• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Avusturya'da 2022'de Müslümanları hedef alan 1324 ırkçı saldırı yaşandı
Genel
Yayınlanma: 22 Mayıs 2023 - 16:19

Avusturya'da 2022'de Müslümanları hedef alan 1324 ırkçı saldırı yaşandı

Saldırıların yüzde 81,6'sı çevirim içi platformlarda meydana geldi

Genel
22 Mayıs 2023 - 16:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avusturya'da geçen yıl Müslümanlara yönelik 1324 ırkçı saldırı gerçekleşirken saldırıların yüze 81,6’sı dijital platformlarda meydana geldi.

Avusturya Müslümanlar için Dokümantasyon ve Danışmanlık Merkezince hazırlanan "2022 Müslüman Karşıtı Irkçılık Raporu" düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı.

Raporda, 2021’de Müslümanları hedef alan 1061 saldırının yaşandığı hatırlatılarak, 2022’de bu sayının 1324’e yükseldiği bildirildi.

Dijital platformlar başta olmak üzere, siyaset, iş ve kamu gibi birçok alanda Müslümanlara yönelik ırkçı saldırıların çeşitli başlıklar altında ele alındığı raporda, kayıt altına alınan olayların yüzde 81,6’sının çevirim içi platformlarda meydana geldiği kaydedildi.

- Dijital platformlarda Müslümanlara yönelik nefret söylemi zirvede

Raporda, dijital platformlarda yaşanan saldırıların yüzde 92’sinin İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemi, yüzde 5’nin ise kışkırtma olduğu belirtildi.

Müslüman karşıtı ırkçılığa maruz kalanların yüzde 40,2’sini kadınların, yüzde 15,2’sini erkeklerin oluşturduğu kaydedilen raporda, mağdurların yüzde 44,7’sinin ise cinsiyet belirtmediği aktarıldı.

- Müslümanlar halka açık yerlerde hedef alınıyor

Raporda, yaklaşık 700 bin Müslüman'ın yaşadığı ülkede dijital platformların dışında yüzde 38,9 ile en çok saldırının park, meydan ve sokak gibi halka açık yerlerde meydana geldiği ifade edildi.

Saldırıların yüzde 16’sının eğitim kurumlarında, yüzde 11’nin hizmet sektöründe, yüzde 8,2’sinin ise karakol gibi emniyet birimlerinde yaşandığına işaret edilen raporda, medya, siyaset ve toplu taşıma gibi birçok alanda da Müslümanların hedef alındığına dikkat çekildi.

Raporda, 112 olayla en çok Müslüman karşıtı ırkçı eylemin başkent Viyana’da yaşandığı belirtilerek, kayıt altına alınan verilerin saldırıların belirli bir kısmını yansıttığı vurgulandı.

- "Toplumda Müslüman karşıtı ırkçılık sıradanlaşıyor"

Avusturya Müslümanlar için Dokümantasyon ve Danışmanlık Merkezi yetkilisi Ümmü Selime Türe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8’inci raporlarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, Müslüman karşıtı ırkçılığın Avusturya’da sıradanlaşmaya başladığını, burada özellikle taraflı kuruluşların İslam ve Müslümanlara yönelik "sözde akademik çalışmalarının" belirleyici bir rol oynadığının altını çizdi.

Türe, "Toplumda Müslüman karşıtı ırkçılık o kadar çok normalleşti ki bunun varlığı siyasi alanda reddediliyor. Merkez olarak bizim istediğimiz hususlardan birisi de bu sorunun (varlığının) kabul edilmesi. Bu ne zaman sorun olarak kabul görürse, o zaman bu probleme karşı bir şeyler yapabiliriz. Siyasetçiler ve siyasi partilerin bunu kabul etmemesi, aslında (bir soruna) işaret ediyor. Burada yaşayan Müslümanların gündelik hayatta yaşadıkları tecrübelerin (saldırıların) yok sayılması anlamına geliyor." görüşünü paylaştı.

Başta Müslümanlara ait dernek ve teşkilatlar olmak üzere toplumun birçok kesimine çağrıda bulunan Türe, kurumlarının gönüllülük esasıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü, çeşitli alanlarda desteğe ihtiyaç duyduklarını, saldırılara maruz kalmış ya da olumsuz tecrübeler yaşamış bireylerin kendileriyle irtibata geçmesini istedi.

​​​​​​​Türe, çalışmaların daha ileri bir seviyeye taşınabilmesi, birçok alanda yaşanan sıkıntılara daha kapsamlı ışık tutabilmek için destek ve dayanışmanın kendileri için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Pınarhisar protokolü çiftçiyle kahvaltıda buluştu
Pınarhisar protokolü çiftçiyle kahvaltıda buluştu
Püsküllü: "Eczacılar, ilacın güvenli, etkili ve bilinçli kullanımında sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdır"
Püsküllü: "Eczacılar, ilacın güvenli, etkili ve bilinçli kullanımında...
Kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Bakan Kurum, Çinli şirketlerin yöneticileriyle görüştü
Bakan Kurum, Çinli şirketlerin yöneticileriyle görüştü
Selendi'de lodos ve sağanak hayatı felç etti
Selendi'de lodos ve sağanak hayatı felç etti
Festival Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası
Festival Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi