• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avcılar'da mühürlenen binaya incelemenin ardından oturma izni verildi
Genel
Yayınlanma: 05 Aralık 2023 - 13:32
Güncelleme: 05 Aralık 2023 - 13:32

Avcılar'da mühürlenen binaya incelemenin ardından oturma izni verildi

Genel
05 Aralık 2023 - 13:32
Güncelleme: 05 Aralık 2023 - 13:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
- AVCILAR'da kolonlarında çatlak oluştuğu yönünde ihbar yapılan 5 katlı bina tahliye edildikten sonra tedbir amacıyla mühürlenmişti. Yapılan incelemenin ardından, binanın taşıyıcı kolonlarında çatlak olmadığı belirlendi. Tahliye edilen bina sakinleri, tekrar evlerine geçti. 

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki Cami Sokak'ta oturan Mustafa Karakoç dün akşam 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak oturduğu 5 katlı bina ile ilgili "Depremden dolayı çatlamış kolondan ses geliyor" ihbarında bulundu. Bunun üzerine binaya ekipler sevk edildi. Binada oturan Mustafa Karakoç, kolondan sesler geldiğini, riskli olduğunu düşündüğü binanın incelenmesi istedi. Bunun üzerine Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü'nden de ekipler geldi. İlk incelemelerin ardından binanın kesin durumu tespit edilinceye kadar önlem amacıyla tahliye edilmesine karar verildi. Zabıta tek tek dairelerin kapısını çalarak içeridekilerin en kısa sürede binayı tahliye etmesini istedi. 5 katlı, 10 daireli binada bulunan 6 dairede oturan 22 kişi gidecek yerleri olmadığını bildirince otele yerleştirildi. Diğer 4 dairedeki 11 kişi yakınlarının evine gitti. 

"KOMŞUMUZ KORKMUŞ SESLER GELİYOR DEMİŞ"

Binanın bodrum katını depo olarak kullanan Erhan Yıldız, dünkü depremi hissetmediğini belirtirken, "Binada bir sıkıntı yok. Komşumuz korkmuş sesler geliyor demiş. Yatmak üzereydim geldim. Bütün millet burada, boşalttılar. Binada herhangi bir sıkıntı yok. Olsa ben sürekli girip-çıkıyorum. Millet mağdur. Kimsenin daire alacak parası da yok" dedi. Bina sakinlerinden Ali Tavşankuru da binada bir sorun olmadığını, saat 22.30 sıralarında herkesin dışarı çıkarıldığını belirtirken, "Binada sadece boya kabarmaları var. Her binada var. Bugün gelip bakacaklar, bir karar verecekler" diye konuştu.

OTURMALARINA İZİN VERİLDİ

Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekiplerinin dün gece yaptığı ilk inceleme ardından tedbir amaçlı mühürlediği binada bugün öğleye doğru yeniden ekip gönderildi. Yapılan incelemede binanın taşıyıcı kolonlarında herhangi bir çatlak olmadığı belirlendi. Bina sakinlerine yapının kentsel dönüşüme alınması önerisi yapılırken, mühür kaldırılarak tekrar oturmalarına izin verildi. 
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Alaplı Limanı'nda İHA paniği: Sahil Güvenlik kontrollü şekilde imha etti
Alaplı Limanı'nda İHA paniği: Sahil Güvenlik kontrollü şekilde...
Şahinbey'de zaferin coşkusu şarkılarla taçlandı
Şahinbey'de zaferin coşkusu şarkılarla taçlandı
Ereğli'de sahilde havaya ateş açan uzman çavuş gözaltına alındı
Ereğli'de sahilde havaya ateş açan uzman çavuş gözaltına alındı
Van'da şiddetli rüzgar ağaçları ve kamelyaları devirdi
Van'da şiddetli rüzgar ağaçları ve kamelyaları devirdi
Beşkonak'ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
Beşkonak'ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
Çiftlik kahyası, yaşadığı barakada ölü bulundu
Çiftlik kahyası, yaşadığı barakada ölü bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi