• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü: İsrail, Gazze'nin kuzeyinin dörtte birini yıktı
Genel
Yayınlanma: 19 Ekim 2023 - 20:09

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü: İsrail, Gazze'nin kuzeyinin dörtte birini yıktı

İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med), İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyinin dörtte birini yıktığını bildirdi

Genel
19 Ekim 2023 - 20:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med), İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyinin dörtte birini yıktığını bildirdi.

Euro-Med'in internet sayfasında yayımlanan açıklamada, İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları kapsamında bölgedeki yapı ve konutlara karşı en büyük soykırım hamlesini yaptığı ifade edildi.

İsrail'in hava saldırılarıyla Gazze kenti ve kuzey bölgesine yoğunlaşarak sakinlerini tehcir etme hedefiyle sistematik yıkım yaptığı vurgulanan açıklamada, İsrail ordusunun da zaten birkaç gün önce yaklaşık bir milyon nüfusu olan Gazze kenti ve kuzey kesimindeki halkın güneye doğru çekilmesini istediği hatırlatıldı.

- "52 bin konut tümüyle yıkıldı veya ağır hasar gördü"

Bu durumun aslında sivillerin güvenliğine yönelik hukuksal tehlikeli endişelere yol açtığı, İsrail ordusunun nüfusun yoğun olduğu bölgelere büyük bombardımanlarla savaş suçu düzeyine çıkacak çeşitli ihlaller gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in devam eden saldırılarından önce Gazze kenti ve kuzey bölgesinde konut sayısı 260 bin civarındaydı. Euro-Med, İsrail'in hava saldırıları sonucu Gazze kenti ve kuzey bölgesinde yaklaşık 52 bin konutun tümüyle yıkıldığını veya ağır hasar gördüğünü teyit etti."

- "Beyt Hanun'un yüzde 60'ı yıkıldı"

Dolayısıyla Gazze kenti ve kuzey kesimindeki konutlardan yüzde 20'sinin artık kullanılamaz hale geldiğine işaret edilirken, yaklaşık yüzde 60'ı yıkılan Beyt Hanun beldesinin Gazze'nin kuzeyinde en fazla yıkıma maruz kalan bölge olduğu aktarıldı.

İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne binlerce hava bombardımanı gerçekleştirdiği ve Euro-Med verilerine göre şu ana kadar 1413'ü çocuk ve 806'sı kadın olmak üzere 4 bin 79 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

- "192 aile katliama maruz kaldı"

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırıları ve topçu atışlarıyla bazı mahalleleri tümüyle yok ettiği, bu saldırılarda 192 ailenin katliama maruz kaldığı ve söz konusu ailelerden her birinin en az dört ferdini kaybettiği ifade edildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal eden savaş suçu işlediği, Gazze kenti ve kuzey kesiminde etnik temizlik ve göçe zorlama suçlarını işlediği belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyinin dörtte birini yıktığı vurgulandı.

- İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 3 bin 785 Filistinlinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 73 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
"Dünyanın En İyi Turizm Köyleri" listesine giren Şirince, daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyor
"Dünyanın En İyi Turizm Köyleri" listesine giren Şirince, daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi