• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Arnavutluk Başbakanı Rama, "göç anlaşmasının" Anayasa Mahkemesince askıya alınmasını değerlendirdi:
Genel
Yayınlanma: 14 Aralık 2023 - 18:33

Arnavutluk Başbakanı Rama, "göç anlaşmasının" Anayasa Mahkemesince askıya alınmasını değerlendirdi:

"Bu, Anayasa Mahkemesinin hakkı. Anayasa Mahkemesinin, uluslararası bir anlaşmayı onaylanmadan önce otomatik olarak inceleme görevi Anayasa'da yer almaktadır. Bu yüzden benim ekleyeceğim bir şey yok, çünkü benim görevlerimle ilişkili bir şey görmüyorum"

Genel
14 Aralık 2023 - 18:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkesinin İtalya ile 6 Kasım'da imzaladığı "göç alanında işbirliğinin güçlendirilmesi" anlaşmasının onaylanma sürecinin Anayasa Mahkemesi tarafından askıya alınmasına ilişkin, "Bu, Anayasa Mahkemesinin hakkı." ifadesini kullandı.

Başkent Tiran'daki Bakanlar Kurulu merkezinde basın toplantısı düzenleyen Rama, dün Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB)-Batı Balkanlar Zirvesi ile Arnavutluk-İtalya arasındaki göç anlaşmasının onaylanma sürecinin, Anayasa Mahkemesi tarafından askıya alınması konularında değerlendirmelerde bulundu.

Arnavutluk Anayasa Mahkemesinin, Arnavutluk-İtalya arasındaki göç anlaşmasının onaylanma sürecini askıya almasına değinen Rama, "Bu, Anayasa Mahkemesinin hakkı. Anayasa Mahkemesinin, uluslararası bir anlaşmayı onaylanmadan önce otomatik olarak inceleme görevi Anayasa'da yer almaktadır. Bu yüzden benim ekleyeceğim bir şey yok, çünkü benim görevlerimle ilişkili bir şey görmüyorum." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin hükümetin planlarına uymayabilecek karar verebileceğine işaret eden Rama, bunun Arnavutluk için iyi bir şey olduğunu belirtti.

Meclis oturumunda görüşülmesi planlanan anlaşmanın onaylanma süreci, muhalefet milletvekillerinin talebi üzerine, incelenmesi gerekçesiyle mahkeme tarafından askıya alınmıştı.

Muhalefet milletvekilleri, söz konusu anlaşmada "tam bir şeffaflık eksikliği" olduğunu savunuyor. Konuyla ilgili Anayasa Mahkemesinin oturumu 18 Ocak 2024'te yapılacak.

- "Balkanlarda Avrupa ülkesi olmak istiyoruz, AB'deki Balkan ülkesi değil"

Dün Brüksel'de gerçekleşen AB-Batı Balkanlar Zirvesine de değinen Rama, Avrupa entegrasyonu yolundaki perspektifler ile Sırbistan-Kosova normalleşme süreci ve Batı Balkan ülkelerinin dış politika konusunda AB ile uyum sağlama gerekliliğinin ele alındığını aktardı.

Rama, zirvede, ülkesinin ilerleyişi konusunda AB ülkelerinin olumlu bir değerlendirmesi olduğuna işaret etti.

Yunanistan'ın son dönemde Arnavutluk'un Avrupa entegrasyonu sürecine olan tutumu hakkında konuşan Rama, bu meselenin iki ülke arasında ele alınması gereken bir konu olduğunu, bunu müzakere süreciyle bağlantılı olarak görmediklerini vurguladı.

Stratejik partner olarak nitelendirdiği Yunanistan ile komşuluk ilişkileri ve işbirliklerini derinleştirmek, dostluğu güçlendirmek istediklerini belirten Rama, bu doğrultuda kendilerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Rama, "Balkanlarda Avrupa ülkesi olmak istiyoruz, AB'deki Balkan ülkesi değil." dedi.​​​​​​​

Yunan kökenli siyasetçi Alfred Beleri'nin, Arnavutluk'ta 14 Mayıs'ta gerçekleşen yerel seçimler öncesi, 12 Mayıs'ta "seçimlerde aktif yolsuzluk" yaptığı suçlamasıyla tutuklanması, Arnavutluk ve Yunanistan'daki siyasi partilerin ve yetkililerin tepkilerine neden olmuştu.

Yunanistan, Arnavutluk'un AB'ye üyeliğine engel olacağı yönünde uyarılarda bulunarak, "Ülkedeki etnik azınlıkların haklarına saygı gösterilmesi" konusuna dikkati çekmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Gaziantep FK, Adana Demirspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
Gaziantep FK, Adana Demirspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi