• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Ayaklanan 7,5 milyon yıllık tarih sergilenmeye başlandı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 20 Kasım 2023 - 13:12

Ayaklanan 7,5 milyon yıllık tarih sergilenmeye başlandı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Taşhan bölgesinde yapılan 7,5 milyon yıllık tarihi aydınlatma çalışmalarında çıkarılan eserlerin ayaklandırmaları, 'Kayıp Fauna' sergisi ile sergilenmeye başlandı.

Kültür-Sanat
20 Kasım 2023 - 13:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Taşhan bölgesinde yapılan 7,5 milyon yıllık tarihi aydınlatma çalışmalarında çıkarılan eserlerin ayaklandırmaları, 'Kayıp Fauna' sergisi ile sergilenmeye başlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı'nda düzenlenen açılışa AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, protokol üyeleri ve kazı ekibi katıldı. Açılışta Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu tarafından sunum yapılarak kazılar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Prof. Dr. Okşan Başoğlu tanıtım sunumunda yaptığı konuşmasında, "Aslında bu Yamula fosil yataklarının hikayesi Kızılırmak üzerinde barajın kurulmasıyla başlıyor. Baraj suyu seviyesindeki değişimler, alçalmaları ve yükselmeleri geç miyosen çökenlerinde depolanan fosilleri ortaya çıkarıyor. Bu bölgenin denizden yüksekliği bin 50 metre, göl kilometre karesi de 85 civarında yer alıyor. Tüm baraj çevresi boyunca o fosil yataklarından söz etmemiz mümkün. Bu yüzden de burayı Anadolu'nun en büyük fosil yatağı olarak da niteleyebiliriz. Yoğun olarak Taşhan, Çevril, Hırka ve Emmiler bölgesinde çıkıyor. Bu bölgelerde çalışıyoruz. Buradan çıkması diğer alanlarda yok anlamına gelmiyor ama çok yavaş ilerleyen çalışmalardır kazı çalışmaları ve biz de şimdilik buralardayız. Bizim buluntularımız ne kadar değerli olursa olsun eğer bir yaşlandırma yapamazsak hiçbir anlam ifade etmiyor bilimsel açıdan. Bu konuda şanslıyız. Buranın yaşlandırması çalışılmış ve 7 buçuk milyon yıla tarihlenmiş. Bu da bizim için çok büyük bir avantaj. Ben teşekkür etmek istiyorum Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne. Gerçekten çok desteklerini görüyoruz. Kayseri İl Kültür Müdürlüğü'ne ve yine Kayseri Müze Müdürlüğümüze destekleri ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yaptığı açıklamasında, "Değerli hocalarımıza ben bir kere daha teşekkür ediyorum. İçeride teorik olarak dinledik ama hakikaten burada da görsel bağlamda yapılan çalışmaları yerinde izliyoruz. Kayseri'nin jeomofolojik ve paleontolojik bir bakıma değerlendirilmesi yeniden tarih yazılacak diye ben buradan paylaşmak istiyorum. Uluslararası boyutta da şehrimizi bilimsel bağlamda ön plana çıkaran bir yaklaşım sergilendiğini, Amerika'dan Almanya'dan, Finlandiya'dan ve diğer ülkelerden gelen bilim adamlarının bu çalışmaları ile Kayseri'yi izlemek sureti ile Kayseri'ye değer kattığını da buradan paylaşmak istiyorum. İnşallah müzemizi tamamlayınca bunların orijinallerini orada sergilemek sureti ile de aynı zamanda gerçekten Kayseri kendisinden bu alanda söz ettiren yegane bir şehir olarak anılacak diye umuyorum. Emeği geçenlere ben teşekkür ediyorum. Tabi Kayserimiz her yönüyle hem ticaretin sanayinin merkezi. 6 bin yıllık geçmişinden söz ediyoruz ve Fikri hocamız 7 bin yıla çekti onu da yeni çıkan verilerle. Yeni verilerle Kültepe Kaniş-Karum'un ticaretin merkezi olarak anıldığını paylaştılar. Bunların hepsi Kayseri için bir zenginlik ve biz de bu zenginlikleri insanların hem bilgisine hem de zevkine görsel bağlamda sunuyoruz. Ben bir kez daha Kayserimize değer katan bu güzide ekibe teşekkür ediyor yapılan çalışmalar hayırlı olsun diyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek, kazıdan çıkan eserler hakkında kazı ekibinden bilgiler aldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Altıntaş'ta "Edebiyat Sokağı" açılışı yapıldı
Altıntaş'ta "Edebiyat Sokağı" açılışı yapıldı
Ordu'da deniz turizmine yeni hamle
Ordu'da deniz turizmine yeni hamle
Peygamber Efendimizin künyelerinden oluşan 75 eserlik resim sergisi ilgi gördü
Peygamber Efendimizin künyelerinden oluşan 75 eserlik resim sergisi ilgi gördü
Sanat Atölyeleri'nde üretim süreci sergiyle taçlandı
Sanat Atölyeleri'nde üretim süreci sergiyle taçlandı
Son Haberler
Iğdır Üniversitesi'nde kitap tahlili etkinliği düzenlendi
Iğdır Üniversitesi'nde kitap tahlili etkinliği düzenlendi
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
İzmir'in bilim elçileri yetişiyor: 2026 yılı proje yağmuruyla geçiyor
İzmir'in bilim elçileri yetişiyor: 2026 yılı proje yağmuruyla...
Beşiktaş: "Trabzonspor maçının ardından, adale gruplarında ağrı şikayetiyle sağlık ekibimizce takip ve tedavi edilen futbolcumuz Hyeongyu Oh'un, yapılan sakatlık risk analizi neticesinde yaralanma açısından yüksek riskli olduğu değerlendirilmiş v
Beşiktaş: "Trabzonspor maçının ardından, adale gruplarında...
77 ilde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarda bin 187 kişi tutuklandı
77 ilde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarda bin 187 kişi...
Esenyurt'ta sokak ortasında arkadaşını bıçaklayarak öldürdü 
Esenyurt'ta sokak ortasında arkadaşını bıçaklayarak öldürdü 

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi