• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. ATO heyetinden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a ziyaret
Spor
Yayınlanma: 17 Ağustos 2023 - 11:59
Güncelleme: 17 Ağustos 2023 - 11:59

ATO heyetinden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) heyeti, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a üniversite öğrencilerinin barınma ile ilgili sorunlarına ilişkin önerilerini iletti.

Spor
17 Ağustos 2023 - 11:59
Güncelleme: 17 Ağustos 2023 - 11:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara Ticaret Odası (ATO) heyeti, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a üniversite öğrencilerinin barınma ile ilgili sorunlarına ilişkin önerilerini iletti.

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, ATO 58 No'lu Oteller ve Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Anadolu Özel Yurtlar Derneği Başkanı Ömer Özkan Özdemir, 58 No'lu Komite Üyesi Gülay Kılıç, Anadolu Özel Yurtlar Derneği Başkan Yardımcıları Fatih Yalçınkaya ve İlker Aktürk, Dernek Genel Sekreteri Alkan Kan, Sayman Üyesi Kerem İçöz ve ATO İdea Genel Müdürü Gaye Yardımcı'dan oluşan ATO Heyeti, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı makamında ziyaret etti.

Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay başkanlığındaki heyet, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla gündeme gelecek öğrencilerin barınma sorununun çözümü konusunda hazır yatırımın bulunduğu özel yurt kapasitelerinin değerlendirilmesine yönelik önerilerini iletti.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün başvuruda bulunan tüm öğrencileri yurtlara yerleştirmek amacıyla yer arayışında olması üzerine Ankara Ticaret Odası ve Anadolu Özel Yurtlar Derneği olarak çözüm önerisinde bulunmak istediklerine dikkat çeken ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, özel yurtların yüzde 51'lik boş kontenjanların Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sisteme dahil edilebileceğini söyledi. Yılmaz, bakanlığın yeni yerler açmak yerine öğrencilerin özel yurtlara yerleştirilmesi ve birim maliyet üzerinden bu yurtlara ödenek tahsis edilmesi önerisini dile getirdi.

Yılmaz, "Barınma ve gıda yardımı çerçevesinde özel yurtta kalan öğrencilere yardım edilmesi, özel hastanelerde uygulandığı gibi öğrencinin de fark ödeyerek istediği yurdu seçip, istediği konforda özel yurtta konaklayabilmesini istiyoruz. Böylece işletmeler boş binalara kira vermek zorunda kalmazken, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü de konaklamak için başvuran hiçbir öğrenciyi geride bırakmamış olur. Öğrencilerimize güvenli barınma imkanı sağlayan bu sektörü ayakta tutarken, Başkente okumak için gelen çocuklarımızın da mağduriyetinin önüne geçmiş oluruz" diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er'in de yer aldığı ziyarette konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Başkent'te faaliyet gösteren özel yurtların ATO'nun 58 No'lu Oteller ve Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi'ne kayıtlı olduğunu bildirdi. Ankara'da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarının kapasitesi dışında ihtiyaç olduğu için özel yurt yatırımı yapıldığını anlatan Yılmaz, Bakanlık verilerine göre bu yurtların doluluk oranının yüzde 48 olduğunu kaydetti.

Ziyaret çerçevesinde ise şu konu başlıkları gündeme getirildi:

"Kamu yararına çalışan dernek ve vakıf yurtlarına sağlanan destek kapsamının genişletilerek, özel yurtları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne başvuran öğrencilere, okuluna uzak lokasyondaki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurdunda kalmak yerine ücret farkı ödeyerek istediği özel yurtta kalma imkanı tanınması. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü öğrenci yurtlarında verilen kahvaltı desteğinin, özel öğrenci yurtlarına da verilmesi. Formasyon, yüksek lisans, doktora, dil kurslarına gelenlerin özel yurtlarda konaklatılmasına imkân verilmesi."

Yılmaz, Ankara Ticaret Odası üyelerinin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a teşekkür etti. ATO Heyeti'nin önerisini dinleyen Bakan Bak, konuyla ilgili detaylı çalışma yapacaklarını söyledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Özel sporcu Seyit Taha Kileci yüzmede Kocaeli şampiyonu oldu
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını istiyor
Konyaspor, kupa finalinin ilan edildiği gibi Antalya'da oynanmasını istiyor
Sinop'ta spor malzemeleri törenle dağıtıldı
Sinop'ta spor malzemeleri törenle dağıtıldı
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırısında ölü sayısı 8'e yükseldi
Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırısında ölü sayısı 8'e...
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine karar verildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine...
İlber Ortaylı, MSKÜ'de klasik diller yaz kursuna katıldı
İlber Ortaylı, MSKÜ'de klasik diller yaz kursuna katıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi