• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. ATASEM'de Samancı dönemi
Eğitim
Yayınlanma: 12 Kasım 2024 - 11:26
Güncelleme: 12 Kasım 2024 - 12:47

ATASEM'de Samancı dönemi

Atatürk Üniversitesi'nde yeni dönemdeki değişimler hız kesmeden sürerken, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Osman Samancı getirildi.

Eğitim
12 Kasım 2024 - 11:26
Güncelleme: 12 Kasım 2024 - 12:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ATASEM'de Samancı dönemi
Atatürk Üniversitesi'nde yeni dönemdeki değişimler hız kesmeden sürerken, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Osman Samancı getirildi.

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. Osman Samancı, ATASEM'in kuruluş amacının üniversite öğrencilerine, gerçek ve tüzel kişilere, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre; ihtiyaç duydukları alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, hizmet içi eğitim programları, sertifika programları, mesleki eğitim ve gelişim kursları planlayıp düzenlemek ve bu faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Osman Samancı, ATASEM'in kuruluş amacı doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ve bu kapsamda topluma faydalı eğitim programları tasarlayıp sunacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. Osman Samancı kimdir?

Prof. Dr. Osman Samancı, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Programından mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalında yüksek lisansını, İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. Atatürk Üniversitesi'nde 2004 yılında yardımcı doçent, 2011 yılında doçent, 2016 yılında ise profesörlük unvanını aldı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanlığı ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı yapan Osman Samancı'nın "Okul ve Hayat Başarısında Ailenin Rolü, Mutlu Aile Başarılı Çocuk (Ed.) ve Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim" adlı üç adet kitabı yayınlandı. Ayrıca çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde basılmış birçok makalesi bulunuyor. Prof. Dr. Osman Samancı, "Aile Eğitimi, Öğretmen Eğitimi, Duygusal Zeka, İnsan İlişkileri, İletişim, Sınav Motivasyonu ve Yetişkin Eğitimi" gibi konularda bir çok ilde öğretmen, öğrenci, yönetici ve anne babalara yönelik seminerler verdi.

Kısaca ATASEM nedir?

Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) Atatürk Üniversitesi'ne bağlı sürekli ve yaygın eğitim faaliyetleri veren bir kamu kurumu. 2010 yılında Erzurum'da üniversite yerleşkesi içinde kurulan merkez, eğitim sektöründe 14 yıldır kesintisiz bir şekilde faaliyet gösteriyor. ATASEM gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerini, Atatürk Üniversitesi bünyesinde görev yapmakta olan üç bine yakın öğretim elemanıyla sürdürüyor. Bunun yanı sıra faaliyetlerinde diğer kamu kurumlarındaki eğitmen ve uzmanlardan faydalanabiliyor. Merkezde birçok alanda ve düzeyde eğitim faaliyetleri yürütmekte olup bu kapsamda İşçi Sağlığı ve Güvenliği, Kamu İhale Eğitimleri, Turizm Sektörüne Yönelik Eğitimler (TUYUP), ulusal ve uluslararası sınavlara hazırlık eğitimleri gibi geniş bir yelpazede hizmet veriyor. ATASEM'in amacı ise şu şekilde ifade ediliyor; "Üniversitenin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının dışında eğitim ve sosyal etkinlik programları düzenleyerek, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlar ile iş birliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak ve yaşam boyu eğitim ve öğretimi desteklemek amacıyla sürekli eğitim programları düzenlemektir. "


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Minik yüreklerden büyük coşku
Minik yüreklerden büyük coşku
Bingöl'de Engelliler Haftası programı
Bingöl'de Engelliler Haftası programı
Öğrencilere itfaiyecilik mesleği tanıtıldı
Öğrencilere itfaiyecilik mesleği tanıtıldı
Başkan Aksun öğrencilerin projelerini inceledi
Başkan Aksun öğrencilerin projelerini inceledi
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bakan Yerlikaya, Macaristan İçişleri Bakanı Pinter ile görüştü
Bakan Yerlikaya, Macaristan İçişleri Bakanı Pinter ile görüştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi