• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Artukbey Kahve, 2022 yılını 550 milyon liralık yatırımla kapattı
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Ocak 2023 - 12:01

Artukbey Kahve, 2022 yılını 550 milyon liralık yatırımla kapattı

Ekonomi
27 Ocak 2023 - 12:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Artukbey Kahve, 2022 yılını 550 milyon liralık yatırımla kapattı
- Artukbey Kahve, 2022 yılını 550 milyonluk yatırım ile geride bırakırken, 400 yeni çalışanla istihdam sayısını bin 500'e çıkarmayı hedefliyor. Firma, yeni konsepti 'Sentez' ile yatırım atağına geçtiğini ve 113'üncü yılda 113 şube hedefi ile yola çıktıklarını duyurdu.  

Artukbey Kahve Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm, Artukbey'in köklü bir marka olduğunu söyledi. Markanın kurulduğu dönemlerden bugüne evrim geçirdiğini vurgulayan Yertüm "Adını aldığı bölge Mezopotamya, bugün medeniyetlerin beşiği olarak anılan, yazının ilk bulunduğu ve yazılı belgelerin tarihine tanıklık eden özel bir bölge. 113 yaşında olsanız bile değişim, dönüşüm her zaman gerekli. Yeni kuşaklar olarak biz aslında bir iş devralmadık, atalarımızdan bir kültür devraldık. Mardin'de Mezopotamya'nın eşsiz güzelliklerinden, çok renkli çok kültürlü ve ahlaklı bir ticaret yapma usulü devraldık. Bu mirası 113. yaşımızda 113 şube ile taçlandırma hedefindeyiz. Biz Mardin'de dibek kahvemizle ünlendik. Kahvelerimizle ön plandayız ve kahve markası olarak algılanmak istiyoruz" dedi.

"YURT DIŞINDA 9 ŞUBEMİZ VAR"

Kahvenin formülünün kendilerine ait olduğunu aktaran Yertüm, sözlerine şöyle devam etti:



''Formülü bize ait olan bu kahve, 35 metrekarelik dükkânda kuyruklar oluşturan bir lezzet. Ayrıca Süryani kahvesi gibi yerel lezzetleri de ulusal pazara çıkardık. Anlayacağınız gibi kuşaktan kuşağa aktarılan girişimci ruh söz konusu. Tek kullanımlık Türk kahvesi, dibek kahvesi, Süryani kahvesi, damla sakızlı kahveler, menengiç kahvesi, badem şekerleri, tramisu draje, kolonya gibi ürünlerden oluşan yelpazemizle ulusal perakende zincirleri için de ürün yapıyoruz. Yakında 200 civarında yeni ürün eklenecek. 1998 yılından bugüne yaptığımız yatırımlarla ülke genelinde 73 şubeye çıktık. Başta Irak ve Dubai olmak üzere 9 yurtdışı şubemiz de katarsak şube sayımız şu an 82'ye ulaştı. İyi yönetilen ve sağlam büyüyen yerel bir kahve zinciri olma yolundayız. Türkiye'de konusunda isim yapmış uzmanlarla, pazarlama ve marka danışmanlarıyla çalışıyoruz. Artukbey Sentez, geleneksel ve antik olanla bugünü, bugünün insanının beklentilerini harmanlayabilmiş bir başka söyleyişle sentezleyebilmiş büyük bir marka. Medeniyetlerin beşiği Mezopotamya üzerinden, kahve ve yeme içme dünyasında yepyeni bir kültür. Kültürlerarası bir kültür. Geleneksel ile kentli kahve kültürünün sentezlendiği yepyeni bir konsept. Büyük kentlerin ana arterlerinde yer alan yeni bir cadde sakini. Elinizdeki mirası büyütmek istiyorsanız, ona yeni boyutlar katarak aşmalısınız. İçinde bulunduğumuz dönüşüme fiziksel yatırımlar olarak bakarsak 2023'e, Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde robotik teknolojilerle çalışacak 10 bin metrekarelik yeni fabrika, AR-GE merkezi, 400 kişilik yeni istihdam ve toplam 550 milyon liralık yatırımla giriyoruz. Sonuçta bir zincir markadan söz ediyoruz. Buradaki en doğru model tabii ki franchise. Yeni tür franchise yatırımlarına ve iş birliklerine baktığımızda, girişimin temelindeki vizyonun sağlam, varlığını ve kârlılığını kanıtlamış, köklü, sürdürülebilir bir yapı olması gerekiyor."

Yertüm, "Ben Artukbey'in hem geçmişinde hem de yeni Artukbey Sentez konseptimizde, tüm çalışma arkadaşlarımızda ve işimizi yaparken hissettiğimiz heyecanda bu kültürü görüyorum. Ve elbet Artukbey Sentez'in vizyonuna inanan, yaptığımız işteki geleceği gören yatırımcılarımızdan gördüğümüz ilgi bizleri mutlu ediyor. Artukbey Sentez ile hem Türkiye hem de bize güvenen yatırımcılarımız kazanacak" diye konuştu.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
TBMM Başkanı Şentop, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadı
TBMM Başkanı Şentop, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi