• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Ankara, NATO tarihinin en kapsamlı zirvelerinden birine hazırlanıyor
Haberler
Yayınlanma: 05 Temmuz 2026 - 12:35
Güncelleme: 05 Temmuz 2026 - 14:00

Ankara, NATO tarihinin en kapsamlı zirvelerinden birine hazırlanıyor

Türkiye'nin ev sahipliğinde 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne hazırlıklar sürüyor. Zirve'nin NATO tarihinin en kritik zirvelerinden biri olması bekleniyor.

Haberler
05 Temmuz 2026 - 12:35
Güncelleme: 05 Temmuz 2026 - 14:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye'nin ev sahipliğinde 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne hazırlıklar sürüyor. Zirve'nin NATO tarihinin en kritik zirvelerinden biri olması bekleniyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi hem ittifakın geleceği hem de küresel güvenlik mimarisinin şekillenmesi açısından kritik bir dönüm noktası olarak görülüyor. NATO 3.0 olarak ifade edilen yeni stratejik konsept çerçevesinde düzenlenecek Ankara Zirvesi'nin, çok sayıda lider ve güvenlik uzmanı tarafından NATO tarihinin en kritik zirvelerinden biri olması bekleniyor.

Türkiye, zirve kapsamında NATO üyesi 32 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra davetli ülkelerin liderlerine, yaklaşık 100 bakana, çok sayıda üst düzey diplomata, uluslararası kuruluş temsilcilerine ve binlerce yabancı konuğa ev sahipliği yapacak. Ankara Zirvesi'nin, lider düzeyinde bugüne kadarki en yüksek katılımlı NATO zirvesi olması bekleniyor.

Yaklaşık 3 bin uluslararası basın mensubu akredite oldu

Zirveyi takip etmek üzere dünyanın dört bir yanından yaklaşık 3 bin gazeteci, televizyon ekibi, foto muhabiri, dijital medya temsilcisi ve uluslararası yayın kuruluşu akreditasyon başvurusunda bulundu. Böylece Ankara Zirvesi, NATO zirveleri arasında bugüne kadar en fazla uluslararası basın mensubunun görev yapacağı organizasyon olarak kayıtlara geçecek.

Uluslararası Medya Merkezi ise toplam 141 milyon 700 bin bilgi kaynağıyla dünyanın en büyük üçüncü kütüphanesi konumundaki Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde oluşturuldu.

Uluslararası basın mensuplarının konaklaması için Ankara'da 7 otel planlanırken, ulaşımları 45 otobüsle sağlanacak.

Medya merkezinde yaklaşık bin 800 çalışma alanı, 54'ü sabit olmak üzere 100'e yakın canlı yayın noktası, röportaj alanları, televizyon stüdyoları, basın mikserleri, yönlendirme sistemleri, 40 montaj odası ile IPTV yayın ve duyuru ekranlarının da yer aldığı kapsamlı teknik altyapı hazırlandı. Sağlanan bu imkânların, NATO zirveleri tarihinde medya mensupları için oluşturulan en geniş kapsamlı çalışma ortamı olduğu ifade ediliyor.

850 kişilik iletişim ekibi görev yapacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, zirve süresince ana etkinlik alanlarında 500, yan etkinlikler ve kriz iletişimi kapsamında ise 350 olmak üzere toplam 850 personelle görev yapacak.

Yayıncı kuruluş TRT de İletişim Başkanlığının koordinasyonunda zirvenin uluslararası yayın organizasyonunu üstlenecek. TRT, 96 kamera, 18 canlı yayın aracı ve 26 farklı yayın noktasıyla zirveyi dünya kamuoyuna aktaracak. Bu organizasyonun da NATO zirveleri arasında bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı yayıncılık faaliyeti olması bekleniyor.

Ankara genelinde kapsamlı şehir markalama çalışması

Zirve haftasında Ankara genelindeki yaklaşık 5 bin açık hava iletişim noktasında tanıtım çalışmaları yürütülecek.

Billboardlar, dijital ekranlar ve diğer açık hava mecralarında dört farklı konseptte hazırlanan görseller kullanılacak. Çalışmalarda NATO Zirvesi mesajlarının yanı sıra Türkiye'nin COP31 Başkanlığı, savunma sanayi ürünleri ve GoTürkiye turizm tanıtım kampanyasına ilişkin içeriklere yer verilecek.

Bu uygulamanın, NATO zirveleri kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı şehir markalama çalışması olacağı değerlendiriliyor.

56 bini aşkın güvenlik personeli görev alacak

Zirvenin güvenliği için Emniyet Genel Müdürlüğünden 48 bin 841, Jandarma Genel Komutanlığından ise 7 bin 447 personel olmak üzere toplam 56 bin 288 güvenlik görevlisi sahada olacak. Ayrıca siber güvenlik ve suçla mücadele kapsamında sanal devriye faaliyetlerini 7 gün 24 saat esasına göre yürütmek üzere 639 personel de görev yapacak.

Katılımcıların ulaşımı ise Ankara Esenboğa Havalimanı, Ankara Havalimanı ve kargo uçaklarına hizmet verecek Mürted Hava Meydanı olmak üzere üç ayrı havalimanı üzerinden sağlanacak.

36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin, katılımcı sayısı, uluslararası medya ilgisi, teknik altyapısı, güvenlik kapasitesi ve iletişim organizasyonu bakımından NATO tarihinin en kapsamlı zirvelerinden biri olması öngörülüyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sürünerek girdiği mağazadan bilezikleri çaldı: 1 milyon TL zarar verdi
Sürünerek girdiği mağazadan bilezikleri çaldı: 1 milyon TL zarar verdi
Lüleburgaz'da otomobiller çarpıştı: Bir sürücü hastaneye kaldırıldı
Lüleburgaz'da otomobiller çarpıştı: Bir sürücü hastaneye kaldırıldı
Elazığ'da trafik kazası: 1 yaralı
Elazığ'da trafik kazası: 1 yaralı
Sinir krizi geçiren genç, babası tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken çıkan arbedede öldü
Sinir krizi geçiren genç, babası tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken çıkan arbedede öldü
Son Haberler
Sürünerek girdiği mağazadan bilezikleri çaldı: 1 milyon TL zarar verdi
Sürünerek girdiği mağazadan bilezikleri çaldı: 1 milyon TL zarar...
Lüleburgaz'da otomobiller çarpıştı: Bir sürücü hastaneye kaldırıldı
Lüleburgaz'da otomobiller çarpıştı: Bir sürücü hastaneye kaldırıldı
Elazığ'da trafik kazası: 1 yaralı
Elazığ'da trafik kazası: 1 yaralı
Bolu Belediyesi 2 sokakta üstyapı çalışmalarını tamamladı: Yollar trafiğe açıldı
Bolu Belediyesi 2 sokakta üstyapı çalışmalarını tamamladı: Yollar...
Sinir krizi geçiren genç, babası tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken çıkan arbedede öldü
Sinir krizi geçiren genç, babası tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken...
Aydınlı pamuk üreticilerine zararlı uyarısı
Aydınlı pamuk üreticilerine zararlı uyarısı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi