• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Asırlık çınarlar bir araya geldi, geçmişi yad etti
Yaşam
Yayınlanma: 06 Ağustos 2023 - 13:30
Güncelleme: 06 Ağustos 2023 - 13:33

Asırlık çınarlar bir araya geldi, geçmişi yad etti

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşayan Mustafa Akar 100 yaşına girdi. Akar'ın doğum gününde buluşan asırlık iki insan geçmişi yad etti.

Yaşam
06 Ağustos 2023 - 13:30
Güncelleme: 06 Ağustos 2023 - 13:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşayan Mustafa Akar 100 yaşına girdi. Akar'ın doğum gününde buluşan asırlık iki insan geçmişi yad etti.

Hendek Kemaliye Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Akar 100 yaşına girdi. Ailesi ise asırlık çınara doğum günü düzenledi. Doğum gününde ilçede yaşayan 100 yaşındaki Akar ile 98 yaşındaki Rüştü Çürüksulu bir araya geldi. Asırlık iki insan anılarını yad etti. Uzun yaşamanın sırrının 'hiçbir şeyi kafaya takmamak' olduğunu söyleyen Akar, tükettiği yiyeceklere de değindi. Çürüksulu ise babasından kendisine Kuvayi Milliye hastalığının geçtiğini ve bu sebeple 17 yaşında Kuvayi Milliye Derneği'ne üye olduğunu anlattı. İkili arasında geçen sohbetin ardından Çürüksulu, 100'üncü yaşına giren Akar'a, Atatürk rozeti armağan etti.

"Bu kadar uzun yaşamamın sırrı hiçbir şeyi kafaya takmamak"

1923 yılında Giresun'da doğan ve daha sonrasında İstanbul'da da uzun yıllar yaşayan Mustafa Akar, "Ben Giresunluyum, orada doğdum ve büyüdüm. Ortaokulu orada bitirdim. 1944 yılında asker oldum, 33 ay 24 gün askerlik yaptım. Ağabeyim 46 ay yaptı. Ben 1923 doğumluyum o 1921'li. 2 yaş fark vardı ağabeylimle, geri kalan kardeşlerimle 3'er yaş fark var. Belki bu yaşa kadar gelmemin sebebi hiçbir şeyi kafaya takmamış olmamdır. Ben sabah kahvaltısında; peynir, zeytin, domates, yumurta ile tayin ve pekmez yiyorum. Yatarken yemek yemiyordum. Yatmadan 2 saat önce yerim, yatacağıma yakın yoğurt yerim. dedi.

"Babamdan bana Kuvayi Milliye hastalığı geçti"

1925 yılında Hendek'te dünyaya gelen Rüştü Çürüksulu ise, "1925 yılında Hendek Başpınar Mahallesi'nde doğdum. İlk mektebi Hendek'te bitirdim. Babam benim eski askerlerden, ondan Kuvayi Milliye hastalığı geçti. Askere gitmeden önce 17 yaşındayken yazılmıştım. Sonrasında İzmit'e gittim orada Kuvayi Milliye'de görev aldım. 1986 yılına kadar İzmit'teydik" diye konuştu.

(BCT-


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Son Haberler
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında konuştu:"Hazar Geçişli Orta Koridor'un ihyası için çalışıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında...
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Gökyüzü meraklıları, Antalya Saklıkent'te buluşacak
Gökyüzü meraklıları, Antalya Saklıkent'te buluşacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi