• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Aşırı terleme sorunu olanlara: Terleme botoksu
Sağlık
Yayınlanma: 07 Haziran 2024 - 12:27

Aşırı terleme sorunu olanlara: Terleme botoksu

Yaz aylarıyla aşırı terleme şikÂyetlerinde artış görülüyor. Hiperhidroz denilen bu durum; özellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerde aşırı terleme yaşayan kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Antiperspirantlar ve ilaç tedavisinden yanıt alamayan kişilere terleme botoksu uygulanabildiğini söyleyen Uzm. Dr. Baran Cayhan, "Botulinum toksini (botoks), ter bezlerine sinir uyarılarının iletimini engelleyerek ter üretimini azaltır.

Sağlık
07 Haziran 2024 - 12:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yaz aylarıyla aşırı terleme şikÂyetlerinde artış görülüyor. Hiperhidroz denilen bu durum; özellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerde aşırı terleme yaşayan kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Antiperspirantlar ve ilaç tedavisinden yanıt alamayan kişilere terleme botoksu uygulanabildiğini söyleyen Uzm. Dr. Baran Cayhan, "Botulinum toksini (botoks), ter bezlerine sinir uyarılarının iletimini engelleyerek ter üretimini azaltır. Etkisi genellikle 4-6 ay sürer" dedi.

Yüksek hava sıcaklıkları, terleme problemine çözüm arayışlarını da beraberinde getiriyor. Yazın artan terlemeyi kontrol altına almak için başvurulan yöntemlerden birinin de botoks tedavisi olduğunu söyleyen Medicana Kadıköy Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Baran Cayhan, "Botoks olarak bilinen Botulinum toksini; özellikle avuç içi, ayak tabanı ve koltuk altı bölgelerinde aşırı terleme yaşayan kişilere uygulanabilir" dedi.

Uzm. Dr. Baran Cayhan, terleme botoksu hakkında şu bilgileri verdi:

"Terleme botoksu, aşırı terleme sorunuyla başa çıkmak için kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. Botulinum toksini enjeksiyonu ile, ter bezlerine sinir uyarılarının iletimi engellenerek ter üretimi azaltılır. Bu tedavi, genellikle lokal anestezi altında uygulanır ve işlem süresi oldukça kısadır."

Herkese uygun mu

Terleme botoksunun, aşırı terleme sorunu yaşayan herkes için uygun olabileceğini belirten Uzm. Dr. Baran Cayhan, "Hiperhidroz olarak da bilinen aşırı terleme durumu, sosyal ve fiziksel açıdan rahatsız edici olabilir. Terleme botoksu, geleneksel tedavi yöntemleriyle (antiperspirantlar, oral ilaçlar) yeterli sonuç alamayan kişilere etkili bir çözüm sunabilir. Özellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerde aşırı terleme yaşayan kişiler bu tedaviye başvurabilir" şeklinde konuştu.

Ter bezlerine giden sinir sinyallerini bloke ederek ter üretimini azaltan terleme botoksu ile sosyal ortamlarda daha rahat hareket imkânı sağlanırken giysilerde ter lekesi oluşumunun ve terleme nedeniyle oluşabilecek cilt problemlerinin de önüne geçilebiliyor.

Düzenli uygulandığında etki süresi uzayabilir

"Tedavi sonrasında terleme miktarında belirgin bir azalma gözlenir, bu da kişinin yaşam kalitesini artırır" diyen Uzm. Dr. Baran Cayhan, şöyle devam etti:

"Terleme botoksunun etkisi, genellikle 4-6 ay arasında sürer. Bu sürenin sonunda tedavi tekrarlanabilir. Düzenli uygulamalarla birlikte, tedavinin etki süresi uzayabilir ve kişi daha uzun süre boyunca terleme sorunundan kurtulmuş olur."

Uzm. Dr. Baran Cayhan, terleme botoksunun zararlı olup olmadığı yönündeki sorulara ise şöyle yanıt verdi:

"Terleme botoksu, genellikle güvenli bir prosedür olarak kabul edilir. Ancak her tıbbi işlemde olduğu gibi, bazı yan etkiler ve riskler taşır. Uygulama bölgesinde geçici olarak morarma, şişlik veya hassasiyet görülebilir. Nadiren de olsa botoksun etki alanı dışındaki kaslara yayılması sonucu kas zayıflığı gibi istenmeyen durumlar oluşabilir. Bu nedenle, tedavi mutlaka uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Son Haberler
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Otizmli çocuğu 4 gün boyunca istismar etmişti, yeniden yargılanıyor
Otizmli çocuğu 4 gün boyunca istismar etmişti, yeniden yargılanıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi