• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. AP'de yolsuzlukla suçlanan milletvekillerine yönelik iddialar netleşiyor
Genel
Yayınlanma: 01 Şubat 2023 - 20:10

AP'de yolsuzlukla suçlanan milletvekillerine yönelik iddialar netleşiyor

Belçika'da Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen iki milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella hakkındaki suçlamalar parlamentonun raporuna yansıdı

Genel
01 Şubat 2023 - 20:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Belçika'da Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen iki milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella hakkındaki suçlamalar parlamentonun raporuna yansıdı.

İtalyan Cozzolino ve Belçika Tarabella'nın dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda hazırlanan ve yarın AP Genel Kurulu'nda oylanacak rapor yayımlandı.

Rapora göre Belçikalı savcılar, Cozzolino'yu, AB üyesi olmayan ülkelerin çıkarları doğrultusunda AP kararlarının engellenmesi karşılığında para almakla suçluyor.

Savcılar, Cozzolino'nun 2019'dan sonra yabancı devletlerin çıkarlarını korumak için parlamentoda başka kişilerle işbirliğini içeren anlaşmanın parçası olduğunu iddia ediyor.

Tarabella hakkında ise nakit para karşılığında üçüncü bir ülkenin yararına AP'de belli pozisyonları alma suçlaması bulunuyor.

Raporda şüphelilerin ifadelerine atfen Tarabella'nın bu çerçevede birkaç seferde toplam 120 bin ila 140 bin avro nakit para aldığı suçlamasına yer veriliyor.

Her iki milletvekili de suçlamaları reddediyor.

Belçika yargısının talebi üzerine Cozzolino ve Tarabella'nın dokunulmazlıklarının kaldırılması süreci geçen ay başlatılmıştı. AP Yasal İşler Komitesi, dün oy birliğiyle dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar almıştı. Yarın AP Genel Kurulu'nda da aynı kararın alınması bekleniyor.

Dokunulmazlıkların kaldırılması kararı alınırsa AP Başkanı Roberta Metsola'nın, kararı, her iki milletvekiline ve talepte bulunan yargı makamlarına iletmesi gerekiyor. Sonraki süreci ise Belçikalı savcıların yürütmesi bekleniyor.

- Yolsuzluk soruşturması

Belçikalı makamların yürüttüğü yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında, geçen yıl aralık ayında çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon avro nakit para ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin AP Başkan Yardımcılığı görevi sona erdirilen Yunan milletvekili Eva Kaili, eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, AP'de asistan olarak çalışan Kaili'nin erkek arkadaşı Francesco Giorgi ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı.

Giorgi'nin, ifadesinde iki AP milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella'nın Panzeri'den para aldığını söylediği ileri sürülmüştü. AP Başkanı Roberta Metsola, Cozzolino ile Tarabella'nın dokunulmazlıklarının kaldırılması için süreç başlatmıştı.

Bu kişilerin, AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere bir Körfez ülkesinden rüşvet aldıkları iddia edilmişti. Konuyla ilgili haberlerde adı geçen Katar, iddiaları reddetmişti.

Daha sonraki haberlerde Fas'ın da bu kişilere rüşvet verdiği iddia edilmiş, Fas istihbaratı ile Fas'ın Varşova Büyükelçisi Abderrahim Atmoun'un şüphelilerle görüştüğü ileri sürülmüştü.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele...
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Motosikletli kurye kılığında geldiler, yangın vanalarını çaldılar
Motosikletli kurye kılığında geldiler, yangın vanalarını çaldılar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi