• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ASO'dan liseli gençlere yurt dışında staj fırsatı
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Haziran 2026 - 10:55
Güncelleme: 09 Haziran 2026 - 10:57

ASO'dan liseli gençlere yurt dışında staj fırsatı

Ankara Sanayi Odası (ASO) 3 No'lu Muhtelif Gıda Sanayi Meslek Komitesi'nin, mesleki eğitimin niteliğini artırmak amacıyla imzaladığı iş birliği protokolünün sonucu olarak, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa'da staj yaptı. "Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyonu" kapsamında, Hollanda'nın Leiden şehrinde gerçekleştirilen yurt dışı staj programının ardından, ASO Yönetim Kurulu Başkan

Ekonomi
09 Haziran 2026 - 10:55
Güncelleme: 09 Haziran 2026 - 10:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara Sanayi Odası (ASO) 3 No'lu Muhtelif Gıda Sanayi Meslek Komitesi'nin, mesleki eğitimin niteliğini artırmak amacıyla imzaladığı iş birliği protokolünün sonucu olarak, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa'da staj yaptı. "Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyonu" kapsamında, Hollanda'nın Leiden şehrinde gerçekleştirilen yurt dışı staj programının ardından, ASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, ve Komite Üyeleri, öğrencileri ASO'da konuk etti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 3 No'lu Muhtelif Gıda Sanayi Meslek Komitesi'nin, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla yürüttüğü iş birliği çalışmaları somut sonuçlarını vermeye devam ediyor.

Protokol kapsamında yürütülen çalışmaların bir çıktısı olarak, okulun gıda bölümü öğrencileri Erasmus+ Programı çerçevesinde Hollanda'nın Leiden şehrinde gerçekleştirilen yurt dışı staj programına katılarak uluslararası deneyim kazandı.

Staj programının ardından ASO'da düzenlenen toplantıda, öğrencilerin yurt dışı staj sürecinde edindikleri deneyimler, mesleki kazanımları ve programın çıktıları kapsamlı şekilde değerlendirildi. Toplantıya, ASO 3 No'lu Komite Başkanı Hüseyin Kalebozan, Meclis Üyesi ve Komite Başkan Yardımcısı Hasan Cem Taşkaldıran, Meclis Üyesi İhsan Cahit Kızıldel, Komite Üyeleri Adnan Rüştü Çağlayan, Sinan Kaya ve Vahap Kaan Eroğlu, Atatürk MTAL Okul Müdürü Ömer Ceylan, Öğretmen Murat Aksu ile öğrenciler katıldı.

"Uluslararası deneyim, gençlerimizin geleceğine yatırımdır"

Programda konuşan ASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, mesleki eğitimin sanayinin sürdürülebilir gelişimi açısından stratejik önem taşıdığına dikkat çekerek, "Sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmenin yolu, gençlerimizi eğitim süreçlerinde sektörle ve uluslararası uygulamalarla buluşturmaktan geçiyor. Erasmus+ programı kapsamında elde edilen bu deneyimler, öğrencilerimizin hem mesleki bilgi birikimlerini hem de vizyonlarını geliştirmelerine önemli katkı sağlıyor" dedi.

Leiden'de gerçekleştirilen staj programının gençlere farklı üretim kültürlerini tanıma ve çağdaş uygulamaları yerinde görme fırsatı sunduğunu belirten Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, "Gençlerimizin uluslararası deneyimlerle donanımlı bireyler olarak yetişmesi, ülkemiz sanayisinin rekabet gücünü artıracak en önemli yatırımlardan biridir. Mesleki eğitimin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Nitelikli insan kaynağı, gıda sanayimizin geleceğinin teminatıdır"

ASO 3 No'lu Muhtelif Gıda Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Kalebozan da mesleki eğitimin sektörün gelişimi açısından taşıdığı öneme vurgu yaparak, "Gıda sanayimiz, sürekli gelişen teknolojiye ve değişen üretim süreçlerine uyum sağlayabilecek donanımlı insan kaynağına ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle gençlerimizin daha eğitim hayatları sırasında sektörle buluşmalarını ve uluslararası tecrübeler kazanmalarını son derece önemsiyoruz" dedi.

Komite Başkanı Kalebozan, Erasmus+ kapsamında gerçekleştirilen yurt dışı staj programının öğrencilerin mesleki yetkinliklerini geliştirmelerinin yanı sıra farklı kültürleri tanımaları ve özgüven kazanmaları açısından da önemli katkılar sağladığını belirterek, "Meslek liselerimizle kurduğumuz iş birliklerini güçlendirerek sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrencilerden programa tam not

Erasmus+ programına katılan öğrenciler de Hollanda'da edindikleri deneyimlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Farklı üretim tekniklerini yerinde görme imkânı bulduklarını belirten öğrenciler, kendilerine bu fırsatı sunan Ankara Sanayi Odası'na ve ASO 3 No'lu Muhtelif Gıda Sanayi Meslek Komitesi'ne teşekkür etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çavdarhisar'da Referans Parsel Çalışmaları sürüyor
Çavdarhisar'da Referans Parsel Çalışmaları sürüyor
Trabzon'da gurbetçilere emeklilik danışmanlığı
Trabzon'da gurbetçilere emeklilik danışmanlığı
AOSB Yönetimi, Ukrayna heyetiyle işbirliği ve yatırımı görüştü
AOSB Yönetimi, Ukrayna heyetiyle işbirliği ve yatırımı görüştü
Kadın üreticilere 7 bin salep fidesi desteği
Kadın üreticilere 7 bin salep fidesi desteği
Son Haberler
Sivas'ta kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
Sivas'ta kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
Marmaris Belediyesi'nden Yat Limanı için ortak sorumluluk çağrısı
Marmaris Belediyesi'nden Yat Limanı için ortak sorumluluk çağrısı
Hakkari'de yaz günü karla mücadele devam ediyor
Hakkari'de yaz günü karla mücadele devam ediyor
Gürsu'da su kesintisi
Gürsu'da su kesintisi
Aliağa FK, Alper Karaman ile ilgileniyor
Aliağa FK, Alper Karaman ile ilgileniyor
Gastronomi Şenliği'nde sokak lezzetleri şöleni
Gastronomi Şenliği'nde sokak lezzetleri şöleni

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi