• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Arnavutluk arama kurtarma ekibi, deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı
Genel
Yayınlanma: 23 Şubat 2023 - 11:01

Arnavutluk arama kurtarma ekibi, deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı

Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Müfettişliği Müdürü Elton Reso: - "Çalıştığımız enkazın yanındaki yıkılan binadan ağlama sesi duyduk. Hemen bu enkazdaki işimizi bırakarak tüm personelimizle diğer enkaza yöneldik. Hızla kazdık ve çocuğu çıkarmayı başardık. O anlar harikaydı. O çocuğun kurtarılması için hepimiz çok çaba gösterdik"

Genel
23 Şubat 2023 - 11:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
FATJON CUKA - "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Arnavutluk'tan Türkiye'ye giden ekip, yaklaşık 11 gün Malatya'da çalışmalara katıldıktan sonra ülkesine döndü.

Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Müfettişliği Müdürü Elton Reso, AA muhabirine deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı.

Reso, yaklaşık 11 gün Malatya’da çalışmalara katılan 80 kişilik ekipte Arnavutluk Silahlı Kuvvetler mensubu, sivil acil durum ve sağlık personelinin yer aldığını kaydetti.

Kendileri için en duygusal anın, yaklaşık 4 yaşındaki bir çocuğu enkazdan sağ çıkarmaları olduğunu dile getiren Reso, "Çalıştığımız enkazın yanındaki yıkılan binadan ağlama sesi duyduk. Hemen bu enkazdaki işimizi bırakarak tüm personelimizle diğer enkaza yöneldik. Hızla kazdık ve çocuğu çıkarmayı başardık. O anlar harikaydı. O çocuğun kurtarılması için hepimiz çok çaba gösterdik." diye konuştu.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında pek çok unutulmaz an yaşadıklarını belirten Reso, şunları kaydetti:

"Genç bir Türk, yaklaşık 8 katlı binanın enkazında tüm ailesinin, babasının, annesinin ve 5 kardeşinin olduğunu söyledi. Ekibimize çok bağlıydı. Aile üyelerinden en az bir tanesinin sağ bulunacağına dair umudu vardı. Ne yazık ki, ailesinden hiç kimse canlı bulunamadı. Ancak onun asil hareketi hoşuma gitti. Babası çıkarıldığında her ne kadar büyük bir acısı da olsa bu genç çocuk hepimize sarıldı."

Yüzbaşı Fatjon Banaj da arama kurtarma çalışmalarının son gününde bile ailelerin, yakınlarının sağ olabileceğini ümit ettiklerini anlattı.

Banaj, bir baba ve oğlunun cansız bedenlerini enkaz altında birbirine sarılmış halde bulduklarını aktararak çok büyük bir duygusal kriz yaşayan yakınlarına ilk yardım yaptıklarını, bu durumun kendilerini de çok etkilediğini ifade etti.

Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarının katıldığı en zor misyonlardan biri olduğunu ve hatıralarında uzun süre kalacağını söyleyen Banaj, "Meydana gelen ağır durum nedeniyle duygusal anı bir kenara bırakıp müdahalelerde bulunmamız gereken bazı durumlar oldu. Tüm ekip çok yüksek bir profesyonellik gösterdi." diye konuştu.

Zor şartlar altında, sıfırın altında 17 dereceye kadar varan soğuklukta 24 saat çalıştıklarını söyleyen Banaj, umutla bekleyen ailelerin kendilerine devam etmeleri için güç verdiğini vurguladı.

- "En dokunaklı an, bir babanın enkaz altında kalan çocuklarını bana sormasıydı"

Orta ve yüksek askeri eğitimini Türkiye’de tamamlayan Asteğmen Krisman Merlika, Malatya’da bulundukları süre içerisinde bir kişiyi kurtardıklarını ve 26 kişinin ise cansız bedenini çıkardıklarını bildirdi.

Merlika, "En dokunaklı an, bir babanın enkaz altında kalan çocuklarını bana sormasıydı. Çocukları hakkında bir şeyler bilip bilmediğimi sordu. Kalbimi sızlatan en dokunaklı cevap ‘onların annesi yok, ben babalarıyım’ sözüydü. Benim için en zor an buydu. Maalesef o çocukların cansız bedenine ulaşıldı." dedi.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ankara'da sağanak etkili oldu
Ankara'da sağanak etkili oldu
İETT ekipleri metrobüs hattına giren 2 yavru kediyi kurtardı
İETT ekipleri metrobüs hattına giren 2 yavru kediyi kurtardı
Tarsus'ta Çocuk ve Gençlik Festivali coşkuyla başladı
Tarsus'ta Çocuk ve Gençlik Festivali coşkuyla başladı
Bakan Uraloğlu: "Antalya Havalimanı'ndaki trafik akışını daha etkin, verimli ve koordineli şekilde yöneteceğiz"
Bakan Uraloğlu: "Antalya Havalimanı'ndaki trafik akışını...
Çorlu'da silahlı kavga ihbarına giden 2 polis şehit oldu
Çorlu'da silahlı kavga ihbarına giden 2 polis şehit oldu
Sudan arama kurtarma ekibi Türkiye'de yaşadıklarını anlattı
Sudan arama kurtarma ekibi Türkiye'de yaşadıklarını anlattı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi