• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı SASA'yı ziyaret etti
Genel
Yayınlanma: 22 Kasım 2023 - 17:44

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı SASA'yı ziyaret etti

Genel
22 Kasım 2023 - 17:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı SASA'yı ziyaret etti
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yönetim Kurulu Başkanı Odile Renaud-Basso, SASA Polyester A.Ş.'nin Adana'daki üretim tesisini ziyaret etti. SASA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, EBRD ile iş birliğinin stratejik önemde olduğunu belirterek, "EBRD'nin yeni yatırımımızı finanse etmesi sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır" dedi.

SASA Polyester A.Ş., Adana'da yapımı süren saflaştırılmış tereftalik asit (PTA) üretim tesisi yatırımının finansmanı için JP Morgan'dan sağladığı 590 milyon Euro krediye ilave olarak ve aynı paket içinde, EBRD ile de 75 milyon Euro'luk kredi anlaşması imzalamıştı.

İBRAHİM ERDEMOĞLU: BÖLGESEL VİZYONUMUZ AÇISINDAN EBRD İLE İŞ BİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Şirket yetkilileri, önümüzdeki dönemde EBRD ile iş birliğini daha geniş boyutta sürdürmeyi hedeflediklerini; EBRD Başkanı Renaud-Basso'nun ziyaretinin de bu bağlamda önemli olduğunu ifade etti. SASA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, küresel iklim değişikliğinin etkisinin azaltılması çerçevesinde sürdürülebilirliğin temel vizyonları arasında söyledi. Erdemoğlu, bu açından EBRD ile iş birliğinin stratejik önemde olduğuna işaret ederek, "EBRD'nin yeni yatırımımızı finanse etmesi sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. SASA olarak ayrıca bölgesel vizyonumuz açısından EBRD ile iş birliğini önemsiyoruz. Bu sebeple EBRD'nin desteğini şirketimiz için önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz" sözlerini kaydetti.

YATIRIM, EBRD'NİN ÇSY TEMELLİ ÖNCELİKLERİYLE UYUMLU

PTA yatırımı tamamlandığında Türkiye'nin petrokimya üretiminde dışarıya bağımlılığını azaltacak ve ithal ikamesi sağlayacak bir proje hayata geçirilmiş olacak. Tam kapasite ile çalıştığında 1 milyon 750 bin tona kadar ulaşacak PTA yatırımı, bu alanda Türkiye'nin ve yakın bölgenin en büyük üretim tesisi olacak. PTA, polyester polimerlerinin (polyester elyaf ve iplik, PET şişe, film, vb.) üretiminde hammadde olarak kullanılan bir petrokimyasal ürün olarak biliniyor.

SASA'nın yatırımında kullanılan ileri teknoloji sayesinde üretim sırasında açığa çıkan ısı tesisin gereksinim duyduğu elektrik enerjisini sağlamaya yeterli olacak. Bu bakımdan çevre dostu bir yatırım olan proje, EBRD'nin çevresel, sosyal, yönetişim (ÇSY) temelli öncelikleriyle de uyumlu olarak görülüyor. SASA; uluslararası ÇSY risk derecelendirme kuruluşu Sustainalytics tarafından, "Çevresel, Sosyal ve Yönetişim"

başlıkları altında gerçekleştirilen değerlendirilme sonucunda, Haziran 2023'te dünya genelinde 561 kimya şirketi arasında 6. sırada yer almıştı


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin inşaatı devam eden ek binasında incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin inşaatı devam eden ek binasında incelemelerde bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi