• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Antalya Uluslararası Bilim Forumu'nun tanıtım toplantısı gerçekleşti
Çevre
Yayınlanma: 16 Haziran 2023 - 11:49
Güncelleme: 16 Haziran 2023 - 11:49

Antalya Uluslararası Bilim Forumu'nun tanıtım toplantısı gerçekleşti

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde 'İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç' konulu Antalya Uluslararası Bilim Forumu düzenlenecek.

Çevre
16 Haziran 2023 - 11:49
Güncelleme: 16 Haziran 2023 - 11:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde 'İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç' konulu Antalya Uluslararası Bilim Forumu düzenlenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ana ortaklığında Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) yürütücülüğünde planlanan Antalya Uluslararası Bilim Forumu'nun tanıtım toplantısı gerçekleşti. Forumun konusu ise "İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç" olacak. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleşen forumun tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Melike Kireçcibaşı, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Esen ile Akdeniz Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi bilim ve düzenleme kurulundan üyeler katıldı.

Antalya'dan iklim değişikliğine dikkat çekilecek

Antalya Uluslararası Bilim Forumu'nda yer almaktan gurur duyduklarını ifaden Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, "Büyükşehir Belediyesi olarak bilimin ve tekniğin önemine inanıyoruz. Ortak olduğumuz uluslararası bilim forumunda Antalya'nın, iklim değişikliği, çevre krizi ve göç konusunda bir hareketi başlatmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Göreve geldiğimizde iklim değişikliği konusunu en önemli konular arasına aldık. Ulaşım, tarım, alt yapı, hatta kültür ve sanat çalışmalarımızda çevre odaklı çalışmaya özen gösterdik. Antalya, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bir coğrafyada bulunuyor. İklime dirençli bir kent oluşturma mecburiyetindeyiz. Bu yıl içerisinde yapılması planlanan bilim forumunda konunun uzmanları, uluslararası anlamda yetkin olan kişilerle tecrübelerimizi paylaşarak Antalya'da bir araya getireceğiz. Projenin ortağı Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm desteğimizi vereceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de ilk olacak

Antalya Uluslararası Bilim Forumu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ana ortaklığında ve Friedrich Ebert Vakfı Türkiye Temsilciliği (İstanbul) ve Türkiye Araştırmaları Merkezi (Almanya-Essen) ile ortaklaşa düzenlenecek. Antalya Bilim Forumu, son yıllarda tüm dünya kamuoyunu meşgul iklim değişikliği, çevresel krizler ve göç süreçlerini uluslararası ve disiplinler arası bir ortamda tartışmayı amaçlıyor. Forum araştırmacıların yanı sıra uygulamadan gelen uzmanlar, program konusuyla ilgili sivil toplum ve uluslararası kuruluş temsilcileri ve karar vericileri de buluşturmayı hedefliyor. Antalya Uluslararası Bilim Forumu, her yıl değişen konularla gelecekte bilim, uygulama, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını uluslararası ve disiplinler arası bir platformda düzenli olarak buluşturacak.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bir yanda 6 metrelik kar altında mücadele diğer yanda sahillerde yaza hazırlık
Bir yanda 6 metrelik kar altında mücadele diğer yanda sahillerde yaza hazırlık
Niğde'de yerli ve milli tohum hamlesi: 60 ton patates tohumu üreticilere dağıtıldı
Niğde'de yerli ve milli tohum hamlesi: 60 ton patates tohumu üreticilere dağıtıldı
Arpa sarı cücelik virüsü ve hububat hortumlu böceğiyle mücadele çalışmaları
Arpa sarı cücelik virüsü ve hububat hortumlu böceğiyle mücadele çalışmaları
Dolup taşan barajın savak kapakları açıldı
Dolup taşan barajın savak kapakları açıldı
Son Haberler
TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Kazakistan'da toplanacak
TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Kazakistan'da toplanacak
Denizli'de Gençlik Haftası kutlamaları başlıyor
Denizli'de Gençlik Haftası kutlamaları başlıyor
Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde firmalar bayram tatili için son günlerden umutlu
Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde firmalar bayram...
Ankara'da okul, öğretmen ve öğrenciler bir platformda buluştu
Ankara'da okul, öğretmen ve öğrenciler bir platformda buluştu
Denizli'de el sanatları kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye çıktı
Denizli'de el sanatları kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye...
Film sahnesi değil, TEM'in operasyonu: 12 gözaltı
Film sahnesi değil, TEM'in operasyonu: 12 gözaltı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi