• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Arama kurtarma gönüllüsü enkazdan çıkardığı yavru kediyle Aydın'a döndü
Genel
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 - 11:04

Arama kurtarma gönüllüsü enkazdan çıkardığı yavru kediyle Aydın'a döndü

Gönüllü Berk İşbilir: - "Orada ilk izlenimim şu oldu, Allah korusun bir şehre bomba atılsa bu kadar zarar, bu kadar kıyım olamazdı"

Genel
22 Şubat 2023 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
FERDİ UZUN - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına AKUT ekibiyle katılan Berk İşbilir, enkazdan çıkardığı kedi yavrusunu Aydın'a getirdi.

Efeler ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Berk İşbilir, Kuşadası AKUT ekibiyle Hatay'da gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Berk İşbilir, görevinin son gününde, ekip arkadaşlarıyla iki kedi yavrusunu kurtardı. Yavrularından birini İşbilir, diğerini de bir başka arama kurtarma gönüllüsü sahiplendi.

Yaklaşık 16 saat süren kara yolculuğunda kucağından bir an olsun ayırmadığı kediyle Aydın'a dönen İşbilir, yavruya Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos'un "Şeker Portakalı" romanındaki bir karakterden esinlenerek "Zeze" ismini verdi.

Berk İşbilir, AA muhabirine, arama kurtarma çalışmalarında deprem bölgesinde birçok acı olaya tanık olduğunu belirtti.

Depremde hayvanların da enkaz altında kaldığını anlatan İşbilir, şöyle konuştu:

"Kardeşiyle birlikte enkazdan çıkardık. Sonrasında yapacak bir şey yok; o da bir can. Orada bırakabileceğimiz, ilgilenebilecek kimse yoktu. Çıkardığımızda yaklaşık 5 haftalık gibi bir durumdaydı. Sahiplendim. Daha önceden de tekir kedim vardı. "İyi kötü birazcık her halde bakabilirim' dedim."

İşbilir, kurtarma esnasında insan çıkarmaya odaklansalar da hayvanları unutmadıklarını belirterek, "Zeze fazla oyuncu, çok yaramaz. Zeze ile göz temasını kurunca, 'Benle geliyorsun başka çaren yok' dedim. Aldım ve getirdim." ifadesini kullandı.

- "Zeze, umut da veriyor"

Deprem bölgesinde hayatı boyunca unutamayacağı manzaralarla karşılaştığını kaydeden İşbilir, şunları söyledi:

"Bu duyguların, gerçekten orada olmadan tarifi çok zor. Dile dökmek de çok zor. Çünkü hiç beklemediğiniz, bu ana kadar hiç görmediğiniz, belki rüyalarımda bile canlandıramayacağım bir tablo vardı. Orada ilk izlenimim şu oldu, Allah korusun bir şehre bomba atılsa bu kadar zarar, bu kadar kıyım olamazdı. Zaten her yerde elektrikler kesik. İnsanlar sokaklarda ateş yakmışlar, hemen hemen her enkazın başında bir yandan ısınmaya çalışıyorlar hem umutlu gözlerle bakıyorlar. 'Acaba enkazdan çıkan bizim akrabamız mı, bizim tanıdığımız mı?' diye. O tablo çok vahim bir tablo."

Zeze'nin de kendisine deprem bölgesinde yaşadıklarını hatırlattığını kaydeden İşbilir, "Zeze, orayı hatırlatırken umut da biraz keyif de veriyor. Bir nebze de olsa unutturmaya çalışıyor oraları. İyi ki bulmuşuz orda. Ömrü yettiğince, bizim ömrümüz yettiğince onu yaşatmaya çalışacağız." dedi.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
BEUN'a "Marmara Kariyer Fuarı 2026"da yoğun ilgi
BEUN'a "Marmara Kariyer Fuarı 2026"da yoğun ilgi
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
Gaziantep Kent Konseyi'nden Çiftçiler Günü mesajı
Gaziantep Kent Konseyi'nden Çiftçiler Günü mesajı
Kırşehir'de 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi
Kırşehir'de 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi
Ahmet Karahan Ortaokulu'nda Bilime Işık Tutan 4006 Fuarı gerçekleştirildi
Ahmet Karahan Ortaokulu'nda Bilime Işık Tutan 4006 Fuarı gerçekleştirildi
Fransa, Rusya'nın Yeni START'tan çekilme kararını esefle karşıladı
Fransa, Rusya'nın Yeni START'tan çekilme kararını esefle karşıladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi