• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Aydın'da en çok yatırımı eğitim hizmetleri aldı
Genel
Yayınlanma: 24 Nisan 2023 - 15:36
Güncelleme: 24 Nisan 2023 - 15:39

Aydın'da en çok yatırımı eğitim hizmetleri aldı

Aydın'da yılın ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Kurula başkanlık eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 2022 yılında en çok yatırım yapılan sektörün eğitim hizmetleri olduğunu belirtti.

Genel
24 Nisan 2023 - 15:36
Güncelleme: 24 Nisan 2023 - 15:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aydın'da en çok yatırımı eğitim hizmetleri aldı
Aydın'da yılın ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Kurula başkanlık eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 2022 yılında en çok yatırım yapılan sektörün eğitim hizmetleri olduğunu belirtti.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun 2023 yılı 2. Dönem Toplantısı, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirildi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilen yatırımlar değerlendirildi. Aydın genelinde 2023 yılında uygulanan 366 projeden 13 adedinin tamamlandığını ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, geriye kalan 353 adet projenin de 189 adedinin devam ettiğini, 26 adedinin ihale aşamasında olduğunu ve 138 adedinin ise çeşitli nedenlerden dolayı başlanamadığını belirtti.

Proje bedeli 29 milyar 700 milyon 701 bin TL olan yatırımların önceki yıllar harcaması 5 milyar 648 milyon 29 bin TL, 2023 yılı ödeneği 3 milyar 371 milyon 570 bin TL olurken 2023 yılı dönem harcaması ise 620 milyon 220 bin TL olarak gerçekleşti. Yatırımlarda dönem itibariyle yaklaşık yüzde 18 nakdi gerçekleşme sağlandı.

Yatırımcı kuruluşlarca 2023 yılında yapılan harcamaların sektörlere göre dağılımına bakıldığında ise ilk 3'te yer alan sektörler sıralamasıyla Eğitim Hizmetleri 1 milyar 379 milyon 237 bin TL harcamayla 1. sırada, Diğer Kamu Hizmetleri 865 milyon 380 bin TL ile 2. sırada, Tarım Hizmetleri 465 milyon 949 bin TL harcamayla 3. sırada yer aldı.

Kurumlar bazında bakıldığında ise Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 240 milyon 48 bin TL harcamayla 1. sırada, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 112 milyon 331 bin TL harcamayla 2. sırada, TEİAŞ 21. Bölge Müdürlüğü 105 milyon 722 bin TL harcamayla 3. sırada yer aldı.

"Çözüm odaklı olacağız"

Yatırımların gerçekleşmesi konusunda çalışma gösteren tüm kurumlara teşekkür eden Vali Hüseyin Aksoy, hedefe ulaşmak için birlik beraberlik içinde çalışılacağına dikkat çekerek "Her zaman olduğu gibi yatırımlarımızın gerçekleşmesinde, halkımıza hizmet verilmesinde ilimizdeki kamu ve özel sektör kurumlarının birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışacaklarına, program hedeflerine mutlaka ulaşacaklarına inanıyorum. Önemli bir sorun ve darboğazla karşılaşıldığında mutlaka ilgili kurumların diyalog halinde, iyi niyetli ve çözüm odaklı olarak davranmalarını, çözülemeyen herhangi bir sorun olduğu takdirde en kısa sürede Valiliğimize bildirmelerini istiyorum. İlimizin gelişmesi ve kalkınmasında çaba gösteren, çalışan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Vali Aksoy'un açılış konuşmasının ardından kurum temsilcileri, kurumlarıyla ilgili yatırımlarda gelinen son noktaya ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu'nda Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve meslek kuruluşu temsilcileri katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Mesaileri başlayan tarım işçileri, Amik Ovası'nda bin 100 TL yevmiye alacak
Mesaileri başlayan tarım işçileri, Amik Ovası'nda bin 100 TL...
Terapiye sanal gerçeklik dokunuşu: Fobisi olanlar dikkat
Terapiye sanal gerçeklik dokunuşu: Fobisi olanlar dikkat
İlk el konut satışları 40 bin 306, ikinci el konut satışları 86 bin 502 olarak gerçekleşti
İlk el konut satışları 40 bin 306, ikinci el konut satışları 86...
Tarihe tanıklık eden Mustafa Kemal Yürüyüş Yolunda incelemelerde bulunuldu
Tarihe tanıklık eden Mustafa Kemal Yürüyüş Yolunda incelemelerde...
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta heyecanı
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta heyecanı
Kılıçdaroğlu Kars'ta konuştu
Kılıçdaroğlu Kars'ta konuştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi