• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avustralya Ticaret Bakanı Farrell, AB'yi ticaret anlaşmasını imzalamamakla tehdit etti
Genel
Yayınlanma: 07 Haziran 2023 - 16:04

Avustralya Ticaret Bakanı Farrell, AB'yi ticaret anlaşmasını imzalamamakla tehdit etti

Avustralya Ticaret Bakanı Don Farrell, Avrupa Birliği’ni (AB) tehdit ederek, blokun ortak pazarı Canberra’ya açılmadığı takdirde ticaret anlaşmasını imzalamayacaklarını söyledi

Genel
07 Haziran 2023 - 16:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avustralya Ticaret Bakanı Don Farrell, Avrupa Birliği’ni (AB) tehdit ederek, blokun ortak pazarı Canberra’ya açılmadığı takdirde ticaret anlaşmasını imzalamayacaklarını söyledi.

Financial Times’ın haberine göre, Farrell, Brüksel’de AB heyeti ile görüşmeden önce Avrupa ile imzalanması söz konusu olan ticaret anlaşmasına ilişkin konuştu.

Pekin yönetimine ticari konulardaki anlaşmazlıkları gidermek için "zeytin dalı" uzattıklarını ve böylelikle ilişkilerin iyileşmeye başladığını belirten Farrell, AB'nin Avustralya’nın ticaret ortaklarından sadece biri olduğunu ve blok pazarını Avustralya tarım ürünlerine daha fazla açmadığı takdirde ticaret anlaşmasını imzalamayacaklarını vurguladı.

Farrell, AB ile "Avustralyalı çiftçileri diğer tedarikçilerle rekabete sokmaması" taleplerini dikkate alması halinde anlaşmayı imzalayabileceklerini dile getirdi.

Yenilenebilir enerjiye dayalı bir süper güç olacaklarına dikkati çeken Farrell, “Avrupalılar sahaya çıkıp topla oynamak zorunda. Geleceğin bir parçası olmak mı istiyorlar yoksa başlarını toprağa gömüp geçmişin bir parçası olarak mı kalmak istiyorlar?” sorusunu yöneltti.

"Onların (AB) bu büyümenin bir parçası olduklarından emin olmak istiyoruz, ancak sürekli göz kırpmayı durdurmaları gerekiyor." ifadesini kullanan Farrell, Avrupalıların sadece “Aman Tanrım! Fransız çiftçilerle ve İtalyan şarap üreticileriyle sorunlarımız var.” diyerek kendi iç meseleleriyle boğuştuklarını kaydetti.

Farrell, “Büyük düşünmek zorundalar. Bu, şu an onlar için bir fırsat. Şu anda dans partnerlerimiz eksik değil ve Avrupalılar bir karar vermek zorunda." uyarısında bulundu.

Anlaşmanın gerçekleşeceğine dair umutlu olduğunu aktaran Farrell, Canberra'nın Hindistan ile gerçekleştirdiği son ticaret anlaşmasını derinleştireceğini söyledi. Farrell, ABD liderliğinde gelişen Hint-Pasifik ekonomik alanına ve Birleşik Krallık’ın Avustralya’yı da kapsayan Pan-Pasifik ticaret blokuna atıfta bulunarak, AB ile anlaşmanın kendileri için çok önemli olmadığının altını çizdi.

Farrell, Çin ile ilişkilerinin geçen yıl iktidara gelen İşçi Partisi hükümeti döneminde ısındığını, ikili dış ticaret hacminin 200 milyar doları geçerek rekor seviyeye ulaştığını anlattı.

Çin’in, Avustralya’nın bazı narenciyeler ve çekirdekli meyveler üzerindeki blokajını bu hafta kaldırdığını ifade eden Farrell, Avustralyalı kerevit ihracatçılarının Çin'e erişimini sağlamak için de çalıştıklarını söyledi.

Farrell, bu kazanımları ulusal güvenlik veya çıkarlar konusunda taviz vermeden elde ettiklerini sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Antalya'da alacak verecek tartışması cinayetle bitti
Antalya'da alacak verecek tartışması cinayetle bitti
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması için mutabakata vardı
Yemen hükümeti ile Husiler, bin 600'den fazla esirin serbest bırakılması...
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Sivas'ta Kılıçkaya Barajı doldu, piknik alanı ve sosyal tesisleri su bastı
Sivas'ta Kılıçkaya Barajı doldu, piknik alanı ve sosyal tesisleri su bastı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi