attı: 2 yaralı
Güney Kore'den Trump'ın Kuzey Kore çıkışına cevap: "Anlamlı bir diyaloğun önünü açmasını umuyoruz"
Güney Kore'den Trump'ın Kuzey Kore çıkışına cevap: "Anlamlı...
Eskişehir merkezli dev dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 90 şüpheli adliyeye sevk edildi
Eskişehir merkezli dev dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 90...
Çin'den gelen 90 kişilik ekip Adana'ya geldi
Çin'den gelen 90 kişilik ekip Adana'ya geldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi