• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Arçelik'in WE-inTech programı, kadınları AR-GE ve teknoloji alanında güçlendiriyor
Ekonomi
Yayınlanma: 06 Nisan 2023 - 15:44

Arçelik'in WE-inTech programı, kadınları AR-GE ve teknoloji alanında güçlendiriyor

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız: - "BM Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'nun küresel liderlerinden olan Koç Holding öncülüğünde, teknoloji ve inovasyon alanında fırsat eşitliği yaratarak, cinsiyet eşitliğini desteklemek için önemli taahhütlerde bulunduk. 5 yıldır sürdürdüğümüz WE-inTech programına bugüne kadar 162 öğrenci katılım gösterdi"

Ekonomi
06 Nisan 2023 - 15:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Arçelik'in AR-GE ve teknoloji alanlarında çalışan kadınların kariyer gelişimlerine destek olmak üzere başlattığı "WE-inTech" programına seçilen 53 öğrenci, programın ilk etabını oluşturan çalıştayda bir araya geldi.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, 2019'da ilk olarak Türkiye'de "Sen Mühendissin, Bizimlesin" adıyla başlayan program, üniversitelerin mühendislik, fen bilimleri ve matematik bölümlerinde öğrenim gören kadınlara yeni nesil AR-GE ve teknoloji ile ilgili alanlarda fırsat eşitliği sunarak onları bu alanda kariyer yapmaları için cesaretlendirmeyi amaçlıyor.

Arçelik, geçen yıl projeye Romanya, Güney Afrika ve Pakistan'ı da dahil ederek bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanındaki kadın oranını artırma taahhütlerini global ölçeğe taşıdı.

WE-inTech programının üç gün boyunca devam eden panellerinde, Arçelik'in İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Toygan Pulat, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız ve Arçelik Strateji ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar katılımcılarla bir araya geldi.

Program kapsamında sektör uzmanları ve araştırmacıların yanı sıra başarıları ile ilham veren Bilge Yıldız ve Jenna Carpenter da programa dahil olarak gençlerle deneyimlerini paylaştı. Bir yıl sürecek program boyunca katılımcılar, kariyer gelişimi ve teknik eğitimlerin yanı sıra mentorluk desteği de alarak markaların devam eden projelerinde çalışma imkânı bulacak, staj ve iş imkanı alanlarında destek görecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, şunları kaydetti:

"BM Kadın Birimi (UNWomen) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'nun küresel liderlerinden olan Koç Holding öncülüğünde, teknoloji ve inovasyon alanında fırsat eşitliği yaratarak, cinsiyet eşitliğini desteklemek için önemli taahhütlerde bulunduk. 5 yıldır sürdürdüğümüz WE-inTech programına bugüne kadar 162 öğrenci katılım gösterdi. Bunlar arasından bugün Arçelik'te farklı pozisyonlarda görev yapan arkadaşlarımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hayatın her alanında olduğu gibi AR-GE ve mühendislik alanlarında da cinsiyet eşitliği ilkesi ile hareket etmek sürdürülebilir büyüme ve kalkınmanın en önemli unsurları arasında yer alıyor. Fırsat eşitliği yaratıldığında başarının cinsiyeti olmadığını biliyoruz. Bu anlamda ilerleme sağlamak amacıyla AR-GE ve mühendislik gücümüzde her geçen gün daha da kapsayıcı olmamız, cinsiyet eşitliği açısından önemli bir katma değer yaratıyor."

BM Kadın Birimi (UNWomen) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu'nun küresel liderlerinden olan Koç Holding öncülüğünde Arçelik, Action Coalition insiyatifinin destekçisi olurken, teknoloji ve inovasyon alanında kadının güçlenmesini desteklemek adına önemli taahhütlerde bulundu. 2026 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği bu taahhütler, teknoloji ve inovasyon alanında kadın ve kız çocukları için somut değişim yaratmak amacını taşıyor.

Arçelik, küresel operasyonlarında STEM alanlarındaki kadın istihdam oranını 2026 yılına kadar yüzde 35'e çıkarmayı taahhüt ediyor. Arçelik 2021 yılında ilk taahhütte bulunduğunda STEM alanında çalışan kadın oranı yüzde 16 idi. Arçelik, 2 yıl içinde bu oranı yüzde 19,6'ya yükseltti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cengiz Şimşek, oybirliği ile yeniden Gaziantep OSB başkanı seçildi
Cengiz Şimşek, oybirliği ile yeniden Gaziantep OSB başkanı seçildi
Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde firmalar bayram tatili için son günlerden umutlu
Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde firmalar bayram tatili için son günlerden umutlu
Denizli'de el sanatları kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye çıktı
Denizli'de el sanatları kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye çıktı
MB Başkanı Karahan: "Eflasyonun 2026 yıl sonunda yüzde 26, 2027 yıl sonunda ise yüzde 15 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz"
MB Başkanı Karahan: "Eflasyonun 2026 yıl sonunda yüzde 26, 2027 yıl sonunda ise yüzde 15 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz"
Son Haberler
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son haftanın hakemleri belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son haftanın hakemleri belli oldu
ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i 24 Eylül'de Beyaz Saray'a davet etti.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i 24...
Tunceli için sağanak yağış uyarısı
Tunceli için sağanak yağış uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TDT Zirvesi'nde KKTC'nin temsil edilecek olmasından memnuniyet duyuyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TDT Zirvesi'nde KKTC'nin temsil...
Muğla Büyükşehir Bisiklet Takımı Azerbaycan'da
Muğla Büyükşehir Bisiklet Takımı Azerbaycan'da
Ramazan ayı boyunca, zemzem suyunda günlük yaklaşık 300 test yapılıyor
Ramazan ayı boyunca, zemzem suyunda günlük yaklaşık 300 test yapılıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi