• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avustralya'da ana muhalefet partisi, hükümetin "Mecliste Yerli Sesi" kampanyasına karşı
Genel
Yayınlanma: 05 Nisan 2023 - 12:25

Avustralya'da ana muhalefet partisi, hükümetin "Mecliste Yerli Sesi" kampanyasına karşı

Avustralya'da ana muhalefetteki Liberal Parti, hükümetin yerli halkın anayasada tanınması ve parlamentoda daha çok söz sahibi olmasını amaçlayan "Mecliste Yerli Sesi" kampanyasına karşı olduklarını açıkladı

Genel
05 Nisan 2023 - 12:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avustralya'da ana muhalefetteki Liberal Parti, hükümetin yerli halkın anayasada tanınması ve parlamentoda daha çok söz sahibi olmasını amaçlayan "Mecliste Yerli Sesi" kampanyasına karşı olduklarını açıkladı.

Başkent Kanberra'da düzenlenen basın toplantısında konuşan ana muhalefet lideri Peter Dutton, hükümetin "Mecliste Yerli Sesi" kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dutton, kendi milletvekillerinin, başkentte toplanacak "tek bir ses" yerine yerli halkın, "bölgesel ve yerel sesler" tarafından temsil edilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Liberal Parti milletvekillerinin, ekim-aralık aylarında yapılması planlanan yerli sesi referandumunda "hayır" oyu vereceğini belirten Dutton, "Başbakan, Kanberra'da yeni bir ulusal yapı oluşturarak ülkemizi bölmeyi teklif ediyor. Bunun sahada bir sonucu olmayacak, bizi birleştirmeyi amaçlamıyor." dedi.

Dutton, "Bu kampanyayla ilgili korktuğum, bunun hükümet sistemimizi tamamen değiştirmesi ve yerli topluluklara hiçbir pratik fayda sağlamamamız." ifadesini kullandı.

Bu kapsamda Dutton, partisinin, hükümetin "Mecliste Yerli Sesi" kampanyasına karşı olduğunu belirtti.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ise basın toplantısında, ana muhalefetin karşı tutumumun ülkede anayasa değişikliğinin yapılmasını zorlaştırdığını savundu.

Albanese, "Bu benimle, Peter Dutton ya da başka bir siyasetçiyle alakalı değil. Bu ülkemizi, dünya üzerindeki en eski kültürle paylaştığımız gerçeğine saygı gösterip göstermediğimiz ve yerli halkın sesini dinlediğimize ilişkin bir sürecimizin olup olmadığıyla ilgili." diye konuştu.

Yerli İşleri Bakanı Linda Burney de yerli halkın anayasada tanınması ve parlamentoda daha çok söz sahibi olmasını amaçlayan referandumun başarılı sonuçlanacağına güvendiğini söyledi.

Avustralya hükümeti, 30 Mart'ta "Mecliste Yerli Sesi" referandumuna ilişkin tasarıyı parlamentonun alt kanadına sunmuştu.

Ekim-aralık aylarında yapılması planlanan referandumda tasarı onaylanırsa Avustralya Anayasası'nda yerli halklar lehine değişikliklere gidilecek.

"Mecliste Yerli Sesi" referandumu, Avustralya'daki yerli halkların hayatlarını etkileyen yasalar ve politikalar hakkında hükümetin her kademesine doğrudan tavsiyelerde bulunmalarının yolu olarak görülüyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Yaşlı adam dolandırılmaktan eşi sayesinde kurtuldu
Yaşlı adam dolandırılmaktan eşi sayesinde kurtuldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi