• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avrupa'da yaşayan Türklerin tatil için yurda gelişinde yoğunluk bekleniyor
Genel
Yayınlanma: 14 Haziran 2023 - 10:55

Avrupa'da yaşayan Türklerin tatil için yurda gelişinde yoğunluk bekleniyor

Avrupa'da yaşayan Türklerden, yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmeyi planlayanların yurda gelişlerindeki yoğunluk gelecek hafta artmaya başlayacak

Genel
14 Haziran 2023 - 10:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa'da yaşayan Türklerden, yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmeyi planlayanların yurda gelişlerindeki yoğunluk gelecek hafta artmaya başlayacak.

Emekli ya da okul çağında çocuğu olmayan Avrupa'da yaşayan Türklerin bir kısmı haziran ayı başında Türkiye’ye gelmeye başladı ancak okul çağında çocuğu olanlar ise okulların tatil edilmesini bekliyor.

Yaşadıkları ülkelerde okulların tatil edilmesiyle Avrupa’da yaşayan Türklerin sıla yolculuğunda yoğunluğun artması bekleniyor.

Özellikle Kapıkule Sınır Kapısı olmak üzere Avrupa'ya açılan diğer sınır kapılarında gelecek haftadan itibaren temmuz sonuna kadar yoğun geliş trafiği ön görülüyor.

Almanya'da Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde okullar 22 Haziran Perşembe günü tatile girecek.

Bu süreçte yaklaşık 1 milyon Türkün yaşadığı eyalette yıllık izinlerini geçirmek için baba ocağına gelmeyi planlayanlar yola çıkacak.

Özellikle gelecek hafta cuma ve cumartesi günü eyaletteki Düsseldorf, Duisburg, Leverkusen, Dortmund, Köln, Essen, Bochum, Bonn, Solingen, Remscheid gibi şehirlerde yaşayan Türklerin yoğun gelişleri bekleniyor.

Edirne Valiliği koordinasyonunda sınır kapılarındaki yoğun trafiğin herhangi bir aksamaya neden olmaması amacıyla önlemler bu yılda alındı.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı sınır kapılarında dönemsel olarak oluşan yoğunluğun karşılanması için hem gümrük hem de emniyet personeli takviyesi yapıldı.

-Gelişler devam ediyor

Bu arada yıllık izinlerini geçirmek üzere yaşadıkları ülkelerden yola çıkan gurbetçilerin "memleket yolculuğu" devam ediyor.

Avrupa'dan Türkiye'ye geçiş yapılan sınır kapılarında yoğun olmasa da hareketli günler yaşanıyor.

Sınır kapılarındaki işlemlerini tamamlayan Avrupa'da yaşayan Türkler memleketlerine doğru yola çıkıyor.

-"Bayrak, millet ve devlet bizim için çok önemli"

Avusturya'dan yola çıkarak Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Nihat Oyantaş, AA muhabirine Türkiye'ye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yıl boyunca memleket hasreti çektiklerini anlatan Oyantaş, Kurban Bayramı ve tatilini aile büyükleriyle geçireceğini dile getirdi.

Sınırdan geçtikten son tarifsiz duygular yaşadığını belirten Oyantaş, şunları kaydetti:

"Vatanımızı çok özlüyoruz. Sınırdan geçince çok mutlu oluyoruz. 'Anlatılmaz, yaşanır' diye tarif edeceğimiz duygular. Dün işten çıktık, içimizdeki gelme hissiyle bir an önce Türkiye'ye yola çıktık. Şimdi Edirne'ye geçeceğiz tava ciğer yiyeceğiz, ardından cami ziyareti yapacağız. Bu duygu yoğunluğu başka bir yerde yok." dedi.

Almanya'dan gelen Osman Yıldırım da Türkiye'ye her gelişinde farklı duygular yaşadığını ifade etti.

Tatilleri dört gözle beklediklerini belirten Yıldırım, "Türkiye'yi vatanımı çok seviyorum. Bayrak, millet ve devlet bizim için çok önemli. Ülkemiz çok güzel. Bazı kıymetini bilmeyenler var ama Türkiye'miz çok güzel. Kurban Bayramı'nı da ülkemizde geçireceğiz. Bayram, tüm Müslüman alemine hayırlı olsun. Allah herkese sağlık ve huzur versin." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
İzmit'in Kurtuluşu ve bayram coşkusu Yüksek Sadakat ile zirveye çıkacak
İzmit'in Kurtuluşu ve bayram coşkusu Yüksek Sadakat ile zirveye çıkacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi