• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Araçtaki deprem çantası hayat kurtarıyor
Asayiş
Yayınlanma: 02 Nisan 2023 - 11:53

Araçtaki deprem çantası hayat kurtarıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası vatandaşların zorlu koşullarda araçlarına sığınarak barınma gibi problemleri aşmaya çalışması dikkat çekti. Yaşanabilecek benzer durumlar için araç sahiplerine önerilerde bulunan oto servis müdürü Oğuz Avşaroğlu, araçların periyodik bakımlarının da aksatılmaması gerektiğini belirterek, "Bu depremde de yaşadık ki araçlarımıza sığındık. O deprem çantası en azından bize bir 24 saat, 48 saat belki de daha

Asayiş
02 Nisan 2023 - 11:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası vatandaşların zorlu koşullarda araçlarına sığınarak barınma gibi problemleri aşmaya çalışması dikkat çekti. Yaşanabilecek benzer durumlar için araç sahiplerine önerilerde bulunan oto servis müdürü Oğuz Avşaroğlu, araçların periyodik bakımlarının da aksatılmaması gerektiğini belirterek, "Bu depremde de yaşadık ki araçlarımıza sığındık. O deprem çantası en azından bize bir 24 saat, 48 saat belki de daha fazla can suyu olabiliyor. Herkes aracının bagajında bir deprem çantası bulundursun" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler Hatay kent merkezi ile birçok ilçede büyük yıkıma yol açtı. Ağır hasarlı ya da enkazdan kurtulan vatandaşlar ilk günlerde ortaya çıkan barınma sorununu araçlarına sığınarak aşmaya çalıştı. Zorlu hava şartlarında araçlarında barınma ihtiyacını gideren vatandaşlar, yollardaki yıkım nedeniyle yaşanan lojistik sorunlar sonrası beslenme ve hijyen gibi temel ihtiyaçlardan da yoksun kaldı. Böylesi durumların tekrar yaşanmaması amacıyla önerilerde bulunan Günay Otomotiv Servis Müdürü Oğuz Avşaroğlu, araçlarda mutlaka deprem çantası bulunması gerektiğinin altını çizdi. Avşaroğlu, "Araçların bagajlarında muayene esnasında da kontrol edilir, bir ilk yardım çantası olur. Benim tavsiyem artık herkes bagajında bir deprem çantası da bulundursun. Evden çıkarken o esnada deprem çantasını yanımıza alamayabiliyoruz. Bu depremde de yaşadık ki araçlarımıza sığındık. Evden çıktıktan sonra araçlarımıza girebildik. O deprem çantası en azından bize bir 24 saat, 48 saat belki de daha fazla can suyu olabiliyor. Herkes aracının bagajında bir deprem çantası bulundursun. Araç bakımlarının da düzenli periyotlarda yapılması böylesi konularda çok önem arz ediyor. Bunları da aksatmadan, olumsuz şartlarla karşılaşmadan araçların bakımları düzenli olarak yaptırılmalı" dedi.

"Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın"

Depremden sonra servise gelerek hemen faaliyete başladıklarını söyleyen Avşaroğlu, "Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren tam kapasite personelimiz için buradayız. Doğduğumuz topraklarla ödeşme zamanımız. Deprem esnasında ben Reyhanlı ilçesindeydim. Evimizdeydik. Yaşanan çok büyük bir felaket. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Depremden birkaç gün sonra ailemizle ilgili ikamet güvencesini sağladıktan sonra iş yerlerimize geldik. Buralara sahip çıkmak zorundayız. Vatandaşlarımızın araçları da deprem sonrasında içinde barınmaları konusu önem arz etti. Araçlarımıza sığındık. Bizim ikinci şirketimiz olan Günay Motorlu Araçlar Ağır Vasıta Grubumuz var. Soğutucu faaliyetleri veriyoruz. Orada da insanlara yardımcı olmaya çalıştık. Depremden sonra hemen buraya geldik. Depremden sonra tabi hasarlı araçlar geldi. Onlarla ilgileniyoruz şu an. Onun dışında bu bölgeye yardım getiren her türlü araçla ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

'Hatay'a geri dönün' çağrısı

Şartlar ne kadar olumsuz olsa da deprem nedeniyle Hatay'ı terk eden vatandaşları normalleşme sürecinde yeniden Hatay'a dönmeye davet eden Avşaroğlu, "Depremden sonra vatandaşlar ağırlıklı araçlarına sığındı. Daha sonra çadır ve konteyner geldi. Araçlarda kalan vatandaşlarla ilgili de elimizden geldiğince destek olduk. Malum depremin ilk yaşandığı günlerde hava şartları olumsuzdu. O konuda da elimizden gelen desteği sağladık. Geçici bir barınma merkezi kurduk. Hem personelimize hem de dışardan gelen vatandaşlarımız için iştirakçilerimizle birlikte destek sağladık. Burada bin kişiye günlük sıcak yemek dağıttık. Halen daha yemek otobüsümüz burada. Ramazan boyunca da burada yemek faaliyetimizi sürdürüyoruz. Hatay için buradayız. Buradan giden tüm hemşerilerimizi de tekrardan koşullar zor olsa da bu zorlukları aşarak buraya bekliyoruz. Yaşamak için yaşatmak zorundayız. Doğduğumuz topraklarla da ödeşme zamanı" diye konuştu.

Deprem sonrasında Hatay'da hizmet veren tek oto servis olduklarını belirten Avşaroğlu, "Şu anda da deprem sonrası Hatay'da tüm araçlara hizmet verebilen tek özel servis biziz. Şu an faaliyetteyiz. Bu kapsamda bir tesisle tam kapasite hizmet vermekteyiz. Her koşulda destek olmaya hazırız. Onun için buradayız" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı: "Deprem oldu sandım"
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı:...
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı:...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Antalya Bilim Merkezi'nde kutup dersi
Antalya Bilim Merkezi'nde kutup dersi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi