• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Asrın felaketinin yıl dönümü
Yaşam
Yayınlanma: 06 Şubat 2024 - 06:32

Asrın felaketinin yıl dönümü

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkisi altına alan asrın felaketinin yıl dönümünde Zonguldak'tan yapılan destekleri paylaştı. Hacıbektaşoğlu "Zonguldak ayakta" diyerek deprem değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yaşam
06 Şubat 2024 - 06:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkisi altına alan asrın felaketinin yıl dönümünde Zonguldak'tan yapılan destekleri paylaştı. Hacıbektaşoğlu "Zonguldak ayakta" diyerek deprem değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen asrın felaketinin yıl dönümünde Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, GAMER koordinasyon merkezinde basın açıklamasında bulundu. Deprem değerlendirme toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, deprem felaketi sonrası Zonguldak'tan deprem bölgesine 6 bin 293 arama kurtarma ve iyileştirme personelinin görevlendirildiğini hatırlattı.

Bölgeye Zonguldak'tan 295 iş makinesi ve araç, 154 tır gıda ve hijyen malzemesi gönderildiğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

"6 Şubat 2023 günü saat 04.17'de ve yine 13.24'te sırası ile Pazarcık ve Elbistan'da 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler 120 bin kilometrekarelik alanda 11 il, 124 ilçe 6 bin 929 köy ve mahallede etkili oldu. Ağır yıkıma neden olan depremlerde 53 bin 537 canımızı yitirdik. Yine 107 bin 213 vatandaşımız da yaralandı. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler, STK ve gönüllüler arama kurtarma faaliyetleri için seferber oldu. 6 Şubat'ta kamu kurumlarımız ve Zonguldaklı vatandaşlarımız aziz milletimiz ile kenetlenerek tek yürekli olduk. Hep beraber birlik ve beraberlik ruhuyla asrın felaketi, asrın dayanışmasına döndü. Zonguldak ilimizde 4 bin 701 arama kurtarma personeli ve bin 592 iyileştirme çalıştırma personeli ile birlikte 6 bin 293 personel görevlendirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumumuzca bölgeye gönderilen 3 bin 900 personel enkaz kaldırma ve arama kurtarma faaliyetlerinde 335 vatandaşımızı sağ olarak kurtarmıştır. Yine diğer ekiplerimiz onlarcasının belki yüzlercesini sağ olarak kurtarmıştır. Başta Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi olmak üzere ilimizde faaliyet gösteren pek çok sivil toplum kuruluşu, beslenme, bölgeye gelen malzemelerin dağıtımı, arama kurtarma çalışmalarında gönüllü olarak yer almıştır. İlimizde 295 iş makinesi ve araç 153 tır, 65 kamyon, çadır, yatak, ısıtıcı, hijyen malzemesi, su, gıda kolisi, kömür, konteyner gibi malzemeleri depremzedelere yetiştirmişlerdir. İlimize gelen depremzede vatandaşlarımıza da devletimizin ve milletimizin şefkatli eli uzatılmıştır."

Deprem sonrası Zonguldak'a gelen afetzedelere SYDV aracılığıyla 1 milyon liranın üzerinde nakdi yardım yapıldığını, 7 bin 956 depremzedenin KYK yurtlarında misafir edildiğini, 511 depremzedenin de Zonguldak'taki hastanelerde tedavi edildiğini açıklayan Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle devam etti:

"2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Zonguldak İl Afet Müdahale Planı hazırlanmış olup afet öncesi, afet esnasında ve afet sonrasında yapılacak çalışmalar tüm kamu kurum ve kuruluşları özel sektör katılımıyla valiliğimiz koordinasyonunda yapılmaktadır. İlimiz aktif deprem kuşağında bulunmayıp Kuzey Marmara Fay Hattı'ndan etkilenmesi ihtimali bulunmakla birlikte ilimiz için heyelan, sel ve su taşkınları risk teşkil etmektedir. İlimiz yapı stokunda 118 bin 114 bina bulunmakta olup mevcut yapı stokunun ve bundan sonra yapılacak olan yapıların 2018 yılı Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine uygun yapılmış olmasından emin olmalıyız. Bundan sonra yapılacak binaların yönetmeliğe uygun yapılmasını sağlamalıyız. Ancak bu şekilde deprem risklerini en aza indirebiliriz."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ataşehir'de "Engelsiz Yaşam Parkı" açıldı
Ataşehir'de "Engelsiz Yaşam Parkı" açıldı
"Sınıfım Tunceli" projesiyle Çemişgezek'in tarihine yolculuk
"Sınıfım Tunceli" projesiyle Çemişgezek'in tarihine yolculuk
Özel ihtiyaçlı Selim Can'ın askerlik hayali gerçek oldu
Özel ihtiyaçlı Selim Can'ın askerlik hayali gerçek oldu
Bilecik'te çiftçilere B-REÇETE eğitimi
Bilecik'te çiftçilere B-REÇETE eğitimi
Son Haberler
Ataşehir'de "Engelsiz Yaşam Parkı" açıldı
Ataşehir'de "Engelsiz Yaşam Parkı" açıldı
Özel öğrencilerden Engelliler Haftası etkinliği
Özel öğrencilerden Engelliler Haftası etkinliği
Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp Bilecik'te
Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp Bilecik'te
Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi dördüncü dönem mezunlarını verdi
Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi dördüncü dönem mezunlarını...
Aliağa'da güvenli sürüş ve şiddetle mücadele semineri
Aliağa'da güvenli sürüş ve şiddetle mücadele semineri
Enkazdan çıkan gazeteci o anları anlattı
Enkazdan çıkan gazeteci o anları anlattı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi