• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında adı geçen İtalyan vekil hakim karşısına çıktı
Genel
Yayınlanma: 28 Şubat 2023 - 23:59

AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında adı geçen İtalyan vekil hakim karşısına çıktı

Belçika'da yürütülen Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasında adı geçen İtalyan AP üyesi Andrea Cozzolino, hakkındaki Belçika'ya iade talebinin görüşüldüğü Napoli'deki mahkemede hakim karşısına çıkarıldı

Genel
28 Şubat 2023 - 23:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Belçika'da yürütülen Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasında adı geçen İtalyan AP üyesi Andrea Cozzolino, hakkındaki Belçika'ya iade talebinin görüşüldüğü Napoli'deki mahkemede hakim karşısına çıkarıldı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, yabancı devletlerden aldığı rüşvet yoluyla AB işlerini etkilemeye çalıştığı iddiasıyla alakalı 10 Şubat'ta Napoli'de bir klinikte gözaltına alınan Cozzolino, Belçikalı savcıların iade talebi doğrultusunda bugün Napoli'deki mahkemede hakim karşısına çıktı.

Haberde, Cozzolino'nun avukatları Federico Conte ve Dezio Ferraro'nun duruşmada, yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan ve sonradan itirafçı olan eski AP milletvekili İtalyan Antonio Panzeri'nin müvekkilleri hakkında sarf ettiği sözlerin uydurulmuş şeyler olduğunu söylediği belirtildi.

Ayrıca Cozzolino'nun avukatlarının, müvekkillerinin suçlandığı bu davanın arka planında gizli servislerin rol oynadığını, bu durumun da Belçika yargı sisteminin, Cozzolino için adil yargılamayı garanti edemeyeceğini savunduğu kaydedildi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Cozzolino'nun iade talebinin görüşüldüğü dava 14 Mart'a ertelendi.

- Yolsuzluk soruşturması

Belçikalı makamların yürüttüğü yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında Aralık 2022'de çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon avro nakit para ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin AP Başkan Yardımcılığı görevi sona erdirilen Yunan milletvekili Eva Kaili, eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, AP'de asistan olarak çalışan Kaili'nin erkek arkadaşı Francesco Giorgi ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı. Figa-Talamanca daha sonra serbest bırakıldı.

Giorgi'nin, ifadesinde iki AP milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella'nın Panzeri'den para aldığını söylediği ileri sürülmüştü. AP Başkanı Roberta Metsola, Cozzolino ile Tarabella'nın dokunulmazlıklarının kaldırılması için süreç başlatmıştı.

Bu kişilerin, AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere bir Körfez ülkesinden rüşvet aldıkları iddia edilmişti. Konuyla ilgili haberlerde adı geçen Katar, iddiaları reddetmişti.

Daha sonraki haberlerde, Fas'ın da bu kişilere rüşvet verdiği iddia edilmiş, Fas istihbaratı ile Fas'ın Varşova Büyükelçisi Abderrahim Atmoun'un şüphelilerle görüştüğü ileri sürülmüştü.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
ING'de her müşteri etkileşimi yapay zekâ ile içgörüye dönüşüyor
ING'de her müşteri etkileşimi yapay zekâ ile içgörüye dönüşüyor
Trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 103 bin 965 TL ceza
Trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 103 bin 965 TL ceza
Ayvalık Ticaret Odası'nın hizmet kalitesi 4. kez tescillendi
Ayvalık Ticaret Odası'nın hizmet kalitesi 4. kez tescillendi
Gürsu'nun yangın kahramanının ismi yaşatılıyor
Gürsu'nun yangın kahramanının ismi yaşatılıyor
İran'da polis cinayeti davasında 2 kişi idam edildi
İran'da polis cinayeti davasında 2 kişi idam edildi
Sudan’da "çerçeve anlaşma" protestolarında bir gösterici hayatını kaybetti
Sudan’da "çerçeve anlaşma" protestolarında bir gösterici hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi