• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Ankara'da sağanak sonrası heyelan meydana geldi
Çevre
Yayınlanma: 14 Haziran 2023 - 12:52
Güncelleme: 14 Haziran 2023 - 12:53

Ankara'da sağanak sonrası heyelan meydana geldi

Ankara'nın Keçiören ilçesinde sağanak sonrası meydana gelen heyelanda taşlar sokağa düştü. Olayda yaralanan olmazken, otobüsün geçişi sırasında yaşanan ürkücü anlar kameralara yansıdı.

Çevre
14 Haziran 2023 - 12:52
Güncelleme: 14 Haziran 2023 - 12:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara'nın Keçiören ilçesinde sağanak sonrası meydana gelen heyelanda taşlar sokağa düştü. Olayda yaralanan olmazken, otobüsün geçişi sırasında yaşanan ürkücü anlar kameralara yansıdı.

Keçiören ilçesi Sancaktepe Mahallesi'nde 1586. Sokak'ta sağanak sonrası boş bir arazide meydana gelen heyelanda, kaya parçaları sokağa düştü. Mahalle sakinlerinden Şeyma Doğan, her sene aynı olayı yaşadıklarını söyledi. Doğan, sürekli asfalt yola toprak aktığını kaydederek, "Geldiğimiz günden beridir dejavu gibi tekrarını yaşadığımız bir olay bu. Sürekli sel basıyor, su doluyor. Alt yapı çalışması yok. Toprak yol sürekli yere toprak akıtıyor. Çocuğum okuldan gelecek, dün burada felaket bir sel oldu. Merdivenlerden çıksa çıkamıyor. Su büklüm büklüm aşağıya iniyor. Aracımla ben kendim gidip alayım dedim. Toprak yolu kapatmıştı, çıkamadım" dedi.

Doğan, Ankara adına üzüldüğünü söyleyerek, "Ankara adına üzüldüm. Gerçekten üzüldüm. Biz bu durumu bir senedir şikayet ediyoruz. En büyük sorun şu boru yağış yağdığı zaman tamamen bu caddeye akıtıyor. Neden bu boru alt yapı çalışmasıyla bir yere bağlanmıyor da sokağa akıtılıyor" dedi.

Heyelanın ardından bütün mahalle sakinlerinin balkonlara çıktığını ve yardım beklediklerini söyleyen Doğan, "Korkmaz olurlar mı? Biz hepimiz balkonlardaydık. Video çekiyorduk, bir yerlere atmaya çalışıyorduk. Yardım bekliyorduk. Çok merak ediyorum başımıza kötü bir şey geldiğinde mi ciddiye alınacağız. En basitinden şu borudan bu sokağa su akıyor. Orası sokakta burası sokak değil mi? Orada yaşayanlar insan da burada yaşayanlar insan değil mi?" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakini Ferhat Yıldız ise ileride can kayıpları olmasından korktuklarını belirterek, "Çok sıklıkla yağmur yağıyor ama biz bu sorunu son beş senedir yaşıyoruz. Bir can kaybı olmayacağı anlamına gelmiyor. Birinin çocuğuna zarar geldiğinde sorumlusu kim olacak?" dedi.

Mahalle sakinlerinden Ramazan Ölmez, yukarı mahallenin suyunun üst sokakta biriktiğinin altını çizerek, "Yukarı mahallenin suyu komple üst sokağa geliyor. Oradan EGO otobüsü geçiyor. Üst sokakta yağmur sularıyla su birikiyor ve oranın gideri buraya verilmiş. Gider patladı otobüs geçtiği sırada. Gider patladıktan sonra çamur, taş ve kayalar komple mahallemizi bastı" açıklamasında bulundu.

Otobüsün geçişi sırasında yaşanan ürkücü anları ise bir vatandaş görüntüledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çevreyi kirleten firmaya 9,3 milyon TL ceza
Çevreyi kirleten firmaya 9,3 milyon TL ceza
Tekirdağ açıklarında yunus sürüsü dronla görüntülendi
Tekirdağ açıklarında yunus sürüsü dronla görüntülendi
Tokat'ta köy girişindeki heyelan korkuttu
Tokat'ta köy girişindeki heyelan korkuttu
Kırklareli'nde yağmur yağışı
Kırklareli'nde yağmur yağışı
Son Haberler
Kapıkule'de dev operasyon: Milyonlarca liralık kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi
Kapıkule'de dev operasyon: Milyonlarca liralık kaçak eşya ve uyuşturucu...
Çevreyi kirleten firmaya 9,3 milyon TL ceza
Çevreyi kirleten firmaya 9,3 milyon TL ceza
Bolu Belediyesine yönelik "nitelikli dolandırıcılık" soruşturmasında 2 tahliye
Bolu Belediyesine yönelik "nitelikli dolandırıcılık" soruşturmasında...
Sevgi yollarında kameralı denetim başlıyor
Sevgi yollarında kameralı denetim başlıyor
Haksız hacze rekor tazminat
Haksız hacze rekor tazminat
Jandarma 184. kuruluş yıl dönümünde öğrencilerle buluştu
Jandarma 184. kuruluş yıl dönümünde öğrencilerle buluştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi