• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Antalya'dan deprem bölgesine destekler sürüyor
Genel
Yayınlanma: 03 Mart 2023 - 15:14

Antalya'dan deprem bölgesine destekler sürüyor

Antalya'da, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından hem kente gelen hem de deprem bölgesindeki afetzedelere destekler devam ediyor

Genel
03 Mart 2023 - 15:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Antalya'da, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından hem kente gelen hem de deprem bölgesindeki afetzedelere destekler devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye depremzedelerin barınma ve zaruri ihtiyaçlarını karşıladığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, çocuklar için kreş açmak amacıyla çalışmalara başladı.

Bölgede barınma, yemek, banyo, tuvalet, giyim bankası ile insani ihtiyaçları karşılamaya çalışan belediye, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında mobil kuaför ekibini de bölgeye gönderdi.

Nurdağı ve İslahiye'de çalışmaları koordine eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Belediye ekipleri olarak Nurdağı'na gidip düzeni kurduklarını kaydeden Demir, "Konteyner ve çadırlardan bir yerleşke oluşturduk ve kurduğumuz aşevi ile vatandaşlarımıza yemek yardımı yapıyoruz. İshaliye'de de ayrıca bir aşevi kurarak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Mobil fırınımızla sıcak ekmek üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgede bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin ise 10 gündür Nurdağı'nda olduklarını, ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını aktardı.

3-6 yaş arası çocuklar için kreş yapma çalışmalarına başladıklarını anlatan Ulutekin, "Malzeme ve materyallerinin siparişlerini verdik. Amacımız sadece insanların karınlarını doyurmak ya da onları güvenli alanlarda barındırmak değil. Artık sosyal belediyeciliği de burada uygulamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mobil Kuaförü de Akseki ve Kemer’de konaklayan 511 depremzedeye hizmet verdi.

- Konyaaltı Belediye Başkanı Esen'den depremzedelere ziyaret

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kapılarını depremzedelere açan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesini ziyaret ederek burada kalanların ihtiyaçlarını dinledi.

Esen, yaşanan felaketin yaralarını sarmak için hem Antalya'da hem de deprem bölgesinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kurdukları sosyal market ile ihtiyaçları gidermeye devam ettiklerini aktaran Esen, "Kentimize gelen afetzede yurttaşlarımıza yönelik hazırladığımız ücretsiz sosyal market ile dayanışmamızı sürdürüyoruz." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Migros ve Bakanlık'tan 'Çevre Etiketli' ürünler için iş birliği
Migros ve Bakanlık'tan 'Çevre Etiketli' ürünler için...
ABD'de mahkemeden Meta'ya 567 milyon dolarlık ceza daha
ABD'de mahkemeden Meta'ya 567 milyon dolarlık ceza daha
Taziye evinde husumetlilerini tabancayla kovalayan şüpheli gözaltına alındı
Taziye evinde husumetlilerini tabancayla kovalayan şüpheli gözaltına...
Tavan arasından çıkan tohumlar Altınbaş Kavununu yeniden canlandırdı
Tavan arasından çıkan tohumlar Altınbaş Kavununu yeniden canlandırdı
Alanya ve Gazipaşalı yangınzede üreticilere sera naylonu desteği
Alanya ve Gazipaşalı yangınzede üreticilere sera naylonu desteği
Bingöl'de vatandaşlar, bağımlılık konusunda bilgilendirildi
Bingöl'de vatandaşlar, bağımlılık konusunda bilgilendirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi