• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ayakkabı dünyasının kalbi İstanbul'da atacak
Ekonomi
Yayınlanma: 01 Şubat 2023 - 15:14
Güncelleme: 01 Şubat 2023 - 15:15

Ayakkabı dünyasının kalbi İstanbul'da atacak

Dünyanın önde gelen ayakkabı fuarlarından AYMOD, yerli ve yabancı 470 katılımcı firmayla kapılarını açtı. Fuarın açılışında bir de indirim müjdesi verildi. TASD Başkanı İçten, AYSAD ve TASD olarak ayakkabı fiyatlarında yüzde 10 indirim yapılması konusunda tavsiye kararı aldıklarını açıkladı.

Ekonomi
01 Şubat 2023 - 15:14
Güncelleme: 01 Şubat 2023 - 15:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dünyanın önde gelen ayakkabı fuarlarından AYMOD, yerli ve yabancı 470 katılımcı firmayla kapılarını açtı. Fuarın açılışında bir de indirim müjdesi verildi. TASD Başkanı İçten, AYSAD ve TASD olarak ayakkabı fiyatlarında yüzde 10 indirim yapılması konusunda tavsiye kararı aldıklarını açıkladı.

Bu yıl 68'incisi düzenlenen ve alanında Avrupa'nın en büyük organizasyonlarından olan Uluslararası AYMOD Ayakkabı Moda Fuarı başladı. 470'in üzerinde yerli ve yabancı katılımcı firmanın yer aldığı fuarı yedi bini yabancı alıcı olmak üzere toplam 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca, katılımcıların yüzde 10'undan fazlasını İtalya, Almanya, İspanya, Portekiz, Polonya ve İran'ın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden gelen firmalar oluşturuyor.

Avdagiç: "Ayakkabı sektörü bu alan içinde pilot olabilecek bir sektör"

Açılışa katılan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, "60 bin metrekarelik bir alandayız. Burada her 8 firmadan bir tanesi yabancı bir firma. Bir taraftan ihracatımız artıyor ama Türkiye iş dünyası olarak ihracatımızı ithalatla birlikte takip etmemiz gerekiyor. Ana beklentimiz, kur artışının enflasyon artışına yakın bir ortamda seyretmesi. Bunu sağlayabilirsek zaten sanayicimiz buna göre tüm planlamasını yapar. Burada sınır aşan e-ticarete özel bir alan açmamız lazım. Türkiye'nin toplam ihracatı içerisinde e-ticaret payı gelişmiş ülke ortalamalarının altında yer alıyor. Bu oranı hızlıca artırmamız gerekiyor. Ayakkabı sektörü bu alan içinde pilot olabilecek bir sektör. Covid sonrası internet üzerinden olan satışlarda bir düşüş olmadı. Bu trend oturdu ve payını artırıyor. TİM'in, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin ortağı olması için gerekli adımlar atıldı. İlk genel kurulunda TİM'i de yönetim kurulunda beraber çalışma imkanı bulacağız" şeklinde konuştu.

Gültepe: "Kamunun olumlu adımları moral motivasyonumuzu artırıyor"

Son dönemde kamu tarafından ihracatçılarımız için güzel haberler geldiğini vurgulayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, "Bir ay içinde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında iki kez indirim yapılması maliyet baskısı altındaki firmalarımıza biraz olsun nefes aldırdı. Uygun koşullu finansmana birkaç ay öncesine göre daha kolay erişebiliyoruz. Merkez Bankası'nın son düzenlemeleri de ihracat yapan firmalarımız açısından olumlu bir adım oldu. Bu tür adımlar firmalarımızın ve ihracat ailemizin moral motivasyonunu artırıyor. Küresel pazarlarda talep daralması nedeniyle ihracatımızın artış hızında bir yavaşlama var. Bizim her şeye rağmen, çarkları durdurmamız, üretim ve ihracatta 2022'nin ilk yarısındaki ivmeyi yeniden yakalamamız gerekiyor. Bunun bir yolu da ihracatçılarımızın yeni pazarlara açılmasından geçiyor. Ticaret Bakanlığımızın 'Uzak Ülkeler Stratejisi' bu yolda bize yeni fırsatlar sunuyor. TİM olarak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ocak ayında Venezuela ve Pakistan'a ticaret heyetleri düzenledik. 19'u ilk çeyrekte olmak üzere birliklerimizle birlikte bu yıl 100 ticaret heyeti planladık. Ayrıca 45 alım heyetini ülkemizde ağırlayacağız. Dünyanın dört bir yanında 250 fuara katılacağız" ifadelerini kullandı.

İçten: "Yurt dışından katılan firma sayısı ilk kez yüzde 10'u aştı"

Sektörde müşteri kayıplarının yaşandığı bir dönemde düzenledikleri AYMOD'a en geniş katılımcı ve ziyaretçiyi getirmek için yoğun bir mesai harcadıklarını ifade eden Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, "Fuara, 60'ı yabancı olmak üzere 470'in üzerinde firmanın katıldığını bildiren İçten, "Bu sezon İtalya, Almanya,İspanya, Portekiz, Polonya ve İran'ın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden katılımcılarımız var. Yabancı firma sayısının ilk kez yüzde 10'un üzerine çıktığı AYMOD'a yedi bini yabancı 25 bin ziyaretçi bekliyoruz. AYMOD'da kurulacak yeni iş birliklerinin ihracatımıza pozitif yansımaları olacağına inanıyorum. Öte yandan hem uzun çabalarla kazandığımız yabancı müşteriyi bu zor dönemde kaybetmemek, hem de enflasyonla mücadeleye katkı sunmak için AYSAD ve TASD olarak fiyatların yüzde 10 aşağıya çekilmesi konusunda tavsiye karar aldık" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
İhracat Genel Müdürü Yalçınkaya: "Doğrudan ihracatın kapıları açılırsa Diyarbakır'ın ihracat rakamı 1 milyar dolara çıkabilir"
İhracat Genel Müdürü Yalçınkaya: "Doğrudan ihracatın kapıları açılırsa Diyarbakır'ın ihracat rakamı 1 milyar dolara çıkabilir"
Son Haberler
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda nisanda 35 binin üzerinde yolcuya hizmet verildi
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda nisanda 35 binin üzerinde...
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Hem bilim öğrendiler hem eğlendiler
Hem bilim öğrendiler hem eğlendiler

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi