• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avukatlardan Can Atalay dosyasının yargıtay'a gönderilmesine tepki
Genel
Yayınlanma: 31 Ekim 2023 - 17:52
Güncelleme: 31 Ekim 2023 - 17:52

Avukatlardan Can Atalay dosyasının yargıtay'a gönderilmesine tepki

Genel
31 Ekim 2023 - 17:52
Güncelleme: 31 Ekim 2023 - 17:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararı doğrultusunda bir karar vermeyerek dosyayı Yargıtay'a göndermesine avukat meslektaşları tepki gösterdi.  

Can Atalay için avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Kemal Aytaç, Anayasa Mahkemesi'nin kararının çok net olduğunu belirterek "Ne yapıp edip Can Atalay'ı içeride tutmaya çalışıyorlar. Her türlü oyunu, numarayı çeviriyorlar ama biz inanıyoruz ki bu ülkede demokrasiden, hukuktan, özgürlükten yana olan insanlar olarak bu karanlığı hep birlikte yeneceğiz. Buna inancımız tam" dedi. Avukat Alp Selek ise "İçeride haksızlıklar oluyor. Demek ki Can Atalay'ın durumu haksız olduğundan biz burada adaleti konuşan kişiler oluyoruz. Ben Can'ı küçüklüğünden tanırım. Çok iyi bir çocuktu. Babası da partiliydi, çalışkan insanlardı. Milletvekilliğini en güzel yapacak insanlardan biriydi, fakat nedense bunun milletvekili olmasından rahatsız olanlar var. Bu yüzden bir mahkemenin duruşmadan kaçması ne demek, onu da anlayamıyorum. Bir şey anlıyorum. İçerideki verilen kararlar hukuksuz olduğundan kaçıyorlar" diye konuştu. 

"MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Atalay'ın meslektaşları ve arkadaşları adına hazırlanan ortak açıklamayı da Ekin Yavuz okudu. Yavuz, şunları söyledi: 

"İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bir anayasa organı olan ve diğer tüm mahkemelerin anayasal sınırlara uygunluğunu tespit görevi kendisinde olan Anayasa Mahkemesi kararını yok sayarak açıkça suç işlemiş ve işledikleri bu suça adliye bürokrasisini ortak etmiştir. Keyfi bir tutumla, avukatlarla ve milletvekilleriyle görüşmekten imtina eden İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dün akşam dosyanın avukatlarının haberdar olmasından önce medyada yayınlanan karar ile Ceza Muhakemesi Kanunu'nda olmayan bir usulle dosyayı Yargıtayın 3'üncü Ceza Dairesi'ne göndermiştir. Amacı en başından beri topluma gözdağı vermek olan Gezi davasının ve Can Atalay özelinde yaşanan dünkü gelişme, hukuk devleti açısından utanç vericidir. Biz bu hukuksuz kararları kabul etmediğimizi yineleyerek başta Hatay Milletvekili Can Atalay olmak üzere diğer tüm Gezi tutsakları için mücadele etmeye devam edecek, memleketimizde hukuk ve demokrasinin asgari normlarının uygulanması için büyük bir kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz."

İzmir Barosu'ndan Avukat Volkan Gültekin de "Birçok insan için, birçok müvekkilimiz için uygulatmaya çalıştığımız ve uygulattığımız kararı avukatlar olarak kendimiz için, bir meslektaşımız için uygulatamıyoruz. Yani ülkedeki hukukun geldiği noktayı, takdirini size bırakıyoruz" dedi. 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Annesini ölümle tehdit edip, evin perdesini ateşe veren şüpheli tutuklandı
Annesini ölümle tehdit edip, evin perdesini ateşe veren şüpheli tutuklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi