• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Atatürk Üniversitesi uluslararası iş birliklerine devam ediyor
Yaşam
Yayınlanma: 03 Mayıs 2023 - 17:27

Atatürk Üniversitesi uluslararası iş birliklerine devam ediyor

İran Urmia Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Ahmad Alijanpour ve heyeti, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret etti.

Yaşam
03 Mayıs 2023 - 17:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İran Urmia Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Ahmad Alijanpour ve heyeti, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Alijanpour ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abbas Banjshafiei, Prof. Dr. Sajjad Chehrehghani, Prof. Dr. Majit Abbas Alizadeh ile Prof. Dr. Ramin Nikrouz ve Türkiye İlişkileri Sorumlusu Dr. Amir Rahimi yer aldı.

Ziyaretin ardından Atatürk Üniversitesi ile İran Urmia Üniversitesi arasında, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi ile ortak bilimsel projeler alanlarında iş birliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Urmia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmad Alijanpour, üniversiteler arası iş birliği protokolünü imzaladı.

Rektör Çomaklı, Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerde üniversitelerin etkisinin büyük olduğunu belirterek, Urmia Üniversitesi ile karşılıklı iş birliği anlaşması yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Yaptığımız Anlaşmalarla Üniversitelerimizin Etki Alanını Genişletiyoruz"

Rektör Çomaklı: "Atatürk Üniversitesi olarak İran'a birçok kez akademik ziyaretlerde bulunduk. Komşu ülke İran eğitim, kültür, ekonomi, iktisadi vb. konularda önemli bir paydaşımız. Eğitim veren üniversiteleri de kardeş üniversitelerimiz. Yaptığımız anlaşmalarla üniversitemizin etki alanını genişletiyoruz. Bu kapsamda yapılan iş birliği protokolleri iki ülkeye ait ilişkilerin daha sağlıklı yürümesine yol açacak. Üniversitemizde öğrenim gören çok sayıda İranlı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vererek memleketimizden memnun ayrılmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Öğretim üyesi ve öğrenci değişimiyle de iki ülke arasında kültür birliği oluşturmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Urmia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmad Alijanpour ise Rektör Çomaklı'ya misafirperverliği için teşekkür ederek Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Rektör Alijanpour, yapılan protokolle bilimsel alandaki ilişkilerin giderek artacağını belirterek, üniversitedeki birkaç birimi ziyaret ederek incelemede bulunacaklarını söyledi.

Ziyaretin ardından Rektör Alijanpour ve heyeti, Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM) Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, TEKNOKENT ve Dış İlişkiler Ofisini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Son Haberler
Malazgirt'te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu düzenlendi
Malazgirt'te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları"...
Kars'ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve uyuşturucu ele geçirildi
Kars'ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve...
MTK öğrencileri Kaunos Antik Kenti ve DEKAMER'i ziyaret etti
MTK öğrencileri Kaunos Antik Kenti ve DEKAMER'i ziyaret etti
Şemdinli'de minibüs yoldan çıktı: 3 yaralı
Şemdinli'de minibüs yoldan çıktı: 3 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz. Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini ihlal eden bu provokatif eyle
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki...
Genel Sekreter Raev: “TÜRKSOY’un kuruluşu yalnız kültürel değil siyasi bir olaydır”
Genel Sekreter Raev: “TÜRKSOY’un kuruluşu yalnız kültürel değil siyasi bir olaydır”

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi