• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 16. Çevre Ödülü Güney Afrika'dan geldi
Çevre
Yayınlanma: 02 Mart 2023 - 12:38

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 16. Çevre Ödülü Güney Afrika'dan geldi

Çevre ve doğa dostu projeleriyle öne çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi 16. Çevre ödülünü Güney Afrika'dan aldı.

Çevre
02 Mart 2023 - 12:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çevre ve doğa dostu projeleriyle öne çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi 16. Çevre ödülünü Güney Afrika'dan aldı.

59'uncusu düzenlenen Wetskills 2023 Güney Afrika etkinliğine katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin takım kaptanlığını yaptığı proje ekibinin geliştirdiği "Kuraklığa karşı yeni bir çözüm: SWEFT Modeli" jüri üyeleri tarafından birinciliğe hak kazandı.

Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da 11-23 Şubat tarihleri arasında küresel su zorlukları ve su yönetimi konusunda 8 ülkeden 35 katılımcı ile gerçekleştirilen Wetskills 2023 Güney Afrika etkinliği tamamlandı. Lesotho, Güney Afrika, Esvatini, Hollanda, Romanya, Avusturya ve Zimbabwe'nin katılım sağladığı etkinliğe Türkiye adına Antalya Büyükşehir Belediyesi davet edildi. Etkinlikte tüm dünyayı tehdit eden iklim krizi ve küresel su zorlukları ve su yönetimi ele alındı.

"Model birinci oldu"

Toplantı ve saha incelemelerinin ardından 5 gruba ayrılan katılımcılar poster, makale ve sunum hazırlayarak hazırladıkları projeler ile yarıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi adına etkinliğe katılım sağlayan Dr. Fulya Kandemir'in takım kaptanlığını yaptığı Güney Afrika, Zimbabve ve Esvatini'nin katılımıyla oluşan grubun projesi jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. "Kuraklığa karşı yeni bir çözüm: SWEFT (Systems of Water-Energy-Food Thinking) modeli" projesi ile su, enerji ve gıda konularında yerel, bölgesel ve küresel ölçekte uygulanabilir çözüm önerileri sunuluyor. Program çerçevesinde elde edilen deneyimler ve sonuçlar hakkında bir rapor hazırlanarak Başkan Muhittin Böcek'e ve Büyükşehir Belediye Meclisine sunulacaktır.

"Bilimsel çalışmalardan ödün verilmiyor"

Ödül ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin takım kaptanlığı yaptığı grubun birinciliğini gösteren banner, Başkan Danışmanı Lokman Atasoy ve Dr. Fulya Kandemir tarafından Başkan Muhittin Böcek'e takdim edildi.

Böcek, "11 ilimizi etkileyen deprem afeti nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde dahi bilimsel çalışmalarımızdan ödün vermeden, belediyemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye özen gösteriyoruz. Bir yandan yaralarımızı birlikte sarıyoruz diğer yandan da çevre, altyapı, üstyapı gibi tüm alanlarda proje ve hizmetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Çevre ve doğa dostu Antalya hedefiyle sürdürülen çalışmalarımız çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyemizin 16. Çevre ödülünü Güney Afrika'dan getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz " dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırısında ölü sayısı 8'e yükseldi
Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırısında ölü sayısı 8'e...
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine karar verildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine...
Tarsus Belediyesi, depremzede ailelerin yaralarına merhem oluyor
Tarsus Belediyesi, depremzede ailelerin yaralarına merhem oluyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi