• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Antika tutkunları Antika Pazarında buluştu
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 20 Aralık 2023 - 10:52

Antika tutkunları Antika Pazarında buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde 'Anılarda emek var' sloganıyla kurulan Antika Pazarı, antikaseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Kültür-Sanat
20 Aralık 2023 - 10:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde 'Anılarda emek var' sloganıyla kurulan Antika Pazarı, antikaseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Her cumartesi Yenişehir ilçesi İstamihan Talay Bulvarı üzeri Merdok Sitesi karşısında, Büyükşehir Belediyesine ait Topraktan Tezgaha pazar satış alanında kurulan pazar, antika tutkunlarının uğrak adresi oluyor. Antika satıcıları ile antikaseverleri buluşturan pazarda, antika paradan dergilere, taş plaklardan gramafona, kasetlerden eski gaz lambalarına, ev eşyalarından eski gümüş ve takılara kadar pek çok değerli nostaljik ürün satışa sunuldu. Pazardan yükselen nostaljik şarkılar eşliğinde kurulan stantları dolaşan ve alışveriş yapan vatandaşlar, geçmişe yolculuk yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

"Antika Pazarına her geçen gün ilgi daha da artıyor"

Antika Pazarının Mersin'de büyük bir ihtiyacı karşılamak için açıldığını ve pazara oldukça ilginin yoğun olduğunu kaydeden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, "Hem alıcılardan hem satıcılardan ilgi beklediğimizin de üzerinde oldu. Bundan sonraki dönemde buradaki antika satıcıları şehir merkezindeki özel etkinliklerde her ay konulu bir pazar açacaklar. İlki de muhtemelen porselenle başlayacak. İlginin daha da artacağını düşünüyorum" dedi. Antika satıcılarının pazar kurulmadan önce sistemli olmayan bir şekilde satış yaptığını belirten Dokucu, "Şimdi ise kendilerini hem Türkiye'de hem de yurtdışında tanıtıyorlar. Pazara ilgi çok fazla ve İstanbul'dan bile özellikle gezmeye gelenler oluyor. Mersin'de de buna ihtiyaç vardı" diye konuştu.

"Bu pazarda huzur ve mutluluk var"

Mersin Antika Pazarı Başkanı Ebru Otluoğlu, Antika Pazarının geçmiş ve geleceğin birleştiği bir nokta olduğunu dile getirerek, "Buraya gelen herkes muhakkak geçmişinden bir iz bulacaktır. Zaten buraya geldiklerinde ve burayı gezdiklerinde bunu anlayacaklardır. Burada huzur ve mutluluk var. Geçmişi yaşamak isteyen herkesi her cumartesi sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında Antika Pazarımızda geçmişe yolculuk yapmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Antika tutkunlarını geçmişe götüren bu pazarda her şey var

Antika satıcısı Yusuf Şahin, ürünlerin arasında en az 2 yüzyıllık ürünler olduğunu ve 25 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyerek, "Vatandaşlarımız eskiye alışsın, eskileri öğrensin diye pazarımızda satıyoruz. Hem elimizdeki eski ürünleri satıp değerlendiriyoruz hem de vatandaşların elinde kalan ürünleri getirdiklerinde onlarla anlaşıp o ürünleri burada satıp değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Antika pazarına ilgi duyan vatandaşlardan Dilek Kavuz, pazarı çok hoş bulduğunu dile getirdi. Antikaya ilgi duyan herkesin de pazara uğraması gerektiğini söyleyen Kavuz, "Burası çok güzel ve herkesin gelmesini isterim. Çok değişik ve yöresel ürünler de var. Müzikler o kadar güzel ki, herkes gelsin ve kaçırmasın" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Evlilik teklifi için hazırlattığı dev çiçeği kurtarıcı ile taşıdı
Evlilik teklifi için hazırlattığı dev çiçeği kurtarıcı ile taşıdı
Hayalden Gerçeğe Fikir Yarışması" finali gerçekleştirildi
Hayalden Gerçeğe Fikir Yarışması" finali gerçekleştirildi
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Son Haberler
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri...
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara karıştı
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara...
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca sıcak çorba ikramı
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca...
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
4 kişinin katledildiği olayda acı detay
4 kişinin katledildiği olayda acı detay

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi