• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Anneannesinden yadigâr evi sanat evine dönüştürdü
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 29 Aralık 2024 - 11:04
Güncelleme: 29 Aralık 2024 - 12:15

Anneannesinden yadigâr evi sanat evine dönüştürdü

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Ezgi Arslan, çocukluğunun hayali olan resim sanatını yaşatmak için anneannesinden yadigâr kalan eski evi tadilattan geçirerek sanat evine dönüştürdü.

Kültür-Sanat
29 Aralık 2024 - 11:04
Güncelleme: 29 Aralık 2024 - 12:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Anneannesinden yadigâr evi sanat evine dönüştürdü
Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Ezgi Arslan, çocukluğunun hayali olan resim sanatını yaşatmak için anneannesinden yadigâr kalan eski evi tadilattan geçirerek sanat evine dönüştürdü.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümü Mezunu Ezgi Arslan, çocukluğundan itibaren kurduğu sanatsal çalışmalarını anneannesinin eski evini onararak hayalini gerçekleştirdi. Ünye'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kullanılmayan eski evi kendi imkânı ve zaman zaman arkadaşlarının da yardımıyla tadilatını yapan Arslan, yaklaşık 7 aylık çalışmayla kurduğu sanat evinde eserlerini üretiyor ve öğrencilerine ilham oluyor. Aynı zamanda sanatsal dönüşümünü gören birçok kişiye de ilham kaynağı oldu.

Resim ve sanat olan ilgisinin ilkokul yıllarında başladığını ifade eden Arslan, "Kiralık dükkanları incelemeye başladık ve küçük bir yer bulduk. Sonra Ünye'ye geldiğimde hızlıca o dükkana gidip tadilat sürecini araştırmaya başladım. Sonrasında aileme ait olan bu evi yapmamı söylediler. Bende buraya konum itibarıyla önce soğuk baktım çünkü tam merkezde olması daha ilgi çekici olabilir diye düşünüyordum ancak merkeze çok uzakta değildi ve atölyemin nerde olursa olsun merak edeni, atölyemde vakit geçirmek isteyenleri çok olacağına inandım, bu evi tadilat etmeye başladım ve inandığım gibi merak edeni, seveni de çok oldu. İlk 2 ay bir erkek arkadaşım destekçim oldu ve tadilatın büyük kısmını beraber ilerlettik, 2 ay sonra arkadaşım gitti ve bir iki ay da ben yalnız başıma tadilatı devam ettirmek zorunda kaldım, zorlandığım çok zaman oldu ama o kadar emek vermişken pes etmek istemedim zorlanmama rağmen devam ettim. Duvar sıvası, kapılar, pencereler, kapı eşikleri, zemin, tahmin edilmeyecek kadar tadilat vardı ve yaptık, duvar dekorları, boyasını tek başıma yaptım, bir evin boyasını bile bir kişinin yapması zorken daha bir sürü işi kendim yapabilmem beni de sevindirdi tabi. Büyük tadilatlar gittikten sonra ziyaretime gelen arkadaşlarım kapıları pencereleri boyamama yardım etti, bir elin nesi var iki elin sesi var demişler bir haftada tek başıma boyayamazdım iki günde hep beraber boyadık bitirdik. 5. ayda eşya yerleştirecek bir hal aldırdım ve 2 aydır eşyalarını tamamlıyorum, dekorasyonunu düzenliyorum, eksiklerini tamamlıyorum. Şimdi üretmek istediğim tablolarımı atölyemden ilham alarak üretme zamanı. Şu an içerisinde yedi ayın sonunda evin çalışmalarının bitmesiyle sanatımla uğraşıyorum" diye konuştu.

"Ben başarabileceğimi düşündüğüm için eski evi bu hale getirdim"

Bir kadının başarabileceğini ve insanların kendilerine inandığı zaman yapabileceklerini söyleyen Arslan, "Dışarıda kadınlar yapamaz veya başaramaz diye bir düşünce var. Bu bende yok. Ben fiziksel ve ruhsal olarak güçlü bir karaktere sahibim. Yoruluyorum, üzülüyorum ağlıyorum tabi ama devam etmekten vazgeçmiyorum. Kendi evimizde bile ben erkek işleri olarak adlandırılan işleri yapabiliyordum. Muhtemelen o yüzden yapabileceğimi bildiğim için bu atölyeyi bu hale getireceğimi ve başarabileceğini düşündüm. Ben insanların kendisine inandığı zaman başarabileceklerini düşünüyorum. Burayı aslında kendi çalışmalarımı üretmek için ortaya çıkardım. Yani sanatla ilgili olarak karakalem, yağlı boya gibi çalışmalarımı ortaya koymak için burayı bu hale getirdim. Öğrencilerim de geldiğinde sanatın bütün dallarıyla ilgilensin istiyorum" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Üniversite öğrencileri Demet Akalın ile coştu
Üniversite öğrencileri Demet Akalın ile coştu
Tarihe tanıklık eden Mustafa Kemal Yürüyüş Yolunda incelemelerde bulunuldu
Tarihe tanıklık eden Mustafa Kemal Yürüyüş Yolunda incelemelerde bulunuldu
Son Haberler
Ayvacık'ta dolu yağışı yolları beyaza bürüdü
Ayvacık'ta dolu yağışı yolları beyaza bürüdü
FIFA'dan 3 Türk kulübüne transfer yasağı geldi
FIFA'dan 3 Türk kulübüne transfer yasağı geldi
Marmaris'te trafik kazası: 2 ölü
Marmaris'te trafik kazası: 2 ölü
Sarıgöl'de motosiklet bariyere çarptı. 1 ölü 1 yaralı
Sarıgöl'de motosiklet bariyere çarptı. 1 ölü 1 yaralı
Suların bir anda yükselmesiyle ırmaktaki adacıkta mahsur kalan 2 çocuğu şambrel ile kurtardı
Suların bir anda yükselmesiyle ırmaktaki adacıkta mahsur kalan 2 çocuğu...
Adana'yı haftaya güneşli bir hava bekliyor
Adana'yı haftaya güneşli bir hava bekliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi